HOW TO SHOP

1Κάντε login ή δημιουργήστε λογαριασμό.
2Δείτε την παραγγελία σας.
3Πληρωμή και αποστολή! 

Εάν συνεχίζετε να έχετε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info[ @ ] Bizman.gr . Ευχαριστούμε!

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δευ-Παρ 9:00πμ - 6:00μμ
Σαβ- 9:00πμ-5:00μμ

Δημιουργία Λογαριασμού

*

*

*

*

*

*

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ PASSWORD? NO PROBLEM!

*

Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2018 23:50

Προωθήστε το εταιρικό σας σήμα ως προσωπικό Brand

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τον Αλέξιο Βανδώρο για το περιοδικό Productive Habits

Οι εταιρείες βρίσκονται σε μια κρίση της σύγχρονης εποχής. Oι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται πραγματικά τις εταιρίες και θεωρούν τις επιχειρήσεις ως απρόσωπους κερδοσκόπους, ένα συναίσθημα που προκαλείται από ιστορίες διαφθοράς στις μεγάλες επιχειρήσεις, την οικονομική κρίση του 2008 και από το συνεχή βομβαρδισμό της διαφήμισης τις τελευταίες δεκαετίες. Κάθε μήνυμα που προέρχεται από μια εταιρική επωνυμία εξετάζεται με αμφισβήτηση.

Υπάρχει μια λύση για αυτό, και η ιδέα είναι απλή (αν και η εκτέλεση είναι κάπως δυσκολότερη). Δεδομένου ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται άλλους ανθρώπους περισσότερο από τα εμπορικά σήματα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε το εμπορικό σήμα σας να μοιάζει λίγο περισσότερο σαν ένα πρόσωπο - πρέπει να το εξανθρωπίσετε.

Ακολουθούν συμβουλές για τον εν λόγω «εξανθρωπισμό»:
1. Φανταστείτε τη μάρκα σας ως φανταστικό χαρακτήρα:
Η μάρκα σας χρειάζεται μια ανθρώπινη φωνή και μια προσωπικότητα, αλλά είναι δύσκολο να αναθέσετε αυτές τις ιδιότητες σε ένα λογότυπο ή ένα εταιρικό όνομα. Αντ 'αυτού, δοκιμάστε να τους αναθέσετε σε ένα προσωπικό πλαίσιο. Επινοήστε έναν φανταστικό χαρακτήρα που αντιπροσωπεύει το εμπορικό σήμα σας, και δημιουργείστε όλες τις λεπτομέρειες. Ποιο είναι αυτό το άτομο; Ποιο είναι το όνομά του; Πώς ντύνεται; Ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό; Ποιες είναι οι προτιμήσεις και οι αντιπάθειες του; Αυτές οι ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να φανταστείτε μια πραγματική προσωπικότητα που θα χρησιμεύσει ως "χαρακτήρας" (avatar) της μάρκας σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξανθρωπίσετε κυριολεκτικά με το εμπορικό σήμα σας.

2. Δημοσιεύστε φωτογραφίες της ομάδας σας:
Αξιοποιήστε την δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δείξτε την ανθρώπινη πλευρά της εταιρίας σας μέσα από ομαδικά αθλήματα, εκδηλώσεις, κοινωνικές δράσεις κ.α.

3. Φτιάξτε μια σελίδα για να συστηθείτε στο κοινό:
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από μια σελίδα που να εξηγεί ποιος είναι πίσω από ένα brand.

4. Μην προγραμματίζετε posts στα κοινωνικά μέσα:
Η αλήθεια είναι ότι τα εργαλεία που υπάρχουν στα κοινωνικά μέσα εξοικονομούν χρόνο, αλλά σας απομακρύνουν και σας κάνουν να μοιάζετε ψεύτικοι. Μπορείτε να ξοδέψετε χρόνο για να φανταστείτε και να δημιουργήσετε "προσωπικά" posts, αλλά αν τα κάνετε μπροστά από το χρόνο, οι άνθρωποι πιθανότατα θα το παρατηρήσουν. Αντ 'αυτού, βασιστείτε στις ικανότητές σας να αντιδράτε στα πράγματα στη στιγμή - φυσικά έτσι θα είστε πιο ανθρώπινοι, και οι χρήστες σας θα παρατηρήσουν τη διαφορά.

5. Εκφραστείτε απλά, καθαρά και με χιούμορ:
Η χρήση αποκλειστικά επαγγελματικής διαλέκτου σας κάνει απόμακρους και απρόσιτους. Το χιούμορ έχει έναν πρωταρχικό τρόπο να μας συνδέει. Όταν γελάμε μαζί, ρίχνουμε τους τοίχους και συνδεόμαστε ο ένας με τον άλλο. Όταν κάνετε τους χρήστες σας να γελάσουν, τους δείχνετε ότι δεν παίρνετε τον εαυτό σας πολύ σοβαρά. Τους δείχνετε ότι απολαμβάνετε το χιούμορ όπως και εμείς οι υπόλοιποι και ότι δεν φοβάστε να αποφύγετε τον επίσημο επαγγελματισμό της μάρκας σας για λίγο για να ζήσετε μια ανθρώπινη στιγμή. Προφανώς, ο τύπος και η καταλληλότητα του χιούμορ που χρησιμοποιείτε θα εξαρτάται από την εταιρία σας, αλλά το αυτοσαρκαστικό χιούμορ λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για το κοινό. Δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς αστείοι, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείτε αστεία και συμβουλές για να κάνετε το ακροατήριό σας να νιώθει όμορφα για εσάς.

6. Συμμετέχετε σε συνομιλίες:
Μην χρησιμοποιείται τα μέσα μόνο για διαφημίσεις, αλλά συνομιλήστε με τους ακόλουθούς σας, ρωτήστε τι τους αρέσει, τι θέλουν να δουν, αλληλεπιδράστε και δείξτε την ανθρώπινη πλευρά σας. Αν βλέπετε τα μέλη του κοινού σας να σχολιάζουν σε κάποιο εξωτερικό post, συμμετέχετε στη συζήτηση. Αυτό δείχνει ότι προσέχετε και ότι ενδιαφέρεστε για αυτούς και όχι μόνο μονόπλευρα. Όσο περισσότερο ασχολείστε με τους ακόλουθούς σας, τόσο πιο πιθανό είναι να σας δουν ως μια αξιόπιστη, προσωπική οντότητα. Αυτό φυσικά απαιτεί περισσότερη δουλειά. Αλλά όταν αλληλεπιδράς με τους ανθρώπους, θα αποκτήσεις την αφοσίωση τους, και θα φανείς καλός και σε όλους τους άλλους που κοιτάζουν.

7. Να είστε ο εαυτός σας:
Μην ψάχνετε τέλειο τρόπο για να δημιουργήσετε μια «ανθρώπινη» φωνή για την μάρκα σας. Σταματήστε να σκέφτεστε σαν εταιρεία και σκεφτείτε σαν άτομο. Δράστε όπως θα μιλούσατε και θα συναναστρεφόσασταν εσείς οι ίδιοι.

8. Χρησιμοποιήστε το Personal Brand σε συνδυασμό με το εταιρικό σήμα (Corporate Brand) σας:
Εάν η εταιρική σας μάρκα απλά δεν κάνει αρκετά για να εξανθρωπίσει τον εαυτό της ή εάν θέλετε μια πρόσθετη ώθηση, μπορείτε να την εξανθρωπίσετε χρησιμοποιώντας υποστηρικτικά διάφορα διακριτά πρόσωπα (personal brands). Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ενθαρρύνετε τους εταιρικούς ηγέτες και τους κορυφαίους πωλητές να αρχίσουν να εμπλέκουν περισσότερους χρήστες σε συνομιλία στα κοινωνικά μέσα ή να τους ζητηθεί να αλληλεπιδρούν (like + comment) και να μοιράζονται (share) περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε από την εταιρική μάρκα. Αυτό δείχνει στους χρήστες ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο και μια πλευρά της μάρκας που είναι πιο "πραγματική" και προσβάσιμη. Επιπρόσθετα, θα έχετε μεγαλύτερη προβολή για το περιεχόμενο που δημοσιεύετε και πιθανόν καλύτερες ευκαιρίες για νέες συνεργασίες.

Όλες αυτές οι στρατηγικές έχουν να κάνουν με τον εξανθρωπισμό της εταιρικής οντότητας και φυσικά εφαρμόζοντάς τα μπορεί μία εταιρία να πετύχει το ποθητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές όμως, αντί να γίνονται μαθηματικές κινήσεις βάσει υπολογισμών και ενός κατεβατού συμβουλών, είναι πολύ πιο απλό να σταματήσει μία εταιρία να σκέφτεται σαν εταιρία και να σκεφτεί σαν άνθρωπος. Αν εφαρμόσει όλα αυτά που θα έκανε για να χτίσει ένα συνεπές, αξιόλογο και ελκυστικό personal brand τότε θα καταφέρει να το πετύχει αυτό και σε εταιρικό επίπεδο.

Στην τελική όλα έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και μόνο σκεπτόμενοι και δρώντας ως άνθρωποι απέναντι στο συνάνθρωπο μπορούμε να είμαστε αληθινοί, ελκυστικοί και άξιοι εμπιστοσύνης.

Αλέξιος Βανδώρος
www.alexvandoros.com

Διαβάστηκε 40 φορές
Yiannis Miliatsis

Founder of Bizman.gr Everything sales and crossfit! Just keep on bringing coffee!

iconmonstr-facebook-3-64.png  iconmonstr-instagram-13-64.png  iconmonstr-twitter-3-64.png  iconmonstr-linkedin-3-64.png  

iconmonstr-snapchat-3-64.png  iconmonstr-youtube-3-64.png  iconmonstr-google-plus-3-64.png

80e80942f5bd4af0a8a0e7b473c33b96HubspotCRMCertification

 Expert Ratinglogo736

https://www.facebook.com/yiannis.miliatsis
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
TOP