10 Συμβουλές για τους λάτρεις της αναβλητικότητας

10 Συμβουλές για τους λάτρεις της αναβλητικότητας ‘Θα το κάνω….αύριο!’

 

fotolia 57642728 xs postponeΓιατί άραγε αναβάλλουμε αυτά που ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε; Η πιο απλή απάντηση είναι: Γιατί δεν θέλουμε να τα κάνουμε! Και είναι φυσικά σωστή. Κανείς δεν θέλει να κάνει πράγματα που τον ξεβολεύουν, δεν του δίνουν άμεση απόλαυση, τα αποτελέσματά τους φαίνονται σε πολύ καιρό, δεν τα κάνουν και οι γύρω του. Κανείς δηλαδή δεν θέλει να κάνει αυτά που απαιτούνται για να  πετύχει στον τομέα του.

 

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η ενηλικίωση για τους περισσότερους είναι μόνο μια λέξη. Θα έπρεπε να συνοδεύεται από την επιφοίτηση ότι δεν είναι δουλειά των γονιών μας πλέον να μας σηκώνουν από το κρεβάτι για να πάμε σχολείο ακόμα και αν δεν θέλουμε. Είναι πλέον δική μας ευθύνη να κάνουμε αυτά που πρέπει.

Ως συνήθως όμως αυτά που πρέπει να κάνουμε έχουν περίεργο χαρακτήρα, καθώς δεν μας δίνουν σχεδόν ποτέ άμεσο αποτέλεσμα αλλά μόνο άμεσο πόνο. Η σωστή διατροφή π.χ. Τρώγοντας ένα λαχταριστό επιδόρπιο μας δίνει σαφώς περισσότερη χαρά από το να πιεις μόνο νερό. Τα παραπανίσια μας κιλά όμως μπήκαν ένα επιδόρπιο την φορά. Όταν αναβάλαμε την δίαιτά μας. Ας δούμε όμως μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να σταματήσετε να αναβάλετε τα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

 

  1. Σημειώστε τις επιτυχίες σας. Ακριβώς επειδή δεν έχετε άμεση ευχαρίστηση όταν κάνετε αυτό που πρέπει, θα πρέπει να την δημιουργήσετε μόνοι σας για να συνεχίσετε να έχετε όρεξη να τα κάνετε. Συγχαρείτε λοιπόν τον εαυτό σας για τα καθημερινά σας βήματα.

  2. Σημειώστε τι έχετε να κάνετε. Ακόμα και αν δεν το κάνετε. Είναι σημαντικό να βάζετε τους στόχους και τις εργασίες σας στο χαρτί γιατί έτσι ένα μέρος του εαυτού σας νοιώθει υπεύθυνο και θέλει να κάνετε αυτό που γράψατε.

  3. Σημειώστε όλα όσα έχετε να κάνετε. Έτσι θα έχετε μια εικόνα του τι πρέπει να γίνει και επίσης δίνετε επιλογές στον εαυτό σας. Ακόμα και βαριέστε να κάνετε το Α μπορεί να επιλέξετε να κάνετε το Β, εάν το έχετε εντοπίσει και ξέρετε τι πρέπει να γίνει. Αποκτήστε την συνήθεια να γράφετε τι πρέπει να κάνετε (προσωπικά στην μεθοδολογία GTD με έχει βοηθήσει πάρα πολύ)

  4. Δείτε ξανά τις συνήθειές σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο χρόνο χάνετε τζάμπα, πόσα χρήματα ξεφεύγουν άσκοπα από τις τσέπες σας και πολλά άλλα, αν παρατηρήσετε και μόνο τις καθημερινές σας συνήθειες. Μια συμβουλή: Μια φορά στην ζωή σας πάρτε ένα τετράδιο και καταγράψτε που ξοδεύετε μέχρι και το παραμικρό ευρώ σας για ένα μήνα. Όσο πιο σύντομα το κάνετε τόσο πιο σύντομα θα αλλάξετε την ζωή σας.

  5. Βάλτε προτεραιότητες. Έτσι θα ξέρετε ποια ασήμαντα πράγματα θα μπορείτε να αναβάλλετε!

  6. Εστιάστε. Κάντε όλα τα τηλεφωνήματα μαζί (κλείνοντας τον υπολογιστή), κάντε την εργασία σας χωρίς περισπασμούς και  θα έχετε πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο!

  7. Ξεκινήστε με μικρά βήματα. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε πολλά, τουλάχιστον κάντε κάτι! Είναι πολύ καλύτερο από το να μην κάνετε τίποτα, σας βάζει σε έναν ρυθμό και σιγά σιγά θα σας έρθει η δύναμη να κάνετε περισσότερα.
  8. Χρησιμοποιήστε όμορφα εργαλεία για να σας κάνουν να θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε! Προσωπικά αυτό το ένιωσα πάρα πολύ όταν είδα το ClickUp και άρχισα να παίζω με αυτό. Δεν ήθελα να σταματήσω και πολύ σύντομα βρήκα τον εαυτό μου να κάνει δουλειές μόνο και μόνο γιατί ήμουν εκεί.
  9. Φροντίστε τον εαυτό σας. Εάν δεν έχετε όρεξη και δυνάμεις να κάνετε όλα όσα θέλετε μπορεί απλά να σας λείπουν οι βιταμίνες για να το καταφέρετε. Δοκιμάστε μερικές πολυβιταμίνες ή κάτι άλλο και τα πράγματα θα είναι καλύτερα.
  10. Απλά κάντε το. Για το όνομα του Θεού απλά κάντε το!!! Κάντε αυτό που πρέπει και τελειώστε το….

 

Καλή τύχη  σε όλους!

Πολυβιταμίνη Daily

Αφήστε μια απάντηση