10 Συμβουλές για νέους μάνατζερ

Που θα σας βοηθήσουν στην αρχή.

 

10 symvoules gia neous managerΜέτα από πολλές θυσίες και πολλές ώρες δουλειάς έφτασε η ώρα να ξεκινήσετε να την πορεία σας ως μάνατζερ. Σίγουρα είστε κατάλληλα προετοιμασμένος και σίγουρα θα αρπάξετε την ευκαιρία και θα τα καταφέρετε. Δείτε όμως και 10 συμβουλές που μπορεί να κάνουν την καθημερινότητά σας πιο εύκολη.

 

 

  1. Μην αφήνετε την θέση να σας πάρει τα μυαλά. Δεν γίνατε ξαφνικά ο Donald Trump για να λειτουργείτε αυταρχικά. Μέχρι πριν λίγες ώρες ήσασταν και εσείς υπάλληλος.

  2. Αλλά μην φοβάστε και να ενεργείτε σαν μάνατζερ. Πρέπει να είστε σε θέση να κατευθύνετε τους υφιστάμενους με σιγουριά και να προσπαθείτε να λύνετε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

  3. Ξεκαθαρίστε τους στόχους σας. Αυτό πρέπει να το κάνετε σε συνεργασία με το νέο σας αφεντικό. Τι ακριβώς περιμένει από εσάς; Ποιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα; Ποια είναι η γνώμη του για τους υφισταμένους σας; Πως θέλει να ενημερώνεται για την πρόοδο των εργασιών;

  4. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε το προσωπικό σας. Συναντηθείτε με τον καθένα ξεχωριστά έτσι ώστε να ξεκαθαριστούν οι στόχοι της κάθε θέσης και οι δυνατότητες κάθε εργαζομένου. Μάθετε την άποψη του καθενός για το τμήμα του και ρωτήστε από την αρχή για τα κακώς κείμενα.

  5. Δώστε την ευκαιρία στο προσωπικό σας να σας γνωρίσει. Εάν έχετε πάρει μια προαγωγή ανάμεσα στους συναδέλφους σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε σαφής για τον ρόλο σας. Εάν όμως είστε νέος στην εταιρία καλό θα ήταν να εξηγήσετε τους στόχους σας και τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να τους πετύχετε. Επίσης επιτρέψτε τους να ρωτήσουν για εσάς και τον λόγο για τον οποίο η διοίκηση σας επέλεξε.

  6. Αναγνωρίστε την διαφορετικότητα του καθενός. Σκοπός σας είναι να επιτύχετε τους στόχους του οργανισμού σας με την βοήθεια των άλλων. Οι άνθρωποι που είναι πλέον υφιστάμενοί σας έχουν ο καθένας διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και παραγωγικότητας, προσπαθήστε να κρατήσετε τις ισορροπίες χωρίς να χάνετε τους στόχους σας.

  7. Μιλήστε με αυτούς που προσπάθησαν να πάρουν την ίδια θέση. Μπορεί να είναι άβολο αλλά είναι ότι καλύτερο να ξεκαθαρίζεις από την αρχή κάποια πράγματα. Εξηγήστε ότι είναι απολύτως κατανοητό ότι υπάρχει απογοήτευση και ρωτήστε εάν έχουν καμία καλή συμβουλή που μπορεί να βοηθήσει ολόκληρο το τμήμα να προχωρήσει μπροστά.

  8. Μάθετε να κάνετε σωστά meetings. Μην τρώτε άσκοπα τον χρόνο με ανούσιες συναντήσεις οι οποίες είναι απροετοίμαστες, χωρίς ξεκάθαρο στόχο και χωρίς παραγωγή αποτελέσματος.

  9. Μάθετε από τους καλύτερους. Δείτε τον τρόπο διοίκησης των ανθρώπων που θαυμάζετε και που είχατε εσείς σαν μάνατζερ. Τι ήταν αυτό που σας εμψύχωνε; Τι ήταν αυτό που σας ενοχλούσε;

  10. Μανατζάρετε πρώτα τον εαυτό σας! Κανένας δεν θα δεχτεί την ηγεσία σας εάν δεν είστε εσείς πρώτα ηγέτης και μάνατζερ του εαυτού σας.

 

Καλή τύχη σε όλους. 

Image courtesy of Master isolated images at FreeDigitalPhotos.net

Αφήστε μια απάντηση