10 τρόποι για να ξυπνάς το πρωί

Όταν το μόνο που θέλετε είναι να μείνετε σπίτι…

 

10tropoi na ksypnas norisΕίναι μια από εκείνες τις μέρες. Ξέρεις ότι το πρωί δεν θα μπορείς να σηκωθείς. Δεν θα μπορείς να δουλέψεις παραγωγικά. Ξέρεις επίσης ότι μάλλον θα βρέχει αύριο και είναι σίγουρο ότι αυτό θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Τι κάνεις;

 

Δείτε μερικές συμβουλές για να ανεβάσετε ρυθμούς σε τέτοιες μέρες και να μην πέσει η παραγωγικότητά σας:

 

  1. Καφεΐνη. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξεκινήσουν την μέρα τους χωρίς αυτήν. Είτε από συνήθεια είτε από ανάγκη, ο καφές είναι για τους περισσότερους καλός μας φίλος. (Tip: Δείτε συνταγές και θέματα για τον καφέ στο www.Coffeespots.gr

  2. Μουσική. Βάλτε την αγαπημένη σας πρωινή μουσική και αφήστε την να σας ανεβάσει την διάθεση. Δημιουργήστε μια πρωινή playlist, κατά προτίμηση όχι μια συνέχεια της βραδινής, και κάθε πρωί βάλτε την να παίξει.

  3. Γυμναστική. Προσωπικά επειδή 20 χρόνια και βάλε έκανα προπονήσεις το απόγευμα μου είναι πολύ δύσκολο να βρω την ενέργεια το πρωί για γυμναστική, αλλά όποτε το καταφέρνω είναι από τις λίγες μέρες που δεν πίνω καφέ το πρωί.

  4. Να σηκώνεστε πιο νωρίς. Η γυναίκα μου ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι ξυπνάω από τις 6:30 ενώ πρέπει να πάω την μικρή μας στο σχολείο στις 8. Εγώ όμως έφτασα σε αυτήν την ώρα γιατί κατάλαβα ότι η ώρα αυτή που μου διαθέτω όχι μόνο με βοηθά να ξυπνήσω άνετα αλλά τις περισσότερες φορές κάνω και μερικές δουλειές πριν φύγω, μπαίνοντας έτσι στο κλίμα από νωρίς και ξεκινώντας την μέρα πάντα με ώθηση.

  5. Κάντε από το προηγούμενο βράδυ την λίστα εργασιών σας. Έτσι την ώρα του ύπνου το υποσυνείδητο θα ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε αυτήν και το πρωί θα νοιώθετε την αναγκαιότητα να γίνουν αυτά τα σημαντικά πράγματα και ίσως να σας έχουν έρθει και κάποιες λύσεις για όποιο πρόβλημα εμπεριέχουν.

  6. Ακούστε κάτι εμψυχωτικό. Για όσους δεν είναι της πρωινής μουσικής, όπως εγώ, μπορείτε να δείτε το πρωί ένα βίντεο με κάποια ομιλία εμψύχωσης. Προσωπικά, κάθε φορά που έχω δύσκολες μέρες μπροστά, με βοηθά πάρα πολύ. Προτινόμενοι ομιλητές: Les Brown, Jim Rohn, Zig Ziglar, Brian Tracy, Tony Robbins.

  7. Κάντε την πιο δύσκολη εργασία σας πρώτη. Με αυτόν τον τρόπο ξεμπερδεύετε από νωρίς με το δυσκολότερο μέρος της δουλειάς σας και κερδίζετε σε αυτο εκτίμηση και πειθαρχία. Eat that Frog λοιπόν όπως λέει και ο Brian Tracy.

  8. Μιλήστε σε κάποιο θετικό άτομο. Ναι σε αυτόν που όταν σας λέει καλημέρα κάθε μέρα χαμογελώντας διάπλατα σας έρχεται να του πετάξετε την κούπα του καφέ. Μιλήστε με αυτόν που είναι θετικός και όχι σε κάποιον που το μόνο που εκφράζει το πρωί είναι η γκρίνια του.

  9. Μην βλέπετε ειδήσεις με το που ξυπνάτε. Για την ακρίβεια προσπαθήστε να μην ανοίξετε καθόλου την τηλεόραση. Καλύτερα να διαβάσετε κάποιο βιβλίο ή άρθρο σχετικά με την δουλειά σας.

  10. Δείτε τους στόχους σας. Το άφησα τελευταίο αλλά θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο. Να δεις για ποιον λόγο πρέπει και σήμερα να τα δώσεις όλα. Για την οικογένειά σου; Για τα παιδάκια σου που σου χαμογελούν; Για την αύξηση που θέλεις; Για το αυτοκίνητο που θέλεις; Για να γίνεις ακόμα καλύτερος; Δες τους ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ σου στόχους κάθε πρωί και άφησέ τους να μπουν μέσα σου και να καθορίσουν τις προτεραιότητες σου.

Μην περιμένεις από κάποιον άλλον να έρθει και να σου φτιάξει την διάθεση και να σε ανεβάσει. Αν έρθει καλώς, αλλά πρέπει να ενεργείς με βάση ότι μόνον εσύ μπορείς να εμψυχώσεις πραγματικά τον εαυτό σου. Μόνο εάν το πάρεις απόφαση ότι και αυτή θα είναι μια μέρα που θα γίνεις καλύτερος, που θα τα δώσεις όλα για να πετύχεις τους στόχους σου και το βράδυ θα είσαι εντάξει με τον εαυτό σου όταν κοιτάς στον καθρέφτη.

 

Καλή τύχη σε όλους.

Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

 

Αφήστε μια απάντηση