Σχέδιο για την πρώτη επανδρωμένη πτήση στον Άρη.

logo marsoneΤέσσερις αστροναύτες θα μείνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους στον κόκκινο πλανήτη και θα βιντεοσκοπούνται

Την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη σχεδιάζει να στείλει η Ολλανδική εταιρεία Mars One.

Η νεοσύστατη εταιρεία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει έξι δισεκατομμύρια δολάρια για να πραγματοποιήσει την αποστολή στον Άρη, κάτι που θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί συγκεντρώνοντας έσοδα από την πώληση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής προβολής και διαφημιστικού χρόνου κάνοντας την αποστολή realityshow!

 

Οι τέσσερις εθελοντές που θα ταξιδέψουν στον μακρινό Άρη θα επιλεχθούν με δημοκρατικές διαδικασίες, από το τηλεοπτικό κοινό εν είδη τηλεοπτικής εκπομπής.

296737 418743041507444 910428332 n

Όλα όσα χρειαζόμαστε για να πάμε στον Άρη υπάρχουν. Έχουμε διαστημόπλοια για να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη, εξοπλισμό για να προσγειωθούμε στον Άρη, μέσω ρομπότ μπορούμε να προετοιμάσουμε εγκαταστάσεις για τους ανθρώπους, οπότε υπάρχει όλη η τεχνολογία για μια αποστολή“, δήλωσε ο Bas Lansdorp, ένας εκ των ιδρυτών της  Mars One στο Reuters.

“Οι άνθρωποι δεν ταξίδεψαν ποτέ στον Άρη για έναν απλό λόγο. Δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψουν”, προσέθεσε.

Αν η αποστολή τελικά πραγματοποιηθεί, κάτι που φαντάζει αδύνατο λόγο του όγκου του εξοπλισμού που πρέπει να μεταφερθεί στον Κόκκινο Πλανήτη (τρόφιμα, οξυγόνο και αντικείμενα για μια ζωή), οι πρώτοι εθελοντές αστροναύτες θα προσγειωθούν στον Άρη το 2023 και για το υπόλοιπο της ζωής τους κάθε τους κίνηση θα μεταδίδεται ζωντανά στη Γη μέσω βίντεο με την εταιρία να εκμεταλλεύεται τηλεοπτικά όλη την αποστολή.

Η Mars One πάντως δηλώνει αποφασισμένη για την αποστολή και το 2016 σχεδιάζει να στείλει τις πρώτες προμήθειες στον Άρη, ενώ το 2018 θα κατασκευαστούν οι πρώτες εγκαταστάσεις μέσω ρομποτικών συσκευών. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν τελικά οι προσπάθειές της στεφθούν με επιτυχία. Πάντως θα είναι ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ακόμα και στον βωμό της τηλεθέασης.

{socialbuttons}

Αφήστε μια απάντηση