Δεν αναμένω κάποια μεγάλη ελληνική κρίση το 2016 λέει ο Σοϊμπλε

 

den anamenei kapoia krisi o soibleΟ Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τρίτη ότι δεν αναμένει να ξεσπάσει φέτος στην Ελλάδα κάποια «μεγάλη κρίση», χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

 

«Δεν θα έχουμε καμία μεγάλη ελληνική κρίση αυτό το χρόνο», δήλωσε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται καθ’ οδόν για να παρουσιάσει ορατή πρόοδο.

Πηγές δήλωναν νωρίτερα στο Reuters ότι οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προχωρούν με αργούς ρυθμούς και δεν είναι πιθανόν να υπάρξει συμφωνία στο έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαΐου.

 

Όπως υποστηρίζουν, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και να συμφωνηθούν τα βήματα που θα πρέπει να κάνει η Αθήνα σε περίπτωση που βγει εκτός δημοσιονομικών στόχων.

 

«Κάνουμε αργή πρόοδο», είπε μία από τις πηγές, προσθέτοντας: «Δεν θα περίμενα τελική συμφωνία στη συνάντηση της 9ης Μαΐου. Είναι πολύ σύντομα. Χρειάζονται μερικές εβδομάδες ακόμη μετά».

 

Και η δεύτερη πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δανειστών για το ελληνικό χρέος, με τη Γερμανία να υποστηρίζει δημόσια ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση.

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση