3 δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην ζωή.

Ποιες είναι οι δεξιότητες που μας ακολουθούν σε όποιο επάγγελμα και αν είμαστε; Πόσο εύκολα μπορείτε να τις εκπαιδεύσετε και να τις βελτιώσετε; Μήπως τις έχετε ήδη; Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και θα δείτε ποιες είναι οι ποιότητες, πόσο σημαντικές είναι και πως μπορείτε να τις βελτιώσετε. 

 

Δεν έχει σημασία εάν είστε στις πωλήσεις, εάν είστε υπάλληλος ή επιχειρηματίες. Κάποιες δεξιότητες είναι πραγματικά σταθερές και όσο καλύτερα τις κατέχετε τόσο θα σας βοηθήσουν να μπείτε στον δρόμο της επιτυχίας. Για την ακρίβεια εάν δείτε γύρω σας ανθρώπους που δυσκολεύονται τότε είναι σίγουρο ότι τους λείπει μία ή και περισσότερες από τις παρακάτω βασικές δεξιότητες.

 

Ικανότητες πώλησης

Οι περισσότεροι πωλητές είναι στο χώρο γιατί “κατέληξαν σε αυτόν”. Το 95% των πωλητών διαβάζει λιγότερο από ένα βιβλίο πωλήσεων τον χρόνο. Οι ικανότητες πώλησης είναι κάτι που πρέπει, και μπορεί, να εκπαιδεύσει ο επαγγελματίας του χώρο των πωλήσεων. Επίσης είναι μια δεξιότητα που όλοι, ανεξάρτητα σε ποιον χώρο βρίσκονται, πρέπει να έχουν εκπαιδευμένη. Είναι ουσιαστικά η δεξιότητα που εμπεριέχει την αποτελεσματική επικοινωνία. 

 

Δεν είναι μόνο ο σωστός τρόπος να πουλάς, αλλά όλα ξεκινάνε από την σωστή αναζήτηση υποψηφίων πελατών μέσα από επισκέψεις ή αποτελεσματική τηλεφωνική επικοινωνία,  την γνώση των σωστών ερωτήσεων για να αναπτύξεις την εμπιστοσύνη των πελατών, την οργανωμένη παρουσίαση με βάση τα οφέλη που ενδιαφέρουν τον πελάτη, το κλείσιμο και την επιμονή στο Follow up και την εξυπηρέτηση. Όλα αυτά είναι από μόνα τους δεξιότητες που όσο εξασκεί και αναπτύσσει ο επαγγελματίας πωλητής, τόσο θα βλέπει τα αποτελέσματά του να αυξάνονται. Δείτε το παρακάτω online course μας που είναι από τα καλύτερα courses πωλήσεων που υπάρχουν. 

 

Ικανότητες Οργάνωσης και Παραγωγικότητας. 

Μετά την εκπαίδευση πωλήσεων που πρέπει, και μπορεί, κάποιος να κάνει για να έχει τα αποτελέσματα που θέλει στην δουλειά του, σύντομα θα ανακαλύψει ότι μια βασική δεξιότητα για να πετύχει είναι η παραγωγικότητα. 

 

Για να σας δώσω ένα πολύ πραγματικό παράδειγμα που συναντάω διαρκώς τόσο σε πωλητές, όσο και σε επιχειρηματίες, που εκπαιδεύω. Εάν κάνει κάποιος 20 επαφές την ημέρα για να προωθήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του, σε μία εβδομάδα θα έχει τουλάχιστον 100 επαφές, σε έναν μήνα τουλάχιστον 400. Εάν δεν έχει ένα σύστημα CRM για να ελέγχει τι έχει πει στον καθένα και που βρίσκεται στο μονοπάτι της πώλησης με τους υποψήφιους πελάτες, τότε μετά τις πρώτες εβδομάδες σίγουρα θα χάσει τον έλεγχο και δεν θα μπορεί να φέρει αποτελέσματα σαν πωλητής. 

 

Εκτός από αυτό, όλοι μας έχουμε κατά μέσο όρο 70 με 110 project τα οποία θα πρέπει να προχωράνε μπροστά έτσι ώστε να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα. Εάν προσθέσουμε και περίπου 50 άμεσες ενέργειες που έχουμε να κάνουμε για τα πάντα στην ζωή μας, δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβεις γιατί τόσο λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι προχωράνε αρκετά μπροστά όλα αυτά ώστε να μπουν στον δρόμο της επιτυχίας. 

 

Η σωστή οργάνωση και παραγωγικότητα είναι δηλαδή αυτή που δεν μπορεί να λείπει από κανέναν! Δείτε το παρακάτω online Course μας που είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τις εργασίες σας. 

 

Ψυχολογία επιτυχίας.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα έχει σημασία εάν δεν συνοδεύεται από την κατάλληλη ψυχολογία. Δουλεύω στις πωλήσεις τα τελευταία 15 χρόνια, προσπαθώντας να είμαι καλύτερος κάθε μέρα και έχω τα αποτελέσματα για να το υποστηρίξω, η παραγωγικότητα είναι από τα αγαπημένα μου θέματα με την δική μου να είναι στα ύψη τα τελευταία χρόνια, και όμως αν δεν έχω καλή ψυχολογία έχει μέρες που δυσκολεύομαι να εφαρμόσω οποιαδήποτε τεχνική και να κάνω οτιδήποτε

 

Οι ίδιες μου οι περιοριστικές μου πεποιθήσεις για πολύ καιρό με κρατούσαν πίσω. Πίσω στην δουλειά, πίσω στην ζωή μου και την προσωπική μου ανάπτυξη. Δεν θεωρώ ότι είμαι ιδιαίτερα επιτυχημένος αλλά έχω ξεπεράσει πολλές από αυτές με τεχνικές και τρόπους σκέψης που όλοι μπορούν να εφαρμόσουν. 

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι π.χ. (και εγώ στην αρχή του ταξιδιού μου στην αυτοβελτίωση) λειτουργούν με βάση τα συναισθήματά τους. Εάν είναι καλά, κάνουν και πράγματα. Εάν όχι, δεν κάνουν. Εάν κάποιος τους προσβάλλει χάνουν τον αυτοσεβασμό τους. Εύκολα, και πολλές φορές πρόθυμα, ξεχνούν την πρόοδό τους και εστιάζουν στην στιγμιαία αποτυχία και πως αυτή η αποτυχία τους κάνει να αισθάνονται. Η ζωή τους έχει διαρκείς μεταπτώσεις, ανάλογα με την διάθεσή τους.

 

Μετά υπάρχουν οι άνθρωποι που λειτουργούν με βάση την πίστη. Όχι μόνο την θρησκευτική πίστη, αλλά την πίστη ότι αυτό που κάνουν θα πάει καλά και είναι το σωστό. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν λιγότερες αλλά πιο ακραίες μεταπτώσεις καθώς όταν αποτυγχάνουν να καταφέρουν κάτι χάνουν την πίστη τους και είναι πολύ δύσκολο να την αποκτήσουν πάλι. 

 

Τέλος υπάρχουν και αυτοί που λειτουργούν με βάση την λογική. Ξέρουν ότι η αποτυχία είναι μέρος της διαδικασίας και ότι η πραγματική αποτυχία είναι να μην μάθεις το μάθημα σου. Ξέρουν επίσης ότι εάν κάνουν τα Χ συγκεκριμένα πράγματα για Χ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα έχουν τα Ψ αποτελέσματα. Εμπιστεύονται σε αυτό τις πράξεις τους και έχουν την υπομονή και την επιμονή να κάνουν όλα όσα πρέπει για όσο χρειάζεται για να πετύχουν τους στόχους τους. Αυτοί ανήκουν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, περίπου 5%

 

Εσύ που ανήκεις;

 

Εάν θέλεις να δεις με ποιον τρόπο μπορείς και εσύ να φύγεις από το 95% και να αποκτήσεις την σημαντικότερη δεξιότητα όλων, αυτήν της ψυχολογίας επιτυχίας δες το online course που κάναμε σε συνεργασία με το Skillbox.gr και θα μπεις στον δρόμο της επιτυχίας!

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!

 

Αφήστε μια απάντηση