3 τρόποι για να γίνεις καλύτερος και να επισπεύσεις την προσωπική σου ανάπτυξη.

Ποιοι είναι οι τρόποι για να γίνεις καλύτερος; Όλοι θέλουμε να έχουμε μια προσωπική ανάπτυξη για να πετύχουμε στην ζωή μας. Είναι ένα θέμα που προσωπικά έχω αφιερωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Όμως τις περισσότερες φορές στις συνεδρίες μου με ανθρώπους που θέλουν βοήθεια στην προσωπική τους ανάπτυξη γρήγορα ανακαλύπτω ότι το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν ακριβώς από που να ξεκινήσουν αυτό το ταξίδι. Σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι νιώθουμε χαμένοι σε ένα λαβύρινθο συμβουλών και απογοητευόμαστε. Θέλησα λοιπόν να κάνω ένα άρθρο με τους 3 τρόπους για να ξεκινήσεις να γίνεις καλύτερος και να επισπεύσεις την προσωπική σου ανάπτυξη για να βοηθήσω σε αυτό το πρόβλημα. Πάμε να τους δούμε.

 

  1. Δες τους φόβους σου κατάματα. Ο φόβος είναι αυτό που δεν μας αφήνει να κάνουμε τις ενέργειες τις περισσότερες φορές για να πετύχουμε όλα όσα θέλουμε. Είναι μια συμπεριφορά που έχει πολύ βαθιές ρίζες, μαθαίνεται ακόμα από την παιδική ηλικία και πολύ σπάνια εξετάζεται διεξοδικά και έως την ρίζα της όταν είμαστε ενήλικες. Δεν είναι και τόσο ευχάριστο θέμα, το καταλαβαίνω γιατί και για μένα ήταν πολύ δύσκολο να δω τι τελικά φοβάμαι και δεν κάνω όλα όσα θέλω. Όμως το να εξετάσεις τον φόβο σου είναι κάτι το οποίο τις περισσότερες φορές είναι λυτρωτικό γιατί ξεφλουδίζοντας τα επίπεδα του φόβου προς την ρίζα πολύ συχνά δεν βρίσκεις τίποτα εκεί! Επίσης αυτή η διαδικασία μας οδηγεί στον επόμενο τρόπο
  2. Ξεκαθάρισε την σκέψη σου. Τι σημαίνει αυτό; Για μένα προσωπικά σημαίνει αφαιρώ πολλά περιττά από την ζωή μου. Όταν άρχισα να είμαι ξεκάθαρος για το τί θέλω να κάνω, να πετύχω, να είμαι, τότε άρχισα να βλέπω όλες αυτές τις δραστηριότητες – συνήθειες – φιλοσοφίες – φιλίες που κάθε άλλο παρά πρόσθεταν στην ζωή μου αλλά με τραβούσαν σταθερά προς τα κάτω. Κάπως σαν να προσπαθείς να τρέξεις δεμένος με ένα λάστιχο στον τοίχο. Ξεκαθαρίζοντας την σκέψη μου για το τι θέλω να κάνω και πως έλυσα αρκετά προβλήματα όπως αυτό της παραγωγικότητας. Συνέβη όμως και κάτι ακόμα που μας οδηγεί στον τρίτο τρόπο…
  3. Σταμάτα να σκέφτεσαι σαν θύμα. Πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου για την πραγματικότητά σου. Αυτό και αν ήταν (και είναι έως σήμερα κάποιες φορές) δύσκολο για μένα. Βλέπετε είχα συνηθίσει να σκέφτομαι ότι για τα προβλήματά μου φταίνε όλοι οι άλλοι, εγώ είμαι το θύμα, αυτός που του χρωστάει η ζωή και τόσα ακόμα σε αυτό το μοτίβο. Όμως βλέποντας τους φόβους μου, ξεκαθαρίζοντας την σκέψη μου και βάζοντας πλέον τους στόχους μου είδα ότι για τα πάντα γύρω μου η ευθύνη είναι δική μου, ακόμα και εάν δεν τα ελέγχω, ελέγχω τον τρόπο και τον βαθμό που με επηρεάζουν. Όταν κατάπια αυτό το δύσκολο χάπι και άρχισα να λειτουργώ με σκοπό να ελέγχω και να καθορίζω την πραγματικότητά μου, άρχισα να βλέπω και αποτελέσματα στον εαυτό μου. Η αυτοπεποίθηση και η ικανότητα λήψης αποφάσεων είναι σαν ένα μυς. Χρειάζεται εξάσκηση για να γίνει δυνατή. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να γίνεις καλύτερος, όμως το να σταματήσεις να σκέφτεσαι σαν θύμα είναι από τους αμεσότερους.

clickup

Bonus τρόπος. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Δεν είναι δυνατόν να μην έχεις κακές μέρες, δύσκολες στιγμές, αποτυχίες και μάλιστα πολλές φορές εντυπωσιακά καταστροφικές. Θα πρέπει να το θεωρείς κάτι πολύ φυσιολογικό και μέρος της διαδικασίας. Η πραγματική αποτυχία έρχεται μόνο εάν δεν πάρεις το μάθημα από κάτι στο οποίο τα θαλάσσωσες. Οι τρόποι να γίνεις καλύτερος έχουν μέσα και την αποτυχία.

“Είπαν να μας θάψουν αλλά δεν ήξεραν ότι είμαστε σπόροι και θα φυτρώσουμε.”

Μεξικάνικη παροιμία.

Αυτοί λοιπόν είναι οι τρόποι που μπορείς να ξεκινήσεις στο ταξίδι σου της αυτοβελτίωσης. Κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει είναι το online course μας 12 Μαθήματα από έναν δάσκαλο πολεμικών τεχνών.

Εάν θέλεις βοήθεια μπορείς φυσικά να επικοινωνήσεις μαζί μου!

Καλή συνέχεια και καλή τύχη!

Υποστηρίζουμε ένα ασφαλές δίκτυο με έμφαση στην ιδιωτικότητα.

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

 

Αφήστε μια απάντηση