6 Συνήθειες των παραγωγικών ανθρώπων

 

που καταφέρνουν τα πάντα στην λίστα εργασιών τους.

 

6 sinithies paragogikon anthropon 1Είναι κάποιοι άνθρωποι που σχεδόν πάντα καταφέρνουν να κάνουν τα πάντα στην λίστα εργασιών τους. Πως; Έχουν μερικές συνήθειες που εσείς μπορείτε να αποκτήσετε και να δείτε την αποτελεσματικότητά σας να απογειώνεται. Δείτε λοιπόν τις 6 συμβουλές τους:

 

 

  

  1. Γνωρίζουν τον τρόπο που οι ίδιοι δουλεύουν. Εάν ξέρεις ότι το πρωί δεν μπορείς να κάνεις σωστή επιλογή ρούχων για την δουλειά, τότε ετοίμασέ τα από το προηγούμενο βράδυ. Εάν ξέρεις ότι σε αποσπούν τα email από την δουλειά σου, και δεν είσαι φαν του multitasking, τότε καθόρισε συγκεκριμένες ώρες που θα τα ελέγχεις και απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις. Κατανοώντας πως λειτουργείς καλύτερα μπορείς να επενδύσεις στις δυνάμεις σου και να απομονώσεις τις αδυναμίες σου.

  2. Γνωρίζουν πόσο χρόνο χρειάζονται αυτά που θέλουν να κάνουν. Ότι δεν μετράς, δεν μπορείς να το βελτιώσεις. Εάν για 2 μόνο μέρες καταγράψεις τον χρόνο που δαπανάς στις εργασίες θα καταλάβεις πάρα πολλά πράγματα και θα γνωρίζεις πλέον πόσα μπορείς να κάνεις μέσα στην ημέρα.

  3. Δίνουν νόημα στην κάθε μέρα. Εάν κάθε μέρα μας έχει έναν στόχο τότε κάθε εργασία που προσθέτουμε σε αυτήν θα είναι κοντά στο νόημα της ημέρας και θα ταιριάζει στο κλίμα που δημιουργούμε. Π.χ. δεν μπορείς να έχεις μια μέρα γεμάτη συναντήσεις για το νέο projectπου ετοιμάζεις και να βάλεις σαν εργασία κάτι εντελώς άσχετο, γιατί δεν ταιριάζει στο νόημα της ημέρας.

  4. Καθορίζουν ένα μίνιμουμ εργασιών που πρέπει να γίνουν. Κάνοντας την πιο σημαντική δουλειά της ημέρας πρώτη (Eat that frog που λέει και ο BrianTracy) και μετά αμέσως όσες είναι σημαντικές για την θέση εργασίας σου μπορείς μετά να ασχοληθείς με τα υπόλοιπα γνωρίζοντας ότι τα πραγματικά σημαντικά έχουν γίνει.

  5. Συναισθηματική Ικανοποίηση. Σαν παλιός δάσκαλος αυτοάμυνας θα αναφέρω μια διδασκαλία του Bruce Lee σε έναν μαθητή που του δίδασκε ένα λάκτισμα. Όταν το έκανε τον ρωτούσε ‘Πως ένοιωσες;’ Με τον μαθητή να μην μπορεί να απαντήσει και τον Lee να του λέει ότι ‘Χρειαζόμαστε συναισθηματική ικανοποίηση.’ Ότι δηλαδή το χτύπημα εκτός από τεχνική πρέπει να περιέχει και το συναίσθημα της ολοκλήρωσης. Έτσι είναι και με τις εργασίες, μην τις τελειώνεις απλά και μηχανικά αλλά προσπάθησε να πάρεις την συναισθηματική ικανοποίηση ότι ολοκλήρωσες κάτι. Για αυτό γράφε και απλές εργασίες στην λίστα σου για να απολαύσεις την στιγμή της διαγραφής τους.

  6. Αναθέτουν εργασίες. Εάν δείτε την λίστα σας σίγουρα κάποια από αυτά που έχετε να κάνετε δεν πρέπει να τα κάνετε εσείς είτε επειδή δεν σας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο σας είτε επειδή μπορεί να τα κάνει κάποιος άλλος. Εάν προσπαθείτε όλα να περνάνε από τα χέρια σας, σύντομα θα αρχίσετε να μην αντέχετε τον ρυθμό εργασιών που οι ίδιοι δημιουργείτε! Για αυτόν τον λόγο πάρτε την απόφαση και αναθέστε κάποιες εργασίες σας σε άλλους.

Ελπίζω να σας βοηθήσουν αυτές οι συμβουλές. Μπορείτε να δείτε και το άρθρο μας για το την παραγωγικότητα και την σημασία της για περισσότερες ακόμα πληροφορίες στο θέμα αυτό.

Καλή τύχη σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση