Αλλάζω τον εαυτό μου

Αλλάζω τον εαυτό μου και αυτό πολλές φορές το εισπράττουν διαφορετικά.

Όταν αλλάζω τον εαυτό μου με αποδέχονται;
Φωτογραφία από mohamed Hassan από το Pixabay

Πλέον όταν συναντάω παλιούς γνωστούς στο δρόμο, ειδικά στη γειτονιά όπου μεγάλωσα, πολύ συχνά μου λένε “Σε παρακολουθώ στα social media ρε φίλε, μπράβο, είσαι πολύ ενεργός, έκανες τόσα πράγματα! Άλλαξες Γιάννη πολύ.” 

Ένα κομμάτι μου χαίρεται για την αναγνώριση από παλιούς φίλους, ότι αλλάζω τον εαυτό μου, ένα κομμάτι όμως αισθάνεται κάπως περίεργα, όταν βλέπω έναν άνθρωπο που δεν μας χώριζε κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις δεν προχώρησε, παρέμεινε στάσιμος τα τελευταία 25 χρόνια! 

clickup

Είναι μαγεία να νοιώθεις ουσιαστικά ο ίδιος, αλλά ταυτόχρονα να έχεις προχωρήσει τόσο μπροστά! Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα επιτυχημένος, αλλά βλέποντας πίσω, διαπιστώνω ότι έχω προχωρήσει αρκετά στην ζωή μου και είμαι σε καλό δρόμο. Βλέποντας πίσω, είναι πολύ σημαντικό να εστιάζεις στο πόσο βελτιώθηκες!

Επίσης, ζούμε σε μια εποχή που οι αλλαγές είναι ταχύτατες και η ικανότητα να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου και να προχωράς είναι απαραίτητη! Όταν ξεκίνησα την επιχείρηση μου, το Bizman, σκοπό είχε να οργανώνει δίκτυα πωλήσεων και να αναλαμβάνει πωλήσεις για λογαριασμό εταιρειών. Είδα όμως ότι αυτό είναι ένα project που απαιτούσε πολλά στελέχη και δυστυχώς στην αγορά, δεν υπήρχαν αρκετά εκπαιδευμένοι πωλητές. Ξεκίνησα να κάνω σεμινάρια πωλήσεων και όταν είδα ότι έχουν αποτέλεσμα, εν μέσω αλλαγών, προχώρησα διαμορφώνοντας τελικά έναν οργανισμό προσανατολισμένο στην εκπαίδευση, τα σεμινάρια και το coaching. Εάν δεν έκανα τις απαραίτητες αλλαγές απλά ΔΕΝ θα τα είχα καταφέρει να επιβιώσω επαγγελματικά. 

Εάν κάνεις τα βήματα που αναφέραμε στην παραπάνω ενότητα, θα μπεις στη διαδικασία να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου, με πράξεις και όχι μόνο με σκέψεις. Στα πρώτα βήματα της διαδικασίας, θα συναντήσεις τις αντιδράσεις του κόσμου, των ανθρώπων σου. Θα δεις πολύ αποκαλυπτικά πράγματα και σου προτείνω να κάνεις συχνά την άσκηση με τα τοξικά και περιουσιακά στοιχεία.

Καλή συνέχεια σε όλους!

Το άρθρο είναι βγαλμένο από το βιβλίο του Μηλιάτση Γιάννη “Φύγε από το 95%”.

Αφήστε μια απάντηση