Σάλος με τις επιθέσεις χακερ στην Apple

Εκατοντάδες προσωπικές φωτογραφίες διάσημων διέρρευσαν

 

hackers attack appleΚαθώς η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο iPhone την ερχόμενη εβδομάδα βρέθηκε μπροστά σε ένα αρκετά δυσάρεστο πρόβλημα. Πολύ λογαριασμοί του iCloud που ανήκαν σε δημόσια πρόσωπα έπεσαν θύματα χάκερ με αποτέλεσμα πολλές από τις προσωπικές τους φωτογραφίες να ανεβούν στο σάιτ ανταλλαγής εικόνων 4chan.

 

 

‘Παίρνουμε την ασφάλεια των χρηστών μας πολύ σοβαρά και ήδη ερευνούμε το θέμα’ είπε εκπρόσωπος του Κουπερτίνο στα ΜΜΕ χωρίς όμως να δώσει παραπάνω εξηγήσεις.

 

Το εντυπωσιακό είναι ότι πολλές από τις φωτογραφίες που εμφανίζονται στο 4chan είναι φωτογραφίες που οι χρήστες είχαν ήδη σβήσει και θεωρούσαν διεγραμμένες. Αυτό σημαίνει ότι η Apple κρατάει τα αρχεία αυτά ακόμα και όταν ο χρήστης θεωρεί ότι τα έχει διαγράψει και δυστυχώς μπορεί να γίνουν στόχος χάκερ, όπως και έγιναν στην περίπτωση των πάνω από 110 celebrities των ΗΠΑ και της Αγγλίας.


Οι εκπρόσωποι της Apple δήλωσαν ότι δεν υπήρχε κάποιο κενό ασφαλείας και οι επιθέσεις έγιναν σε αδύναμους κωδικούς που ορίσαν οι χρήστες, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και από της έρευνες που διεξάγονται και από το FBI.

Αφήστε μια απάντηση