Η αύξηση της τηλεργασίας και πως χαλάει την ισορροπία στην ζωή μας.

Η ισορροπία στην ζωή μας.
Φωτογραφία από Stefan Keller από το Pixabay

Ακόμα και πριν από την πανδημία Covid-19 ήταν αρκετά δύσκολο να έχει κάποιος ισορροπία στην ζωή του. Τώρα με αυτήν την κατάσταση και την αύξηση της έκθεσής μας σε οθόνες και τηλεργασία δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η δουλειά δεν είναι 40 ώρες την εβδομάδα αλλά 50-60 ή και 70 ώρες σύμφωνα με έρευνες.

Όλο αυτό έχει φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη να εργαζόμαστε πιο έξυπνα, πιο αποδοτικά και με τρόπο τέτοιο που η εργασία από το σπίτι να μην είναι τελικά πιο κουραστική και να μην είμαστε διαρκώς στην δουλειά όσο είμαστε σπίτι.

Ξεχώρισε περισσότερο την εργασία από τον ελεύθερο χρόνο σπίτι.

Τόσο για να μπορείς να δουλέψεις καλύτερα, να έχεις στο μυαλό σου ότι τώρα εργάζομαι, όσο και για να μπορείς να χαλαρώσεις καλύτερα χωρίς να νιώθεις ότι όλη την ώρα κάτι πρέπει να κάνεις. Προσωπικά με βοηθάει πάρα πολύ το γεγονός ότι έχω μετατρέψει ένα απομονωμένο σημείο του σπιτιού σε γραφείο πλέον και μπορώ να απομονωθώ και να κάνω δουλειά εκεί. Όμως τι γίνεται εάν δεν έχεις τον χώρο σου;

clickup

Εκεί είναι που βοηθάει πολύ το να έχεις καθορισμένες διαδικασίες στην εργασία σου σε ένα σύστημα που εμπιστεύεσαι, έναν ψηφιακό εγκέφαλο. Έτσι μπορείς να έχεις την σιγουριά ότι καμία πληροφορία από όλη αυτήν την πλημμύρα πληροφοριών δεν θα χαθεί και ότι θα κρατήσεις όλες τις προθεσμίες και όλα τα project εκεί που πρέπει. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει να μάθεις πλέον να οργανώνεις την προσωπική και εταιρική σου πληροφορία με ένα αποδοτικό τρόπο αν θέλεις ισορροπία στην ζωή σου.

Ένα μεγάλο θέμα επίσης είναι η επικοινωνία με συνεργάτες. Η οργάνωση και διαχείριση των email μπορεί να γίνει προβληματική εάν δεν έχεις την κατάλληλη εκπαίδευση και είναι συνηθισμένο να βλέπεις λογαριασμούς email με εκατοντάδες email αδιάβαστα ή χωρίς να τα έχεις επεξεργαστεί. Η σωστή εκπαίδευση ή εργαλεία cοllaboration, συνεργασίας, όπως το ClickUp μπορούν να βοηθήσουν και να κάνουν την διαφορά ανάμεσα σε μια ισορροπημένη ζωή εν μέσω πανδημίας και σε μια προβληματική!

Η επιλογή είναι δική σου. Θα έχεις ισορροπία; Θα έχουμε ισορροπία στην ζωή μας; Τότε πρέπει να εκπαιδευτείς και να την οργανώσεις!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση