Book Review: Αληθινές ιστορίες για μάνατζερ ανεφοδιασμού.

Τις περισσότερες φορές όταν διαβάζω ένα “τεχνικό” και όχι λογοτεχνικό βιβλίο το προχωράω γρήγορα, ρουφώντας όλες τις πληροφορίες που με ενδιαφέρουν για να πάω στο επόμενο. Έτσι ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο της Νάνσυ Καλφούδη-Παπάκου Αληθινές ιστορίες για μάνατζερ ανεφοδιασμού. Έκανα λοιπόν ένα τεράστιο λάθος! Από τις πρώτες κιόλας σελίδες και την πρώτη εκείνη ιστορία έπιασα τον εαυτό μου να απολαμβάνει τόσο πολύ αυτό που διάβαζα που έριξα τις ταχύτητες και αποφάσισα να το προχωράω σιγά – σιγά, θαρρείς για να μην τελειώσει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όταν βλέπεις ένα τέτοιο βιβλίο με Αληθινές ιστορίες για μάνατζερ ανεφοδιασμού, σκέφτεσαι “Εντάξει, πόσο ενδιαφέρουσες μπορεί να είναι;”, ειδικά για έναν πωλητή με εμπειρία που και αυτός έχει τις δικές του ιστορίες. Όμως όταν ξεκινήσεις να διαβάζεις για ιστορίες που διαδραματίζονται στο πρώην ανατολικό μπλοκ, στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου, στην Γαλλία, στην Σερβία μετά τον πόλεμο, στην Συρία, στις Φιλιππίνες, στην Βουλγαρία αλλά και στην Ελλάδα μας, καταλαβαίνεις ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με εμπειρίες ζωής και ιστορίες που δεν μπορείς να σταματήσεις να τις διαβάζεις και έχουν τόσα πολλά να πουν.

Η κ.Καλφούδη-Παπάκου καταφέρνει με τις ιστορίες αυτές 2 πράγματα με πολύ κομψό τρόπο. 1. Μας δίνει μια αποκαλυπτική ματιά στις διαδικασίες, τις πολιτικές και τις τεχνικές επιβίωσης στον χώρο του ανεφοδιασμού και 2. Μας δίνει μια διαφορετική εικόνα, τόσο ζωντανή, από τις περιοχές που επισκέφθηκε ως μάνατζερ ανεφοδιασμού που σου αφήνουν μια μικρή γεύση από αυτές. Δεν είναι λοιπόν απαραίτητο να έχεις κάνει τέτοια επαγγελματικά ταξίδια για να απολαύσεις τις ιστορίες αυτές.

Ένα μόνο πράγμα μπορώ να πω ότι μου έμεινε σαν ελαφριά πικρή γεύση και αυτό είναι ότι δεν μου έφτασαν οι ιστορίες! Ήθελα περισσότερο και είμαι σίγουρος ότι η συγγραφέας συγκρατήθηκε γιατί έχει πάρα πολλές ακόμα τέτοιες Αληθινές ιστορίες για μάνατζερ ανεφοδιασμού. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα και μπορείτε να το βρείτε από την σελίδα BookGuru,

Γιάννης Μηλιάτσης

Αφήστε μια απάντηση