Δημιουργώντας την ιστορία σας. Η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε.

Από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας χρησιμοποιούμε ιστορίες για να μεταδώσουμε μηνύματα. Είναι στην φύση μας να κατανοούμε καλύτερα μέσα από τις ιστορίες. Δημιουργούμε ιστορίες για να μεταδώσουμε το μήνυμα για την επιχείρησή μας, ακόμα και για να εμπνεύσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Πόσες φορές την ημέρα είστε ο ήρωας στην ιστορία που πλάθετε στο μυαλό σας; Και όσο μεγαλύτερο είναι το πάθος με το οποίο περιβάλλουμε την ιστορία τόσο ευκολότερο είναι για τους άλλους και τον εαυτό μας να την πιστέψει και να την ‘αγοράσει’. Δημιουργώντας την ιστορία μας μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ!


Το να έχεις σαν επιχείρηση και σαν άτομο ξεκάθαρη και δουλεμένη την ιστορία σου είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείς να κάνεις για την επιτυχία. Πως όμως φροντίζεις η ιστορία σου να είναι πραγματικά αποτελεσματική στο να δυναμώνει τα συναισθήματα για σένα και την επιχείρησή σου; Ας δούμε μερικούς τρόπους.
clickup
1. Πρέπει να είναι η δική σου ιστορία. Είναι πολύ εύκολο να αρχίσει κάποιος να ζει μια ζωή που δεν θέλει και είναι σύμφωνη με αυτά που η οικογένεια ή άλλοι θέλουν από αυτόν. Τότε κάποια στιγμή έρχεται η κρίση. Η ιστορία μας πρέπει να είναι δική μας, να έχουμε εμείς την ευθύνη των πράξεών μας και την υποχρέωση να την κάνουμε άξια για τα δικά μας μάτια. Δείτε απλά γύρω σας. Πόσοι φίλοι και γνωστοί άφησαν την δική τους ιστορία στα χέρια άλλων; Φτιάξτε την πραγματικά δική σας ιστορία.

2. Εστίασε σε αυτά που μπορείς να αλλάξεις. Εάν ζείτε μέσα σε μια ιστορία που αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε ότι δεν σας αρέσει, είναι πολύ εύκολο να αποτύχετε να την αλλάξετε εάν προσπαθείτε να αλλάξετε πράγματα τα οποία δεν ελέγχετε. Και μετά πολλές φορές χρησιμοποιεί ο καθένας μας αυτές τις αποτυχίες ως δικαιολογία για την κατάσταση μας “Καλά όλα όσα μας λες αλλά στην δική μου περίπτωση δεν μπορεί να γίνει…”  Ως συνήθως το πρώτο πράγμα που μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία μας είμαστε εμείς! Φανταστείτε πώς θέλετε να είστε στην ιδανική σας ιστορία και προσπαθήστε να δείτε τι πρέπει να κάνετε για να φτάσετε εκεί.

3. Μην φοβάσαι να κάνεις μεγάλα όνειρα και στόχους. Ειδικά στον χώρο των επιχειρήσεων οι ιστορίες που δημιουργούν πρώτα στο μυαλό τους οι επιχειρηματίες για τις επιχειρήσεις τους είναι αδικαιολόγητα μικρές και πολύ λιγότερο φιλόδοξες από ότι τους αξίζει. Μήπως φοβόμαστε και την επιτυχία; Μήπως δεν αντέχουμε να γίνουμε όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας να γίνουμε; Γιατί; Για να πω και την ατάκα ενός ραδιοφωνικού παραγωγού που ακούω “Η ζωή είναι μία παιδιά, δεν είναι πρόβα αυτό που ζούμε!” Απλά δεν πρέπει να νομίζουμε ότι όλα γίνονται μέσα σε μια νύχτα. Θέλει υπομονή και επιμονή. Εάν θέλουμε η επιχείρησή μας να επηρεάσει 10 εκατομμύρια κόσμο πρέπει να ξεκινήσουμε με τον έναν.

4. Αυτογνωσία. Δείτε ποιος πραγματικά είστε, ποια είναι η εταιρία σας, και όλα τα στραβά που πάνε μαζί. Με υπευθυνότητα αποδεχτείτε τα και μόνο τότε ξεκινήστε να σκέφτεστε: Τι πρέπει να αλλάξω σε εμένα και την εταιρία μου για να φτιάξω την ιστορία μου; Ποιες είναι οι σταθερές μου αξίες; Μήπως τις έχασα όλα αυτά τα χρόνια; Αυτό θα κάνει ένα ακόμα μεγάλο καλό σε εσάς. Θα αρχίσετε να βλέπετε και την πραγματική εικόνα των άλλων. Τις διαφορές που έχετε και ότι μπορείτε να τους αποδεχτείτε χωρίς απαραίτητα να τους αλλάξετε.

5. Πρόβαλε την ιστορία σου. Έχοντας πλέον  κάνει την ιστορία σας και της επιχείρησής σας είναι ώρα να την προβάλλετε. Δεν υπάρχει λόγος πλέον να μην το κάνετε με ειλικρίνεια και να χτίσετε εκεί επάνω τις προσπάθειές σας για το μάρκετινγκ τόσο το προσωπικό όσο και το εταιρικό σας. Έχετε πλέον τον μπούσουλα που χρειάζεστε. Βρείτε τον κατάλληλο τρόπο (μια δική μας πρόταση εδώ!) και κάντε την ιστορία σας γνωστή!

Μην αφήνετε τον εαυτό σας σαν ακυβέρνητο καράβι. Το σίγουρο είναι ότι μετά από 10 χρόνια θα είστε κάπου. Το ερώτημα είναι που;

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. 

Αφήστε μια απάντηση