Γιατί χρειάζεσαι εκπαίδευση πωλήσεων.

Η κακή επικοινωνία είναι η πηγή των περισσότερων προβλημάτων.

Όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο καταλαβαίνω ότι πολλά από τα προβλήματα που συνάντησα στην ζωή μου ήταν γιατί είτε εγώ είτε ο απέναντι δεν ήξερε να επικοινωνήσει αποτελεσματικά. Είτε πρόκειται για γονείς που χάνουν το τρένο της επικοινωνίας με τα παιδιά τους, είτε για ζευγάρια που οι σχέσεις τους καταρρέουν λόγο κακής επικοινωνίας, είτε για εργαζόμενους που δυσκολεύονται στην δουλειά τους και είναι δυστυχισμένοι, η εκπαίδευση πωλήσεων μπορεί να προσφέρει εργαλεία που λείπουν και δημιουργούνται όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Για να δώσω 2 μικρά παραδείγματα:

1). Η διαρκής χρήση λέξεων όπως ποτέ, πάντα, μονίμως, δεν, χτίζουν επικοινωνιακούς τοίχους με αυτούς που τις χρησιμοποιούμε (Ποτέ δεν με ακούς, πάντα το κάνεις αυτό, Μονίμως με αγνοείς, Δεν μπορείς, Δεν μπορώ, Δεν γίνεται) Στην εκπαίδευση πωλήσεων μαθαίνεις να επικοινωνείς με λέξεις που βοηθάνε τον απέναντι να καταλάβει ότι θέλεις να τον βοηθήσει ακόμα και αν διαφωνείς με αυτά που λέει.

 

2) Η άγνοια σχετικά με τις 4 προσωπικότητες και πως μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους αποτελεσματικά. Το D.I.S.C. Profiling είναι η ικανότητα να καταλάβεις τόσο για το εαυτό σου, όσο και για τους άλλους πως επικοινωνούν, ποια είναι τα κίνητρά τους, πως να τους μιλήσεις για να έχει αποτέλεσμα η συζήτηση. Πρόσφατα κάναμε ένα δωρεάν webinar σχετικά με το D.I.S.C. Profiling που σας παραθέτω από κάτω.

 

Η εκπαίδευση πωλήσεων θα έπρεπε να είναι μάθημα στο σχολείο.

Για τους παραπάνω λόγους πλέον είμαι πεπεισμένος ότι ένα από τα μαθήματα που θα έπρεπε να διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο είναι η αποτελεσματική επικοινωνία μέσα από την εκπαίδευση πωλήσεων. Ο περισσότερος κόσμος νομίζει (και δίκαια λόγο της έλλειψης επαγγελματισμού στον τομέα μας) ότι εκπαίδευση πωλήσεων έχει να κάνει με τρόπους να “ξεγελάσεις” τον απέναντι και να του πουλήσεις κάτι.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι εκπαίδευση πωλήσεων σημαίνει πολύ διαφορετικά πράγματα, ξεκινώντας από την εκμάθηση του να ακούς πραγματικά τον απέναντι (χωρίς απλά να περιμένεις να πεις την γνώμη σου) και να προσπαθείς να μπεις στην θέση του με σκοπό να τον καταλάβεις, να νοιώσεις που πονάει και ποιες είναι οι ανάγκες του και να του προτείνεις το κατάλληλο φάρμακο που ξέρεις σίγουρα ότι θα τον βοηθήσει. Επίσης σημαίνει ότι εφόσον είσαι πεπεισμένος για το φάρμακο που του προτείνεις θα επιμείνεις κιόλας.

 

Είναι ο βασικός λόγος επιτυχίας στις επιχειρήσεις.

Η εκπαίδευση πωλήσεων για τις επιχειρήσεις θα έπρεπε επίσης να είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους. Και δεν μιλάω μόνο για το τμήμα πωλήσεων. Εκεί βέβαια είναι που οι περισσότερες επιχειρήσεις μπερδεύουν την εκπαίδευση πωλήσεων με την εκπαίδευση στο προϊόν τους. Βγαίνουν λοιπόν άνθρωποι στην αγορά αντιπροσωπεύοντας την επιχείρηση και το κάνουν με αμφιλεγόμενο τρόπο, δυσφημίζοντας παρά διαφημίζοντας την επιχείρηση για την οποία δουλεύουν. Ακόμα όμως και εάν είναι καλοί στην πώληση, η διαρκής εκπαίδευση είναι απαραίτητη για να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό και να βελτιώνουν τα αποτελέσματά τους!

Η εκπαίδευση πωλήσεων κάνει την πραγματική διαφορά στην επιχείρηση. Αυξάνει τις πωλήσεις της και δημιουργεί περισσότερο κέρδος. Καμιά επιχείρηση δεν έκλεισε από πολλές πωλήσεις, έκλεισε μόνο από ανεπαρκείς πωλήσεις!

 

Η δική μας πρόταση.

Το Bizman.gr κάθε μήνα κάνει ένα σεμινάριο στο οποίο μπορεί ο καθένας που ενδιαφέρεται είτε να βελτιώσει την ικανότητα της αποτελεσματικής του επικοινωνίας είτε να μάθει την τέχνη των πωλήσεων που θα τον βοηθήσει μια ζωή, να πάρει μέρος στο σεμινάριό μας, να μας γνωρίσει και να αρχίσει το ταξίδι του στην επιτυχία!

 

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το σεμινάριο του μήνα κάνοντας, επικοινωνώντας μαζί μας μέσα από info@bizman.gr ή απλά από το 6946970072. Σας περιμένουμε! Μην καθυστερείτε την επιτυχία σας ή της επιχείρησής σας, μιλήστε μαζί μας!

 

Αφήστε μια απάντηση