ΓΙΑΤΙ Η ΛΙΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ


Υπάρχουν μέρες που η ToDo λίστα σας είναι άδεια;

Αν ναι τότε κάτι πάει πολύ λάθος!

Η Αέναη Λίστα

Η λίστα εργασιών σας σίγουρα είναι γεμάτη πράγματα που πρέπει να διεκπεραιώσετε και μάλιστα είναι μέρες που πολλά από αυτά μεταφέρονται για επόμενες μέρες γιατί απλά δεν φτάνει ο χρόνος.

 

 Αυτό είναι καλό και δεν θα πρέπει να σας αγχώνει καθότι είναι πολύ φυσιολογικό.

Για την ακρίβεια είναι άκρως απαραίτητο και σημάδι ζωής. Αλλιώς περίεργα πράγματα θα πρέπει να συμβαίνουν, όπως το να τα έχετε παρατήσει ή να είστε τελείως αποδιοργανωμένοι ή να έχετε εγκαταλείψει τον όμορφο τούτο κόσμο!

Η Λίστα Εργασιών σας δεν είναι φτιαγμένη για να είναι άδεια! Αυτό πηγαίνει ενάντια στην φύση της και την ύπαρξή της!

Αντιθέτως είναι ένα εργαλείο για να οργανώσετε τα πράγματα που χρειάζεται να κάνετε, που μπορεί να θέλετε να κάνετε και που ελπίζετε να κάνετε κάποια μέρα.

 

Η Λίστα Εργασιών σας πρέπει να είναι ο

καλύτερος σας φίλος!

Πρέπει να την εκμεταλλευτείτε με τον σωστό τρόπο. Να είναι γεμάτη με πράγματα που δεν θέλετε να αποθηκεύετε στο κεφάλι σας.

Δεν είναι απαραίτητο να διεκπεραιώνετε τα πάντα στην λίστα εργασιών σας, είναι ανθρώπινο να συμβούν πράγματα που θα σας αναγκάσουν να μεταφέρετε κάτι για την επομένη.

Εάν έχετε άδεια Λίστα Εργασιών αυτοί μπορεί να είναι μερικοί λόγοι:

  1. Δεν έχετε Λίστα!– Μήπως γράφετε αυτά που πρέπει να κάνετε παντού και πουθενά; Σε χαρτάκια, στον υπολογιστή, στο ψυγείο, στον πίνακα…..Κρατάτε μια Κεντρική Λίστα.
  2. Δεν συγκρατείτε τις εργασίες σας– Το μυστικό για μια επιτυχημένη λίστα εργασιών είναι να μην παραλείπετε να την συμπληρώνετε αμέσως μόλις μια εργασία παρουσιαστεί, είτε είστε σε κίνηση, στο σπίτι, το γραφείο ή οπουδήποτε, μην το αφήνετε για μετά, γράψτε εκείνη την στιγμή τι πρέπει να γίνει για να μην χρειάζεται να το θυμάστε αργότερα.
  3. Δεν εμπιστεύεστε την Λίστα σας– Αφήστε την λίστα να κάνει την δουλειά της, όταν σας θυμίσει κάτι που είχατε ξεχάσει ότι πρέπει να κάνετε, τότε ξέρετε ότι δουλεύει πραγματικά!
  4. Δεν περνάτε τα μικρά πράγματα στην Λίστα σας– Καμία δουλειά δεν είναι πολύ μικρή για να μπει στην λίστα εργασιών σας. Παρόλα αυτά πολλοί δεν γράφουν αυτά τα μικρά στην λίστα τους. Βγάλτε αυτά τα μικρά από το μυαλό σας για να ασχοληθείτε με τα μεγαλύτερα.
  5. Δεν σχεδιάζετε σωστά το μέλλον– Ίσως και ο πιο σημαντικός λόγος για να έχετε την λίστα σας γεμάτη από εργασίες είναι ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας, βδομάδας ή και μήνα. Σχεδιάζετε για το μέλλον ή ενεργείτε σύμφωνα με την στιγμή;

 

Κρατήστε την Λίστα Εργασιών σας  γεμάτη!

Το να διεκπεραιώσετε όλες τις εργασίες στην Λίστα σας δεν είναι το ζητούμενο.

Το νόημα είναι στο να αφήσετε την Λίστα να κάνει την δουλειά της.

Βγάλτε αυτές τις εργασίες από το μυαλό σας ώστε να μπορέσετε να δουλέψετε απρόσκοπτα σε ότι άλλο θέλετε.

Μπορεί να διεκπεραιώσετε όλες τις εργασίες τις λίστας σας σήμερα αλλά φροντίστε να είναι γεμάτη και για αύριο.

Ερώτηση: Εσείς έχετε την Λίστα Εργασιών σας γεμάτη;;;

Δείτε επίσης:   Ο εύκολος τρόπος για να μην νοιώθετε πελαγωμένοι

                         10 Ψέματα που λένε οι ανοργάνωτοι άνθρωποι

                         Τι είδους ηγέτης είστε;

 

Αφήστε μια απάντηση