Γίνε Τεχνίτης των Πωλήσεων b2b!

Γίνε Τεχνίτης των Πωλήσεων b2b διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο!
 
Με την ίδια λογική που ένας καλός τεχνίτης ξεχωρίζει από την γνώση του για τα προϊόντα αλλά και τις τεχνικές εφαρμογής, έτσι θα πρέπει και ένας πωλητής να ξεχωρίζει τόσο για την γνώση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που πουλάει αλλά θα κρίνεται περισσότερο με βάση την κάθετη γνώση που έχει για τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών. Ας δούμε πως γίνεται κάποιος Τεχνίτης των Πωλήσεων b2b. 
 
Πολύ συχνά στις εταιρίες που κάνω εκπαίδευση πωλήσεων, ειδικά πωλήσεις b2b, βλέπω πωλητές που έχουν εκπαίδευση στο αντικείμενο τους, είναι δηλαδή τεχνικοί σε μεγάλο βαθμό, όμως χάνουν πολλές πωλήσεις εξαιτίας της αδυναμίας τους να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με έναν νέο πελάτη, να βρουν νέους πελάτες, να κλείσουν σωστά την πώληση και πολλές φορές να κάνουν και την σωστή εξυπηρέτηση πελατών που χρειάζεται.
 
 

 
Ο μόνος τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση είναι να δουν την εκπαίδευση πωλήσεων σαν μια καθαρά τεχνική εκπαίδευση που είναι απαραίτητη για να δουλέψουν αποτελεσματικά σε μια ανταγωνιστική αγορά. Τι κάνει ο εξωτερικός π.χ. πωλητής καθημερινά; Η εκπαίδευση αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει θέατρο πωλήσεων, εκπαίδευση στην χρήση crm, εκπαίδευση στην αναγνώριση προσωπικότητας και τον αντικατοπτρισμό, εξάσκηση στο κλείσιμο της πώλησης και φυσικά το σημαντικότερο όλων:
Φιλοσοφία επιτυχίας!
95% των πωλητών που εκπαιδεύω όταν μάθουν τις τεχνικές έχουν απόλυτη ανάγκη από την σωστή φιλοσοφία επιτυχίας που θα τους βοηθήσει στην καθημερινότητα. Είναι εκεί που χάνεται πολλές φορές το παιχνίδι που λέμε. Ακόμα και εάν ένας πωλητής γίνει τεχνίτης των πωλήσεων b2b θα αποδίδει μειωμένα σε σχέση με τις δυνατότητές του εάν δεν έχει την σωστή φιλοσοφία!
 
Για αυτόν τον λόγο σας προτείνουμε να επιλέγετε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πωλητών που εμπεριέχει και coaching επιτυχίας και επίτευξης στόχων. Σαν πωλητής όλα αυτά τα χρόνια έχω βρεθεί σε πολλές εκπαιδεύσεις που δεν το περιείχαν και που μετά από λίγο καιρό τα αποτελέσματα ήταν ξανά ίδια.
 
Τώρα σαν εκπαιδευτής πωλήσεων δεν αναλαμβάνω εταιρίες που δεν μπορούν να το συμπεριλάβουν στην εκπαίδευσή τους και που προσπαθούν να αλλάξουν σε μία μόνο συνάντηση. Κατά την προσωπική μου γνώμη αυτό έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί. Η αλλαγή από απλός πωλητής σε τεχνίτης των πωλήσεων θέλει, έστω και λίγο, χρόνο και εκπαίδευση για να συμβεί.
 
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας μιλήσουμε για τα προγράμματα εκπαίδευσης που έχουμε στο [email protected]!
 
 

Αφήστε μια απάντηση