Η επίπονη διαδικασία της συνεχόμενης παραγωγικότητας

Και οι τρεις βάσεις της

productive womanΠολλές φορές δεν είναι εύκολο. Το να είσαι παραγωγικός καθημερινά χρειάζεται επίπονη προσπάθεια. Τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσετε τις κατάλληλες συνήθειες που θα σας κάνουν παραγωγικούς. Ακόμα και τις μέρες που δεν θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και το μόνο πράγμα στο μυαλό σας είναι εκείνο το παραπάνω μισάωρο, τότε πρέπει να είστε κύριος του εαυτού σας και να κάνετε αυτά που πρέπει, όπως πρέπει, όταν πρέπει.

Όλα τα εμπόδια είναι μέσα στο μυαλό σας και τίποτα δεν θα ξεπεραστεί αν δεν ενεργήσετε. Ακόμα και αν σας είναι δύσκολο εκείνη την ώρα, ξεκινήστε και θα δείτε ότι η ίδια η κίνηση θα σας δώσει δύναμη.

Μην περιμένετε τις ‘κατάλληλες συνθήκες’. Δεν θα έρθουν ποτέ. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα και υποχρεώσεις. Πάντα θα πιστεύετε ότι έχετε πιο σημαντικά πράγματα να κάνετε. Και λοιπόν;;; Ξεκινήστε ΤΩΡΑ. Με κάθε βήμα πιο κοντά στον στόχο σας θα γίνεστε όλο και πιο δυνατοί, όλο και πιο ικανοί, όλο και πιο επιτυχημένοι.

Η συνεχιζόμενη παραγωγικότητα μπορεί να είναι δύσκολη στην αρχή, επίπονη, αλλά με την απόκτηση των σωστών συνηθειών, με την βελτίωση του εαυτού μας σε όλα όσα μας αφορούν γίνεται πιο εύκολη και σιγά σιγά καθημερινότητα. Τα πιο σημαντικά κομμάτια στην παραγωγικότητα είναι τρία:

Ξεκάθαρος στόχος .

Να ξέρεις ακριβώς, και όχι περίπου τι θέλεις να κάνεις και πως. Αν ρωτήσετε 10 ανθρώπους γύρω σας τι θέλουν, οι 7 που θα σας απαντήσουν χρήματα και επιτυχία αν τους ρωτήσετε πως ακριβώς σκοπεύουν να το πετύχουν αυτό δεν θα βγάλουν κουβέντα. Πρέπει να έχετε ξεκάθαρους στόχους και ξεκάθαρο σχέδιο δράσης.

Ανάγκη για βελτίωση.

Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με τα προηγούμενα 5 χρόνια της ζωής σας και συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια ακριβώς πράγματα, υπάρχει περίπτωση να έχετε άλλα αποτελέσματα; Όχι βέβαια! Πρέπει να δείτε τι χρειάζεται να αλλάξετε στον εαυτό σας για να αλλάξετε και τα αποτελέσματα που παράγετε. Αν γίνετε εσείς καλύτεροι, τότε θα ανεβεί και η αποτελεσματικότητά σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δεν δουλεύουν πάνω στον εαυτό τους καθόλου όλη την χρονιά και περιμένουν ως δια μαγείας άλλα αποτελέσματα. Εσείς πόσο έχετε επενδύσει στην βελτίωση του εαυτού σας φέτος; Πόσο θα το κάνετε του χρόνου, μιας και πλησιάζει το τέλος του ημερολογιακού χρόνου;

Επιμονή.

Η επιμονή είναι μια μοναδική πνευματική δύναμη.  Μια δύναμη που είναι απαραίτητη για να μπορέσει κάποιος να παλέψει με τις απανωτές απορρίψεις τα απανωτά εμπόδια που βρίσκει καθημερινά παντού. Εάν ρωτήσετε οποιονδήποτε επιτυχημένο άνθρωπο θα σας πει ότι σε κάποιο σημείο της ζωής του επέμεινε όταν όλα τα δεδομένα και οι γνωστοί και αγαπημένοι δείχναν το αντίθετο. Η επιμονή δημιουργεί πειθαρχία. Και κάποιος που θέλει να ηγηθεί πρέπει να έχει πειθαρχία πρώτα για τον εαυτό του. Γιατί αν δεν μπορείς να ηγηθείς του εαυτού σου….σε παρακαλώ μην προσπαθείς να γίνεις δικός μου ηγέτης!

Αυτά τα τρία κομμάτια είναι η βάση της παραγωγικότητας. Αυτά κάνουν τις διαδικασίες συνήθειες. Η επιτυχία δεν είναι κάτι μαγικό ή μυστηριώδες. Είναι η φυσική συνέχεια της σταθερής εφαρμογής των βασικών αρχών.

Καλή τύχη σε όλους!

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

 

Αφήστε μια απάντηση