Η Παραγωγικότητα έρχεται 2η.

9η παραγωγικότητα έρχεται 2η

Μετά από πολλά βιβλία που έχω διαβάσει και σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει όσο αναφορά την παραγωγικότητα, κατάλαβα ότι οι τεχνικές παραγωγικότητας και γενικά η παραγωγικότητα έρχονται σε δεύτερη μοίρα για όταν ξεκινάς ένα project.

Εδώ και καιρό έψαχνα να βρω τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να κάνουν γύρω γύρω από την απόφαση που είναι να πάρουν και να την κάνουν πράξη.

 

Έτσι πολλοί ξεκινάνε ένα project που μπορεί να είναι μια απλή εργασία ή μια ίδρυση μιας ολόκληρης επιχείρησης, με το να σκεφτούν όλους τους τρόπους που θα το κάνουν, όλες τις παγίδες και τα προβλήματα που θα έρθουν, όλες τις γνώσεις που χρειάζονται και γενικά όλες τις λεπτομέρειες ώστε η δράση να είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται.

Όλο αυτό σε τελική ανάλυση απλά μας τρώει χρόνο και ενέργεια.

Αν η παραγωγικότητα έρχεται δεύτερη, τι έρχεται πρώτο ;;;

H ΔΡΑΣΗ! Αυτό που ονομάζω Απλά κάν’το!

Θυμηθείτε μια φορά που πεινούσατε πολύ και αφήσατε τα πάντα για να πάτε να φάτε, Φανταστείτε να μην πηγαίνατε να φάτε και να σκεφτόσασταν τι ακριβώς θα φάτε, πως, τι θα τύχει κατά την διάρκεια του φαγητού κ.τ.λ.

Μπορεί το παράδειγμα της πείνας να σας φαίνεται πολύ διαφορετικό από ένα project αλλά ταιριάζει τόσο πολύ…

Την παραγωγικότητα θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με τα εργαλεία ενός μάστορα που τον κάνουν να κάνει τα πράγματα πιο γρήγορα, πιο εύκολα, πιο ωραία!

Την Δράση με τον ίδιο τον Μάστορα, που είναι αυτή που ξέρει τι να κάνει, ξέρει να διακρίνει, ξέρει να βάζει στόχο και να τον πετυχαίνει. Γιατί ; γιατί απλά το κάνει!

Τα εργαλεία μπορείς να τα βρεις σε πολλά μαγαζιά αλλά Μάστορες καλούς, λίγους…

Έτσι ένα πράγμα χρειάζεται πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι, να πούμε στο εαυτό μας, απλά κάντο και στο δρόμο που θα είναι πιο ξεκάθαρος θα δεις τι χρειάζεται από τα εργαλεία τις παραγωγικότητας.

Απλά κάντο! πρώτα ξεκίνα, μετά δες, μετά πέτα!

Αφήστε μια απάντηση