Κάθε μέρα, με κάθε τρόπο γίνομαι όλο και καλύτερος

 
Η παραπάνω φράση είναι αποτέλεσμα μιας απίστευτης έρευνας που έγινε το 1895! Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την έρευνα εκείνη, που έθεσε τις βάσεις για την χρήση των θετικών δηλώσεων (affirmations) στην αυτοβελτίωση.
 
Το 1895 στην κλινική του στην Γενεύη ο Δρ.Εμιλ Κουιέ ανέπτυξε μια τεχνική ψυχολογίας για τους ασθενείς του η οποία ξεκίνησε μια επανάσταση στην σύγχρονη, τότε, ιατρική. Ήταν σχετικά απλή αλλά αποδείχθηκε ιδιαίτερα δυνατή. Έμαθε σε κάθε ασθενή να επαναλαμβάνει σταθερά τα εξής:
 
Κάθε μέρα, με κάθε τρόπο γίνομαι όλο και καλύτερος
 
Αν και στην αρχή αυτή η μέθοδος απορρίφθηκε από την ιατρική κοινότητα σαν απλοϊκή και αναποτελεσματική τα αποτελέσματα ήταν αδιαμφισβήτητα.  Η κλινική του Δρ. Κουιε άρχισε να έχει ρυθμούς ανάρρωσης έως και 500% μεγαλύτερους από εκείνους σε άλλες κλινικές και νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη!
 
Η γνωστή εικόνα ανθρώπων μπροστά από έναν καθρέπτη να επαναλαμβάνουν τα ίδια λόγια χωρίς επιτυχία έχει κάνει την μέθοδο Κουιε να φαίνεται παρωχημένη σήμερα, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο ίδιος ο Δρ.Κουιε αναφέρει ότι για να είναι επιτυχημένη η μέθοδος πρέπει να ισχύουν 3 βασικοί παράγοντες:
 
  • Να έχεις θετική στάση
  • Να έχεις την ικανότητα να φτάσεις τον στόχο που θέτεις
  • Να έχεις την αντοχή στην κόπωση για την κατάκτηση του στόχου που θέτεις. 
 
Ειδικά ο 2ος παράγοντας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, γιατί έχει να κάνει με το αν είναι εφικτός ο στόχος που έχει θέσει ο καθένας για τον εαυτό του.
 
Σε όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας του ο Δρ.Κουιε στις ιατρικές συνταγές που έγραφε πρόσθετε πάντα και ένα θετικό μήνυμα για τον ασθενή και πρότεινε να το επαναλαμβάνει. Αυτό οδήγησε στην συγγραφή του βιβλίου του Self Mastery Through Conscious Autosuggestion, που πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία το 1920 και την Αμερική το 1922.
 
Μετά από 100 χρόνια από την εμφάνιση των θετικών δηλώσεων εάν ρωτήσεις 100 ανθρώπους αν τις χρησιμοποιούν ή γνωρίζουν για αυτές το ποσοστό δεν θα ξεπεράσει το 5%. Είναι αξιοθαύμαστη, για μένα προσωπικά, η άρνηση του ανθρώπου απέναντι στην χρήσιμη γνώση!
 
Εσείς, μπορείτε να σκεφτείτε ότι…
 
Κάθε μέρα, με κάθε τρόπο γίνεστε όλο και καλύτερα;
 
 

Αφήστε μια απάντηση

6 − 2 =