Κλειδώστε το ραντεβού!

Πόσες φορές έχετε πάει σε ραντεβού που είχατε κλείσει τηλεφωνικά αλλά τελικά βρεθήκατε απέναντι σε κάποιον που το είχε ξεχάσει ή δεν πρόλαβε να ήταν εκεί ή για κάποιον άλλο λόγο σας έστησε; Πόσες ώρες έχετε χάσει και πόση βενζίνη έχετε κάψει έτσι; Προσωπικά αρκετά, μέχρι που έμαθα πως να κλειδώνω τα ραντεβού μου με μια απλή φράση και έπεσε δραματικά το ποσοστό των ακυρώσεων μου. Έτσι αύξησα την παραγωγικότητά σταματώντας τα χωρίς λόγο ταξίδια. Κλειδώστε το ραντεβού σας λοιπόν με τον τρόπο που σας δείχνουμε παρακάτω.

Ένα θέμα που βγαίνει πάντα στα σεμινάρια και τις εκπαιδεύσεις που κάνω είναι ο χρόνος που χάνουμε σε άσκοπες μετακινήσεις για ραντεβού που χαλάνε.

Η αίσθηση που έχει κάποιος με τον οποίο μιλάμε στο τηλέφωνο, στην αισιόδοξη περίπτωση είναι ότι τον απασχολούμε από τις πολύ σημαντικότερες δουλειές του. Ακόμα και αν αυτές είναι το ανούσιο σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να πάρει σοβάρα υπόψιν του το ραντεβού για το οποίο μιλάτε εκείνη την ώρα στο τηλέφωνο (τις περισσότερες φορές δεν το σημειώνει κάν κάπου) με αποτέλεσμα να σας στήνει στο ραντεβού. Πως τον κάνουμε να βγει από τον μικρόκοσμό του και να σημειώσει ή να μην ξεχάσει το ραντεβού μας; Χρησιμοποιώντας την παρακάτω φράση.

 

Αφού έχουμε πει πια ώρα και μέρα θα βρεθούμε “κλειδώνουμε” το ραντεβού λέγοντας: “Κ.Τάδε εκτός από το να πέσει μετεωρίτης στην Θεσσαλονίκη ή να μας επιτεθούν εξωγήινοι, μπορείτε να σκεφτείτε οποιονδήποτε άλλο λόγο να μην είστε στο γραφείο αύριο στις 5;”

 

Τι κάνει αυτή η φαινομενικά εξωφρενική φράση; Του σπάει την…διάσπαση προσοχής που έχει εκείνη την ώρα και τον κάνει να προσέξει τι του λες. Τον δεσμεύει και μειώνει δραματικά το ποσοστό των ακυρώσεών σας. Φυσικά μπορείτε να αλλάξετε το παράδειγμα με κάποιες άλλες “αφορμές” αλλά αυτές έχω δει ότι σπάνε τον πάγο σωστά και με χιούμορ.

Φυσικά θα πρέπει να φροντίσετε να μην είστε και εσείς αυτοί που σπάνε τα ραντεβού τους! Δοκιμάστε να έχετε ένα καλά οργανωμένο ημερολόγιο ή να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα οργάνωσης πληροφορίας και εργασιών όπως το ClickUp

Δοκιμάστε το! Σίγουρα πάλι θα έχετε και κάποιες ακυρώσεις, όμως το ποσοστό θα μειωθεί εγγυημένα καθώς πραγματικά “κλειδώνετε” το ραντεβού σας.

 

clickup

Η παραγωγικότητα έχει πολλές μορφές και στο online course μας θα βρείτε τις λύσεις που θέλετε!

 

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση