Κυνηγός ή κυνηγημένος

 

kynigosΤι επιλέγεις να είσαι; είναι μια επιλογή ή απλά συμβαίνει ;…
Σίγουρα θα έχουμε ακούσει ένα γονιό να λέει στο παιδί του την ώρα που το παιδί του φοβάται να χαϊδέψει μια γάτα γιατί αυτή του αγριεύει, ότι του αγριεύει επειδή φοβάται και το παιδί δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που του λέει ο γονιός γιατί αυτό φοβάται. Έτσι είναι σε πολλά πράγματα που ζούμε καθημερινά, αποκτάμε πεποιθήσεις για το που ήμαστε κυνηγοί και που κυνηγημένοι.  

Ένας πωλητής πριν αρκετά χρόνια ένιωθε κυνηγός, σήμερα όμως κάτι τον κάνει να νιώθει κυνηγημένος γιατί ίσως σε αρκετούς δεν αρέσει αυτό το επάγγελμα, ή είχε αρκετές απορρίψεις από πελάτες που τον κάνουν να έχει πεποίθηση ότι είναι αδύναμος και ότι πάντα θα παίζει τον ρόλο του κυνηγημένου, όμως σίγουρα υπάρχουν κάποιες φορές που κάποιοι χρειαζόντουσαν τον προϊόν ή την υπηρεσία μας και εκεί για λίγο νιώσαμε κυνηγοί, ανεβάσαμε το ηθικό μας και έτσι βρισκόμαστε σαν ένα μπαλάκι του τένις που μια μας πετάνε στην μεριά του κυνηγημένου και μια στην μεριά του κυνηγού. ΦΤΑΝΕΙ .  πρέπει να επιλέξουμε, να βρούμε τον λόγο που κάνουμε τα πράγματα , να κατανοήσουμε ότι ο μόνος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας, ότι τίποτα δεν μπορεί να μας αγγίξει συναισθηματικά αν εμείς δεν το επιλέξουμε.


Ναι, είναι μια στάση ζωής, είναι μια στάση που δεν αλλάζει μόνο εμάς αλλά και τους γύρω μας, ο κόσμος χαίρεται να συναναστρέφεται με ανθρώπους κυνηγούς και σε αυτούς δίνει ευκαιρίες, ειρωνικό λίγο, γιατί ίσως οι κυνηγημένοι να χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, αλλά βλέπουμε ότι η ζωή δίνει ευκαιρίες και βοήθεια σε αυτούς που μάχονται και όχι στους δειλούς.

 


Κυνηγοί ονείρων σας χαιρετώ

Τσουκίδης Ανδρέας

Αφήστε μια απάντηση