Η Microsoft μειώνει τις τιμές των windows για φθηνά tablet

Η Microsoft μειώνει κατά 70% την τιμή των Windows 8.1

Για τις συσκευές χαμηλού κόστους.

windows8Κατά 70% μειώνει η Microsoft την τιμή των Windows 8.1 για τους κατασκευαστές computer και tablet χαμηλού κόστος, σε μια προσπάθεια να αποκρούσει φθηνότερους ανταγωνιστές όπως είναι τα Chromebooks της Google, αναφέρουν στο Bloomberg, πηγές προσκείμενες στο πρόγραμμα.

 

Οι κατασκευαστές θα χρεώνονται 15 δολ. την άδεια των Windows 8.1 (αντί των 50 δολ. ανά άδεια) και θα τα προεγκαθιστούν σε συσκευές με τιμή λιανικής μικρότερη των 250 δολ,  δηλωνουν οι ίδιες ανώνυμες πηγές. Η έκπτωση θα ισχύει για κάθε προϊόν που βρίσκεται εντός αυτού του ορίου τιμής, χωρίς περιορισμούς για το μέγεθος ή τον τύπο της συσκευής, συμπληρώνουν.

Ο ισχυρότερος ανταγωνισμός από την Apple και την Google, περιόρισε το τελευταίο τρίμηνο τα έσοδα του τμήματος συσκευών και αδειών της Microsoft, το οποίο περιλαμβάνει και το λογισμικό των Windows, καθώς η βιομηχανία των υπολογιστών κατέγραψε την μεγαλύτερη συρρίκνωση έως σήμερα.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, μέσω της παροχής κινήτρων σε κατασκευαστές pc για να πωλούν φθηνότερα μοντέλα, η Microsoft μπορεί να καταφέρει να αυξήσει το μερίδιό της στην ολοένα αυξανόμενη “πίτα” των tablets αξίας 80 δισ. δολ. και να απομακρύνει τα Chromebooks, δηλ. τα notebooks που έχουν εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα της Google.

Πηγή:www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση