Μην περιμένεις να πετύχεις τους στόχους σου

Μην περιμένεις να πετύχεις τους στόχους σου

για να νοιώσεις επιτυχημένος

 

ID 100164937Ξεκινάμε πλέον με μερικά άρθρα σε μορφή video και αυτό είναι το πρώτο! Ελπίζω να σας αρέσει αυτός ο τρόπος επικοινωνίας και να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε ακόμα περισσότερο και καλύτερο περιεχόμενο με αυτόν! Δείτε λοιπόν το video άρθρο μας εδώ:

 

 

 

Αυτήν την εποχή όλοι μιλάμε για νέους στόχους, στόχους που πετύχαμε, και άλλα πολλά. Σίγουρα έτσι πρέπει, είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα να ξεκινάς προετοιμασμένος για να πας ακόμα καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά, να γίνεις ακόμα περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά. Δεν είναι όμως μόνο αυτά στην ζωή. Δεν μπορείς να προχωράς πετυχαίνοντας μόνο στόχους. Μπορεί να γίνεις σκλάβος της ίδιας σου την ανάγκης για εξέλιξη και της παραγωγικότητάς σου. Ένας καλός κανόνας που μπορεί να δώσει κάποιος είναι: Εάν δεν έχεις χρόνο να παίξεις με τα παιδιά σου, έχεις κάνει κάτι λάθος. Εάν πετυχαίνεις τους στόχους σου και αισθάνεσαι άδειος αντί για γεμάτος, έχεις κάνει κάτι λάθος.

 

Τις προηγούμενες μέρες άκουσα κάτι που μου έκανε εντύπωση σε μια από τις ομιλίες του Jim Rohn. Είπε λοιπόν ότι δεν είναι ντροπή να κάνεις ένα βήμα πίσω εάν νοιώθεις ότι έκανες λάθος που προχώρησες. Ο πωλητής που ονειρευόταν να πάρει την εταιρία στα χέρια του όταν το κατάφερε κατάλαβε ότι δεν μπορούσε πλέον να παίζει γκολφ 2-3 φορές τον μήνα, ότι έχανε τις παραστάσεις της κόρης του, ότι δεν έπαιρνε περισσότερα χρήματα αρκετά για να δικαιολογήσουν τέτοιες απώλειες, αν ποτέ μπορούν να δικαιολογηθούν τέτοιες απώλειες, ότι ήταν δυστυχισμένος. Ξαναπήρε λοιπόν την παλιά του θέση πίσω και ένιωσε πολύ καλύτερα.

 

Αυτό που ονομάζουμε επιτυχία έχει πολλές εκφάνσεις και, αν και η οικονομική επιτυχία είναι σίγουρα πολύ σημαντική, σε μερικές περιπτώσεις έρχεται δεύτερη. Μια επιτυχημένη οικογένεια, μια επιτυχημένη σχέση μπορεί πολλές φορές να μας κάνει να νοιώσουμε πολύ καλύτερα.

 

Προσπαθήστε λοιπόν να μην πέσετε στην παγίδα της επίτευξης στόχων για την επίτευξη στόχων και μόνο, αλλά δείτε την γενική εικόνα της ζωής σας και πως θα ισορροπήσετε καλύτερα. Προσπαθήστε επίσης να απολαμβάνετε την ίδια την διαδικασία της εξέλιξης. Μπορεί έναν στόχο να μην τον πετύχετε αλλά να έχετε αλλάξει τόσο πολύ προς το καλύτερο κατά την διάρκεια της προσπάθειας που κάνατε ώστε να μπορείτε πλέον με σιγουριά να πείτε ότι βγήκατε από την εμπειρία κερδισμένος.

 

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους.

Image courtesy of Pong at FreeDigitalPhotos.net

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/U7WWm75o5b4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αφήστε μια απάντηση