Μπορείς να αλλάξεις την κατάστασή σου εάν αλλάξεις το που εστιάζεις

Τις περισσότερες φορές εστιάζουμε σε πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφάλεια και άνεση, ακόμα και εάν η άνεση και η ασφάλεια αυτή είναι σε γνώριμα και αρνητικά πράγματα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν την ικανότητα να αλλάξουν εύκολα την κατάστασή τους. Δεν θέλουμε να φύγουμε από την γνώριμη πια σε εμάς αρνητική διάθεση για το άγνωστο που κρύβει η θετικότητα και η ενέργεια. 

 

Όμως πως μπορείς να έχεις θετικά αποτελέσματα όταν έχεις αρνητικές μόνο σκέψεις και επιρροές; Είναι αυτό που πολύ συχνά λέω και στα παιδιά μου για να το καταλάβουν «Μπορείς να φτιάξεις ένα κέικ με υλικά οικοδομών; Ίσως, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι πολύ ωραίο, έτσι;» 

 

Ένα από τα πρώτα βήματα λοιπόν για να αλλάξεις την κατάστασή σου είναι ότι πρέπει να αλλάξεις αυτά στα οποία εστιάζεις (αφού πρώτα δεις πραγματικά και με ειλικρίνεια ποια είναι αυτά στα οποία εστιάζεις διαρκώς). Σε πολύ πρόσφατο άρθρο μας είδαμε ότι η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, μας κρατάει ως συνήθως πίσω. Η εικόνα αυτή δημιουργείται από αυτά στα οποία εστιάζουμε. Είναι μόνο αρνητικά; Είναι μόνο απογοητεύσεις, αποτυχίες και σκεπτικισμός; Πως μπορείς να έχεις καλή εικόνα για τον εαυτό σου και καλά αποτελέσματα έτσι; Τι κέικ θα φτιάξεις;

 

Εστιάστε στα θετικά!

 

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση