Κατάσχεση σε εργοστάσιο της NEOSET

Ραγδαίες εξελίξεις στην επιχείρηση.

 

neosetΣύμφωνα με την έκθεση («αναγκαστικής κατάσχεσης βιομηχανικού ακινήτου μετά των επ’αυτού κτισμάτων»), το οικόπεδο της Neoset στο Βασιλικό Ευβοίας, βγαίνει σε πλειστηριασμό. . Η εξέλιξη έρχεται ως συνέπεια της απόρριψης -τέλη 2012- του αιτήματος της επιπλοποιίας για λήψη προσωρινών μέτρων. Λόγω οφειλής της τάξης των 15.100 ευρώ σε πιστωτή της Neoset, οι δικαστικοί επιμελητές προχώρησαν, πριν από περίπου μία εβδομάδα, στην κατάσχεση του οικοπέδου

της Neoset, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Λέπουρων, στο Βασιλικό Χαλκίδας.  Εκεί βρίσκονται τα εργοστάσια μελαμίνης και ξύλου. Η αξία του υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ και θα βγει σε πλειστηριασμό στις αρχές Ιουνίου με τιμή εκκίνησης 20 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ποσά από τον πλειστηριασμό, σε περίπτωση που το οικόπεδο πωληθεί, θα δοθούν για την εξόφληση οφειλών της Neoset σε πιστωτές αλλά και στο προσωπικό της εταιρίας που δεν είχε πληρωθεί για μήνες. Το σύνολο των οφειλών υπολογίζονταν στα τέλη του 2012 σε 58,8 εκατομμύρια ευρώ.

Δεδομένου του ύψους του αρχικού τιμήματος, αλλά και του κραχ της αγοράς ακινήτων, το ερώτημα που τίθεται είναι, εάν θα βρεθεί αγοραστής. Στο Βασιλικό Ευβοίας, εξάλλου, βρίσκεται και η μονάδα της εταιρείας ξύλου Shelman, η λειτουργία της οποίας διεκόπη τον περασμένο Φεβρουάριο. Την ίδια στιγμή, την περασμένη Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας ζήτησε την παρέμβαση την Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Ευβοίας, καθώς ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου «με τη συνδρομή ομάδας ανθρώπων» προσπάθησε να «αδειάσει» το εργοστάσιο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση