Ο Δεκάλογος του καλού πωλητή.

Μερικές συμβουλές για καλύτερες πωλήσεις.

saleswoman clipped rev 1Είναι πλέον γνωστό ότι σε όλους τις δουλειές λειτουργούμε ως πωλητές. Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε μερικά πράγματα που σιγά σιγά θα γίνουν συνήθειες. Αυτές οι μικρές καλές συνήθειες είναι που θα κάνουν το τελικό σύνολο να διαφέρει και εσάς να είστε επιτυχημένοι πωλητές βοηθώντας την επιχείρηση στην οποία εργάζεστε ή ακόμα καλύτερα την δική σας. Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να έχει ένας καλός πωλητής και αυτό το άρθρο από μόνο του δεν  μπορεί να τα καλύψει, μπορεί όμως να βοηθήσει να έχετε στο μυαλό σας μερικά.

 

Πρέπει να υπάρχει διάθεση για μάθηση. Πρέπει να γνωρίζετε τόσο το προϊόν σας τέλεια, όσο και την αγορά στην οποία κινείστε. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε τι κάνετε εσείς προσωπικά σωστά για την πώληση και τι όχι έτσι ώστε να μπορέσετε να βελτιωθείτε. Εάν δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε τα λάθη σας, μιλήστε με κάποιος έμπιστο σε εσάς άνθρωπο που έχει και τις γνώσεις να δει αν χρειάζεστε βελτίωση.

Πρέπει να έχετε την διάθεση να κάνετε την διαφορά. Ειδικά εάν η επιχείρηση είναι δική σας πρέπει να έχετε την διάθεση να αλλάξετε την αγορά προς το καλύτερο. Να έχετε όραμα. Δεν είναι μόνο χρήματα η πώληση. Πρέπει να νοιώθετε ότι καθιερώνετε ένα στάνταρ.

Αποφεύγετε να ‘πουλήσετε’, καλύτερα είναι να προσφέρετε βοήθεια. Δεν χρειάζεται πολύ εξήγηση, ο κόσμος σιχαίνεται τους καθιερωμένους ‘πωλητές’ πρέπει να είστε εκεί για να τον βοηθήσετε.

Κάντε τις κατάλληλες διασυνδέσεις. Δεν φτάνει μόνο να πουλάτε πλέον, πρέπει να μπορείτε να ανοίγετε τις πόρτες για την επέκταση της επιχείρησής σας, ακόμα και αν δεν σας ανήκει. Προσπαθήστε λοιπόν να έρθετε σε επαφή με τους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό, τους υπεύθυνους των εταιριών και όχι μόνο τους υπαλλήλους.

Δημιουργείστε δυνητικούς πελάτες. Αν δεν σας είναι εύκολο να κάνετε τηλεφωνικές πωλήσεις, βγείτε σε εκθέσεις, προσεγγίστε τους ανθρώπους ο ίδιος, αλλά κάντε ότι πρέπει για να κρατάτε την ‘πισίνα’ των δυνητικών σας πελατών γεμάτη.

Βρείτε τον τρόπο να κάνετε την διαφορά. Δείτε τι κάνει ο ανταγωνισμός σας και αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που σας διαφοροποιεί και πως μπορείτε να το προβάλλετε καλύτερα έτσι ώστε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

9 με 5; Τι σημαίνει αυτό; Σίγουρα όλοι θέλουμε τον χρόνο μας και η οικογένειά μας είναι πολύ σημαντική, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουμε το κάτι παραπάνω, αν θέλουμε το κάτι παραπάνω. Δημιουργήστε την κατάλληλη εργασιακή ηθική.

Δημιουργήστε την ιστορία σας. Οι άνθρωποι αγοράζουν ανθρώπους, και όχι τόσο προϊόντα. Κάντε την δική σας ιστορία αξιομνημόνευτη και μάθετε να την λέτε σωστά και με σκοπό.

Να είστε δεκτικοί στις αλλαγές. Είτε αυτές είναι στην διαδικασία, είτε στην τεχνολογία, εάν η εταιρία σας κάνει αλλαγές μην τις αφήσετε να σας επηρεάσουν αλλά αγκαλιάστε τες και προσπαθήστε για το καλύτερο.

Αυτοβελτίωση. Εάν νοιώσετε ότι σε οποιοδήποτε κομμάτι χρειάζεται να βελτιωθείτε, θέστε το ως πρώτη προτεραιότητα. Ακόμα και αν η επιχείρηση δεν είναι δική σας και αλλάξετε δουλειά, πάντα παίρνετε μαζί σας τις ικανότητές σας.

 

Καλή συνέχεια σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση