Ο μόνος τρόπος να ξέρεις ότι πας σωστά (από το ημερολόγιο ενός πωλητή)

Το ημερολόγιο ενός πωλητή είναι μια σειρά από άρθρα που σκέφτηκα να δημιουργήσω και έχει να κάνει με σκέψεις, προβληματισμούς, λύσεις για αυτά που συναντώ μέσα στην εβδομάδα μου.

Κάθε εβδομάδα σκέφτομαι τι δεν πήγε καλά και πως μπορώ να κάνω καλύτερη την επόμενη, δημιουργώ μεθόδους στο μυαλό μου (που σαφώς είναι βουτηγμένες από τα βιβλία και τα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει), τις δοκιμάζω και αν βλέπω ότι είναι αποτελεσματικοί γιατί να μην την μοιραστώ με άλλους ; ..

 

Πάμε στο θέμα…

Πως μπορώ να ξέρω ότι πάω σωστά ; τι είναι αυτό που πρέπει να ελέγχω για να ξέρω ότι κάτι πάει λάθος ή όχι, ποια είναι η πυξίδα μου ;

Καταρχήν να αναφέρω κάτι που μπορεί να φανεί δεδομένο αλλά δεν είναι, ότι χρειάζεται να ξέρεις που είναι να φτάσεις κάθε στιγμή για να χρησιμοποιήσεις μετά την πυξίδα σου.

Και είναι αυτό η ίδια σου η πυξίδα, ονομάζεται στόχος.

Για οποιαδήποτε ώρα, μέρα, μήνα, χρόνο που περνάει δεν έχουμε στόχο, τότε δεν ήμαστε παρά μια βάρκα σε ένα πελώριο ωκεανό που μας πάει όπου αυτός θέλει.

Αυτό ήταν μια σκέψη που έκανα και είπα να εφαρμόσω τον στόχο ακόμα και σε κάθε ώρα. Έτσι ξεκίνησα την μέρα ως πωλητής να κάνω νέες επαφές, έβαλα στόχο ωρών, στόχο ημέρας και σαφώς έχω έναν στόχο μήνα ή τριμήνου

Έγραψα … Θα κάνω 12 επαφές την ώρα, θα το χωρίσω σε 45 λεπτά, όταν είναι και μισή ξεκινάω δράση, όταν είναι και τέταρτο σταματάω και προετοιμάζομαι για την επόμενη πρόκληση. Αυτό μου έδινε έναν λόγο να έχω δραστηριότητα ανεξαρτήτως το πως είμαι ή που είμαι. Μέχρι τώρα έβγαινα έξω και αν δεν ήμουν καλά έλεγα ας ξεκουραστώ, αν δεν έβλεπα μαγαζιά που μου αρέσουν τότε άλλαζα περιοχή και αυτό με έκανε να κάνω το πολύ 10 επαφές την ημέρα και έλεγα “πόσο χρόνο σου παίρνουν 10 επαφές ε; ”

Έτσι βρήκα την πυξίδα μου, με το ημερολόγιο πωλητή, όταν δεν έκανα 12 επαφές την ώρα, τότε κάτι δεν έκανα καλά άρα δεν πήγαινα και σωστά. Μπήκα λοιπόν αυτό να το κάνω σε κάθε στιγμή της ζωής μου, να βάζω μικρούς στόχους σε κάθε στιγμή και ένιωθα πλήρης ένιωθα ελεύθερος.

Κάποια μπορεί να πείτε, πω πω ψυχαναγκαστικό, όμως σκεφτείτε.

clickup

Είναι σημαντικό να ξέρουμε γιατί κάνουμε τα πράγματα και ο στόχος αυτό σου καθορίζει. Αυτή η απλή σκέψη που πριν κάνεις οτιδήποτε, λέει: γιατί το κάνεις τώρα αυτό ; και γίνεται αυτόματα πολλές φορές, αν βρεις ένα καλό λόγο τότε θα κάνεις την στιγμή μαγική αν όχι, ή μη το κάνεις ή βρες άλλο λόγο.

Ο μόνος τρόπος για να ξέρεις ότι πας σωστά λοιπόν, είναι να ξέρεις που ήταν να πας και να προσέχεις το κάθε σου βήμα και όχι μόνο την κορυφή, το τέρμα. Γιατί ίσως εκεί που θέλεις να πας δεν τον έχουν βαδίσει πολύ αυτόν το δρόμο και δεν έχουν σχηματίζει δρομάκια όπως στα βουνά για να ακολουθείς τα δικά τους βήματα, εσύ φτιάχνεις το δρόμο και πρόσεχε να το κάνεις πολύ προσεκτικά γιατί μπορεί να φτάσεις κάπου που δεν ήθελες.

Σίγουρα το ταξίδι είναι πολύ σημαντικό αλλά φτάνοντας στην Ιθάκη ανακεφαλαιώνεις πόσο σημαντικό ήταν.

Ελπίζω να σας βοήθησε, καλή συνέχεια, καλούς στόχους !

Ανδρέας Τσουκίδης

Δείτε περισσότερα για τις πωλήσεις.

Αφήστε μια απάντηση