Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να σκεφτείτε.

Jim Rohn

Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να σκεφτείτε. Το παρακάτω κείμενο είναι εμπνευσμένο από ένα κομμάτι ομιλίας του Jim Rohn το οποίο όσες φορές και αν το ακούσω στο αυτοκίνητο, όπου ως συνήθως ακούω τέτοιες ομιλίες, πάλι θα νοιώσω εντυπωσιασμένος από την απλότητα και αμεσότητά του. Σας το παραθέτω λοιπόν, σε ελεύθερη μετάφραση και εύχομαι να σας βοηθήσει.

 

Γιατί;

Όλοι ρωτάμε γιατί κάνουμε όλα όσα κάνουμε; Γιατί είμαστε πειθαρχημένοι στις προσπάθειές μας; Γιατί ενώ ήμαστε κουρασμένοι πηγαίνουμε στο γυμναστήριο; Γιατί διαβάζουμε όλα τα βιβλία; Γιατί πιέζουμε τον εαυτό μας να μάθει και να αλλάξει; Η απάντηση ίσως είναι στην  επόμενη ερώτηση.

 

Γιατί όχι;

Γιατί να μην δεις πόσο μπορείς να κάνεις; Πόσα μπορείς να μάθεις, πόσο μπορείς να μεγαλώσεις, πόσες εμπειρίες μπορείς να αποκομίσεις Γιατί να μην δεις πόσο πολύτιμος μπορείς να γίνεις στην αγορά. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που μπορεί να επιλέξει να μην μεγαλώσει όσο μπορεί. Η φύση πάντα μεγαλώνει όσο περισσότερο μπορεί. Γιατί να μην κάνεις το ίδιο λοιπόν; Να δεις όλα όσα μπορείς να καταφέρεις; Τώρα η τρίτη μου ερώτηση που θα ήθελα να σου την κάνω προσωπικά αλλά μιας και δεν μπορώ θα την διαβάσεις εδώ. Όμως θέλω να την πάρεις προσωπικά.

clickup

 

Γιατί όχι εσύ;

Γιατί να ξεκινήσεις εσύ να αλλάξεις και να θέτεις στόχους; Γιατί να ξεκινήσεις εσύ να κάνεις πρόοδο προς τα όνειρά σου; Εάν εγώ μπόρεσα να το κάνω και εσύ μπορείς να το κάνεις! Μακάρι να μπορούσα να σου πω από κοντά για όλους αυτούς που το προσπάθησαν και το κατάφεραν. Για τους άνεργους που πάλεψαν και βρήκαν δουλειά για αυτούς και την οικογένειά τους. Για τους χρεωμένους που πάλεψαν και ξεχρέωσαν. Για αυτούς που ρίσκαραν για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και τα πέτυχαν. Μακάρι να μπορούσαν να σου μιλήσουν. Και μάντεψε πως θα τελείωναν την ιστορία τους. “Εάν εγώ το έκανα, και εσύ μπορείς να το κάνεις!” Έτσι λοιπόν σε ρωτάω προσωπικά: Γιατί όχι εσύ; Σίγουρα έχεις αυτό που χρειάζεται. Μπορείς να το κάνεις! Και τώρα η τελευταία μου ερώτηση:

 

Γιατί όχι τώρα;

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή να ξεκινήσεις από το τώρα. Να ξεκινήσεις να βάλεις στόχους, να δουλέψεις πάνω στον εαυτό σου, πάνω στην προσωπική σου βελτίωση. Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή. Να δημιουργήσεις ένα καλύτερο σχέδιο για σένα, για τα οικονομικά σου, για το μέλλον σου!

 

Σου εύχομαι το καλύτερο και καλή τύχη!

 

Αφήστε μια απάντηση