Πως να γίνεις πιο παραγωγικός

Πως να γίνεις πιο παραγωγικός

Η παραγωγικότητα είναι η ικανότητα να επιτελείται εργασία με αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο, με στόχο την επίτευξη των στόχων μας σε μια συγκεκριμένη περίοδο χρόνου. Η παραγωγικότητα μπορεί να βελτιωθεί με την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών και στρατηγικών για την σωστή διαχείριση χρόνου. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε μερικές από τις καλύτερες πρακτικές για την αύξηση της παραγωγικότητας.

  1. Προγραμματίστε την ημέρα σας. Η προγραμματισμένη ημέρα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Από το να προσδιορίσετε τα πιο σημαντικά καθήκοντα σας έως το να ορίσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την εκτέλεση τους, μπορεί να βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας και να αυξήσετε την απόδοσή σας.
  2. Αποφεύγετε την περιπλάνηση στο διαδίκτυο. Μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την παραγωγικότητα είναι η περιπλάνηση στο διαδίκτυο. Όταν αποφασίσετε να εργαστείτε σε ένα συγκεκριμένο καθήκον, είναι σημαντικό να περιορίσετε το χρόνο που δαπανάτε στο διαδίκτυο. Αν έχετε προθεσμία για μια εργασία, είναι ακόμα πιο σημαντικό να είστε προσηλωμένοι στην εργασία σας.
  3. Επιλέξτε την κατάλληλη ώρα για να εργαστείτε. Κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν καλύτερα το πρωί, ενώ άλλοι προτιμούν τις αργές αρχές της βραδιάς. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη ώρα για να εργαστείτε, ανάλογα με το πότε είστε πιο ενεργητικοί και πιο παραγωγικοί. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να δείτε και λίγο τι είναι η τεχνική Pomodoro.
  4. Χρησιμοποιήστε λίστες καθηκόντων. Οι λίστες καθηκόντων μπορούν να βοηθήσουν να οργανώσετε την εργασία σας και να διαχειριστείτε τον χρόνο σας αποτελεσματικά. Μπορείτε να καταγράψετε τα καθήκοντα που πρέπει να εκτελέσετε και να τα ταξινομήσετε κατά σειρά προτεραιότητας. Αυτό θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στα σημαντικότερα καθήκοντα και να αποφύγετε την αναποτελεσματική δαπάνη χρόνου σε μικρο-καθήκοντα. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε τις λίστες εργασιών σας είναι το ClickUp!
  5. Προσαρμόστε το περιβάλλον σας. Το περιβάλλον σας μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην παραγωγικότητά σας. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο εργασίας που να είναι κατάλληλος για εσάς. Αν δουλεύετε σε ένα γραφείο, δοκιμάστε να αλλάξετε τη διακόσμηση του γραφείου σας ή να προσθέσετε φυτά για να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο άνετα και να συγκεντρωθείτε καλύτερα. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε την τοποθεσία του γραφείου σας, αν είναι απαραίτητο, για να αποφύγετε τις διακοπές. Επίσης μην ξεχνάτε ότι η καθαριότητα του γραφείου βοηθάει πάρα πολύ στην αύξηση της παραγωγικότητας.
  6. Αποφύγετε την πολλαπλή εργασία. Η πολλαπλή εργασία μπορεί να σας αποσπά από τη συγκέντρωση και την απόδοσή σας. Αντί να προσπαθείτε να επιτελέσετε πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα, εστιάστε σε μία εργασία κάθε φορά. Αυτό θα βελτιώσει την απόδοσή σας και θα σας βοηθήσει να ολοκληρώνετε τα καθήκοντα πιο γρήγορα. Δείτε ένα παλιό μας άρθρο για τον μύθο του multitasking.
  7. Αποφεύγετε τις διακοπές. Οι συνεχείς διακοπές μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγικότητά σας. Αντί να διακόπτετε συνεχώς τη δουλειά σας για διακοπές, προσπαθήστε να οργανώσετε το χρόνο σας έτσι ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να ξεκουραστείτε μετά από μία μακρά περίοδο εργασίας. Επίσης, προσπαθήστε να αποφεύγετε τις διακοπές κατά τη διάρκεια των σημαντικών προθεσμιών.
clickup

Συνοψίζοντας, η αύξηση της παραγωγικότητάς σας μπορεί να βελτιωθεί με την εφαρμογή απλών τεχνικών και στρατηγικών. Φυσικά το σημαντικότερο είναι να έχετε την διάθεση να βελτιωθείτε και να βελτιώσετε τις διαδικασίες σας! Εάν ναι, μπορείτε να επικοινωνήσετε και μαζί μας για βοήθεια!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

 

Αφήστε μια απάντηση