ReNe Coffee Roasters!

Όταν δεν φοβάσαι να κριθείς στο φλυτζάνι!


Νίκο και Μαρία καλημέρα και καλώς ήρθατε στα γραφεία μας για αυτήν την συνέντευξη.
Καλημέρα Γιάννη, καλώς σας βρήκαμε, και ευχαριστούμε για την πρόσκληση.


Πες μας Νίκο λίγα πράγματα για σένα. Ποια είναι η πορεία σου στον χώρο του καφέ όλα αυτά τα χρόνια, από την αγάπη σου για το προϊόν μέχρι την δική σου νέα προσπάθεια σε αυτό.
Ν.Η αγάπη μου για τον καφέ ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, και συγκεκριμένα το 2003 όταν άρχισα να εργάζομαι ως μπαριστα σε ένα από τα τότε πιο ιν μαγαζιά της πόλης. Στη πορεία των χρόνων το μικρόβιο του καφέ εξαπλωνόταν μέσα μου, και έτσι αποφάσισα να «σπουδάσω» την τέχνη του καφέ.
Παρακολούθησα πολλά σεμινάρια όχι μόνο μέσα στα σύνορα της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Η μεγάλη επιβράβευση αυτής της προσπάθειας ήρθε το 2013 όταν άνοιξα την πρώτη μου επιχείρηση στο κέντρο των δυτικών συνοικιών φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «τρίτο κύμα του καφέ».  Είμαι πολύ περήφανος στην ανάμνηση ότι η επιχείρηση αυτή εκείνη την χρονία ψηφίστηκε και κατατάχτηκε ανάμεσα στις καλύτερες επιχειρήσεις του είδους της με πλήρης προδιαγραφές του καφέ.

Πόσο καιρό έχει που η εταιρία ξεκίνησε να υπάρχει;
Ν.Η σύλληψη της ιδέας ήρθε το 2012, ωστόσο χρειάστηκε να διαμεσολαβήσουν κάποια χρόνια ώστε να ωριμάσει η ιδέα μέσα μου και να ολοκληρωθώ και εγώ σαν επαγγελματίας κάνοντας την απαραίτητη έρευνα αγοράς και γευσιγνωσίας πριν το τελικό βήμα της έναρξης.


Ο ReNe είναι ένας speciality Coffee και αν ναι, τι σημαίνει αυτό;
Ν.Speciality Coffee είναι ο καφές εκλεκτής ποιότητας που προέρχεται από εξαιρετικούς κόκκους, που μεγαλώνουν αποκλειστικά σε ιδανικές συνθήκες κλιματολογικής καλλιέργειας και προσφέρουν χαρακτηριστικές γεύσεις εξαιτίας των μοναδικών χαρακτηριστικών του εδάφους που καλλιεργούνται.Ο ReNe σαν μια ολοκληρωμένη πρόταση στον καφέ, προσφέρει μια διευρυμένη γκάμα ποιοτήτων του καφέ. Συνεπώς, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κατάλογο μας η πολυτελής ποικιλία του Speciality Coffee.


Μαρία καλησπέρα! Είσαι ζωτικό στέλεχος του ReNe. Ποιος είναι ο ρόλος σου αυτήν την νέα προσπάθεια;
Μ. Καλησπέρα Γιάννη, για την ακρίβεια με τον Νίκο είμαστε συμμέτοχοι στην εταιρεία. Ο δικός μου ο ρόλος αφορά κυρίως την οργάνωση της διαχείρισης της εταιρίας. Κάποιες από τις αρμοδιότητές που έχω αναλάβει είναι για παράδειγμα τα λογιστικά, η παρακολούθηση και  αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του management με στόχους, η διαχείριση των παραγγελιών κ. τ. λ . Ενώ δεν θα ήθελα να παραλείψω το γεγονός ότι  ο Νίκος, ως μέλος του οργανισμού SCAE ( Speciality Coffee Association of Europe), έχει εκπαιδεύσει και εμένα στο training νέων barrista.Μίλησες πριν Μαρία για την εκπαίδευση των barista. Έχουμε πολλά περιστατικά όπου να σερβίρουνε καλής ποιότητας καφέ που όμως να έχει φτιαχτεί άσχημα και να βγαίνει ένα κακό αποτέλεσμα. Πόσο μεγάλη σημασία έχει η σωστή εκπαίδευση του Barista για ένα καλό αποτέλεσμα;
Μ. Το καλό αποτέλεσμα στην παρασκεύη του καφέ εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες, το χαρμάνι και την σωστή εκπαίδευση του μπαρίστα. Όσο και αν εμείς φροντίζουμε το χαρμάνι μας να είναι εξαιρετικής ποιότητας, το τελικό αποτέλεσμα του καφέ δεν θα αναδεικνυόταν αν ο μπαρίστα δεν κατείχε τις κατάλληλες δεξιότητες στην παραγωγή του. Για αυτόν τον λόγο, σε όλους τους συνεργάτες μας, εκτός από την προμήθεια του χαρμανιού προσφέρουμε και δωρεάν εκπαίδευση στο προσωπικό.

Άρα Εσείς παρέχετε την κατάλληλη εκπαίδευση με την έναρξη της συνεργασίας σας με ένα μαγαζί;
Ν.Φυσικά. Είναι μέσα στις παροχές που δίνουμε σε όλα τα καταστήματα που συνεργαζόμαστε.

Ποια είναι η διαφορά του ReNe καφέ σε σχέση με τον ανταγωνισμό αυτήν την στιγμή;
Ν. Ο ReNe  διακρίνεται για την χαρακτηριστική σοκολατένια του γεύση και  άρωμα. Αυτό που μας καθιστά ανταγωνιστικούς σαν εταιρεία έγκειται στο ότι ο καφές με τον οποίο προμηθεύουμε τους συνεργάτες μας είναι άριστης ποιότητας, φρεσκοψημμένος και σε ιδανική τιμή. Όλα μας τα χαρμάνια είναι ισορροπημένα σε σώμα, οξύτητα και επίγευση. Τέλος, σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο ReNe  εκτός από την σφαίρα του καφέ, εξειδικεύεται στο τσάι και την σοκολάτα επίσης, ενώ προσφέρουμε και την επιλογή βιολογικής καλλιέργειας.


Ποια είναι η διαφορά του καφέ που ψήνεται εδώ με τον καφέ που εισάγεται ήδη ψημένος;
Ν. Όσο πιο πολλής χρόνος περνάει από το ψήσιμο του καφέ μέχρι και την παράδοσή του στον καταναλωτή, τόσο πιο πολύ αλλοιώνεται η αρχική ποιότητα του, «αδειάζει ο καφές» όπως χαρακτηριστικά λέμε εμείς που είμαστε στον χώρο. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι χάνεται η ένταση στο άρωμα του και παραμορφώνεται η προβλεπόμενη γεύση του. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που εμείς παρέχουμε στους συνεργάτες μας καφέ φρεσκοψημμένο στην χώρα μας, και όχι εισαγόμενο έτοιμο ψημένο, για να εξασφαλίσουμε την άριστη ποιότητα.


Ποιο είναι το όραμά σας για τον ReNe καφέ.
Ν.Το βασικό όραμα μας είναι η ανάπτυξη του ReNe τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ως νέοι επιχειρηματίες ευελπιστούμε ο κόσμος να αγαπήσει την υπογραφή του καφέ μας και στο διάβα του χρόνου να καθιερωθούμε ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες καφέ.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά και θα μαθαίνουμε νέα σας από εδώ!
Εμείς σας ευχαριστούμε, και σας προτρέπουμε με την πρώτη ευκαιρία να δοκιμάσετε τον ReNe καφέ για να δείτε ότι όλα όσα είπαμε στην συνέντευξη αντιστοιχούν στην πραγματικότητα- κρινόμαστε στο φλιτζάνι.

Αφήστε μια απάντηση