Ρολόι Ressence Type 3

Ένα καταπληκτικό κόσμημα.

ressence-type-3-3-thumb-620x476-57046BenoîMintiens – ιδρυτής και σχεδιαστής του Ressence– κυκλοφόρησε το Type 3. Είναι ένα ρολόι που σε εκπλήσσει με τον καταπληκτικό του σχεδιασμό και την μέγιστη επίδειξη ωρολογοποιίας που έχει. Σε αυτό ισορροπούν η αισθητική απλότητα του Dieter Rams και η ιδιοφυία στην μηχανική του Max Büsser.

 

Στην πρόσοψη ενός παραδοσιακού ρολογιού η μηχανική παρουσιάζεται με την μορφή δεικτών και κάσας, εξηγεί ο Mintiens. Όπως είναι φυσικό ήθελε να αφαιρέσει και τα δύο από την εξίσωση. ‘Η βασική ιδέα του Ressence είναι να αποδομηθεί το ρολόι σαν προϊόν και να αφαιρέσουμε τα τεχνικά στοιχεία’ λέει ο σχεδιαστής. ‘Κύριο μέλημά μας είναι πάντα ο χρήστης. Ήθελα να δημιουργήσω ένα τρόπο θέασης του ρολογιού από την πλευρά του χρήστη αλλά όχι από τεχνικής απόψεως.’

Ο κρυστάλλινος θόλος με το ανακλαστικό υγρό καλύπτει το πρόσωπο του RessenceType 3 το οποίο φαίνεται να ζει ακριβώς πάνω στην επιφάνεια. Αυτό το οπτικό τρικ πραγματοποιείται από την έλλειψη κάσας με αποτέλεσμα η προσοχή να πηγαίνει στην διαμόρφωση της επιφάνειας.

Βάζοντας ένα υγρό στο ρολόι ανάγκασε τους σχεδιαστές να διαχωρίσουν τον μηχανισμό από την πρόσοψη με έναν διαχωριστή από τιτάνιο. Επίσης έχει μπει θερμοστατική βαλβίδα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συστολής διαστολής που δημιουργείται.

Το ρολόι φορτίζει με βαρυτικό μηχανισμό με την κίνηση του χεριού αλλά οι πληροφορίες για την λειτουργία του είναι περιορισμένες.

Το κόστος του είναι 23.000 ευρώ και σε καμία περίπτωση δεν είναι για τον καθένα!!!!

Δείτε το και στο site του!

ressence-type-3-2c-thumb-800x800-57048

ressence-type-3-1-thumb-620x437-57040

ressence-type-3-3-thumb-620x476-57046

RESSENCE TYPE 3 SIDE NIGHT

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση