Στο μάτι του Κυκλώνα!

Το μάτι του κυκλώνα είναι το κέντρο του κυκλώνα, εκεί υπάρχει ηρεμία, καμιά ταραχή ασχέτως που γύρω υπάρχει το χάος . Πάντα η φύση έχει να μας διδάξει κάτι αν εμείς το βλέπουμε με συγκεκριμένη ματιά.

Η ικανότητα να μένουμε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι στο κέντρο μας όταν όλα γύρω μας πάνε κατά διαόλου είναι απαραίτητη.

Για πολλούς ακούγεται πολύ δύσκολο και είναι, είναι γιατί προσπαθούμε να μείνουμε ήρεμοι προσπαθώντας να αποφεύγουμε τα προβλήματα και τις πιέσεις ενώ χρειάζεται να κάνουμε το αντίθετο. Η τεχνική να το καταφέρουμε δεν είναι να μην εστιαστούμε στο πρόβλημα αλλά να εστιαστούμε σε κάτι πέρα από αυτό, σε ένα στόχο.

Το να βρίσκομαι στο μάτι κυκλώνα σημαίνει ότι εγώ είμαι σε μια ήρεμη κατάσταση όμως όχι παθητική, είμαι σε πλήρη εγρήγορση, είμαι σε ετοιμότητα να πάρω αποφάσεις, να καθορίσω στόχους, να δημιουργήσω νέες εναλλακτικές στρατηγικές για αυτό που επιθυμώ σαν να είμαι σε ένα έρημο νησί που με φυσάει αέρας και έχω υπέροχη θέα, ενώ έξω γίνεται πανικός.

Είναι μια ικανότητα να παγώνω τον χρόνο και τον χώρο και να επιλέγω εγώ τι θα συμβεί, να μην αφήσω τα κύματα τις θάλασσας να με πάνε εκεί όπου θέλουν.

Πως λοιπόν το καταφέρνω αυτό ;

– Πρέπει καταρχήν να πάρω την ευθύνη των πράξεών μου, να καταλάβω ότι εγω επηρεάζω το μέλλον μου με τις σκέψεις μου και τις πράξεις μου
– Πρέπει να έχω τους στόχους μου ξεκάθαρους και σίγουρα γραμμένους, ο στόχος παραμένει στόχος ανεξαρτήτων συνθηκών.
– Να ορίσω ποιος θέλω να είμαι! θα γίνω αυτό που θέλω να είμαι μόνο όταν είμαι έτσι σε κάθε περίσταση αλλιώς δεν είμαι, η μετριότητα φέρνει κατηφόρα και μόνο.
– Έτσι κάθε φορά που νιώθω πολύ πιεσμένος ας λέω στον εαυτό μου, ποιος είμαι .
– Να ξεπεράσω τον φόβο του πόνου, ο τολμών νικά.
– Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να με κάνει να παρατήσω, να χάσω τον στόχο μου, να μην κάνω αυτό που πρέπει δεν είναι η εμπειρία μου αλλά η αμφιβολία ότι θα αποτύχω ή υπερεκτίμηση του χρόνου, δεν έχω χρόνο γιατί ξεκινώ χτες
– Να προετοιμάζομαι για το χειρότερο και να ελπίζω για το καλύτερο.

Το να είμαι στο μάτι του κυκλώνα είναι ένα φοβερό συναίσθημα γιατί νιώθεις ότι ελέγχεις εσύ την ζωή σου.

Αφήστε μια απάντηση