Πως θέτουμε υψηλούς στόχους.

Πως θέτουμε υψηλούς στόχους και αλλάζουμε για να τους πετύχουμε.

bigstockphoto Blur Happy Business Woman Wit 5048455-600x400Ξέρετε γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι αρκετά επιτυχημένοι; Όχι γιατί βάζουν υψηλούς στόχους και δεν τους πετυχαίνουν, αλλά γιατί βάζουν χαμηλούς στόχους και τους πετυχαίνουν!

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απλά ευχαριστημένοι με το μέτριο. Απολαμβάνουν το status quo και πολλές φορές πολεμούν για να διατηρηθεί!

Βάζουν χαμηλούς στόχους για να γλυτώσουν την απογοήτευση της αποτυχίας και δεν θέλουν να γνωρίσουν την χαρά της προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης γιατί νομίζουν ότι τους είναι πολύ δύσκολο.

Αν όμως θέλετε να αναπτυχθείτε, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, πρέπει να ανεβάσετε τον πήχη.

Χαμηλές προσδοκίες παράγουν χαμηλά αποτελέσματα.

Η μετριότητα γεννάει μετριότητα.

Ξέρετε ότι ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός οργανισμός που αναπτύσσεται κατά βούλησίν; Ένα δέντρο π.χ. δεν θα μεγαλώσει…μέχρι την μέση. Θα μεγαλώσει όσο περισσότερο μπορεί! Θα απλώσει τις ρίζες του όσο πιο βαθιά μπορεί και θα πάει όσο πιο ψηλά μπορεί παράγοντας όσο περισσότερα φύλλα μπορεί. Μόνο ο άνθρωπος έχει την ελεύθερη βούληση να επιλέξει να σταματήσει να αναπτύσσεται και να μην φτάσει τις δυνατότητές του.

Εάν θέλετε διαφορετικά αποτελέσματα δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο. Μπορείτε όμως να αλλάξετε τον εαυτό σας και να τον βελτιώσετε ανεβάζοντας τις προσδοκίες σας όσο περισσότερο γίνεται. Δείτε ένα άρθρο για το σύστημα θεώρησης F.F.F. για την επιτυχία.

Γιατί όχι λοιπόν; Γιατί όχι εσείς και γιατί όχι τώρα; Τώρα είναι η στιγμή για να αλλάξετε την επόμενη δεκαετία σας! Δεν πειράζει αν δεν πετύχετε τους στόχους που θέσετε. Ξαναδοκιμάστε ώσπου να το καταφέρετε αλλάζοντας την στρατηγική σας και την προσέγγισή σας. Προσπαθήστε να βγάλετε ένα εκατομμύριο, όχι για τα χρήματα μόνο (φυσικά και είναι σημαντικά) αλλά για την αλλαγή στην νοοτροπία και τις συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε για να το καταφέρετε. Για τον άνθρωπο στον οποίο θα μεταμορφωθείτε για να τα καταφέρετε. Τότε, ακόμα και αν χάσετε το εκατομμύριο, εύκολα θα μπορέσετε να κάνετε και το επόμενο.

Υπομονή και σωστές καθημερινές συνήθειες εργασίας μαζί με υψηλούς στόχους.

Εσείς πόσο ακόμα μπορείτε να ‘μεγαλώσετε’;;;;

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. 

Αφήστε μια απάντηση