Τι μου έμαθε το Crossfit για την παραγωγικότητα.

Δεν είμαι τόσο μεγάλος όσο νομίζω.
Την πρώτη φορά που είδα ζωντανά αγώνες ήταν στο Greek Throwdown στην Θεσσαλονίκη το 2015. Ήταν η εποχή που μόλις είχα κρεμάσει την ζώνη μου ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών μετά από 15 χρόνια διδασκαλίας. Αισθανόμουν μεγάλος, αγύμναστος και μπουχτισμένος. Είδα λοιπόν εκείνους τους αγώνες και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και κάτι άναψε μέσα μου.

Θεώρησα ότι αυτού του είδους η προπόνηση για μένα θα ήταν ιδανική γιατί με τις ολυμπιακές άρσεις βαρών και την ποικιλία των κινήσεων θα είχε ενδιαφέρον κάθε μάθημα. Πλέον μετά από δυόμιση χρόνια που κάνω 4-6 προπονήσεις την εβδομάδα στο The Lab νοιώθω σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήμουν πριν δέκα χρόνια! Μπορώ να κάνω πράγματα που δεν περίμενα να κάνω στα 40 μου και νοιώθω ότι έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης. Φέτος ήταν και η πρώτη χρονιά που έλαβα μέρος και στο OPEN στην κατηγορία Masters και βλέπωντας ανθρώπους στα 50+ ή στα 60+ να έχουν επιδόσεις που ακόμα δεν μπορώ να φτάσω με εμπνέει να συνεχίσω και να νοιώθω ότι περνάω μια δεύτερη νεότητα! Όλα αυτά με κάνουν να αισθάνομαι μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και βοήθησαν τις πωλήσεις μου! Μπορείς να επαναπροσδιορίσεις λοιπόν τον εαυτό σου και να μάθεις νέα πράγματα. αρκεί να καταλάβεις ότι…

Μόνον εσύ περιορίζεις τον εαυτό σου.
Την παραπάνω φράση την έχουμε και ως φράση κλειδί στο Bizman.gr όμως εάν δεν την έχεις συνεχώς στο μυαλό σου πολύ εύκολα πέφτεις στην παγίδα να περιορίζεις τον εαυτό σου. Μέσα στην προπόνηση κάποια στιγμή τα παιδιά είπαν ότι θα πάνε στον μαραθώνιο που γίνεται κάθε χρόνο εδώ στην Θεσσαλονίκη, στα 5km. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα γιατί θα ήμουν εκτός πόλης εκείνες τις μέρες όμως μέσα μου υπήρχε η αμφιβολία και ο φόβος ότι δεν θα τον τελείωνα τον αγώνα. Αποφάσισα να συνεχίσω να τρέχω, όπως κάθε Σαββατοκύριακο, εκεί στο ρέμα της Πυλαίας που έτρεχα τα τελευταία χρόνια. Λίγες μέρες μετά τον μαραθώνιο αποφάσισα να μετρήσω την απόσταση που έτρεχα 2 φορές την εβδομάδα για να ξέρω που βρίσκομαι. Ήταν ακριβώς 5km! Είχα μόνος μου δημιουργήσει έναν φόβο για κάτι που τελικά έκανα σχετικά εύκολα κάθε Σαββατοκύριακο! Έτσι είναι και στις πωλήσεις, νομίζεις ότι δεν μπορείς να διατηρήσεις την παραγωγικότητά σου ψηλά ενώ τις περισσότερες φορές μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα!

Consistency is KEY.
Ένα από τα πράγματα που είναι ευαγγέλιο για μένα τα τελευταία χρόνια είναι η σταθερότητα στην δραστηριότητα. Και η αλήθεια είναι ότι μόνο έτσι βλέπεις αποτελέσματα. Πρέπει να κάνεις την δραστηριότητα συνήθεια και να επενδύσεις χρόνο για να δεις αποτελέσματα. Κάνοντας το crossfit συνήθεια στην ημέρα μου μέσα άρχισα σύντομα να βλέπω αποτελέσματα. Εάν μάλιστα αυτή η συνήθεια που θα δημιουργήσεις είναι βασική (key habit) τότε θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, π.χ. στο crossfit εύκολα καταλαβαίνεις ότι πρέπει να κάνεις καλύτερη διατροφή εάν θέλεις να αποδίδεις καλύτερα. Όμως όσες φορές και αν ξεκίνησα μόνο διατροφή στο παρελθόν γρήγορα τα παράτησα. Δημιουργώντας μια key habit (crossfit) μου ήταν πιο εύκολο να ρυθμίσω και την διατροφή. Δείτε λοιπόν εάν θέλετε να δημιουργήσετε καλές συνήθειες ποιες είναι εκείνες που θα “τραβήξουν” και τις υπόλοιπες.

21-15-9
Όποιος καταλαβαίνει τι είναι το παραπάνω καταλαβαίνει την δύναμη της απλότητας. Π.χ. 2 ασκήσεις (Έλξεις, thrusters) σε 3 σετ από 21-15 και 9 επαναλήψεις όσο γρηγορότερα είναι δυνατόν. Απλότητα. Δεν χρειάζεται να κάνεις ένα τεράστιο πρόγραμμα για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις απλά πράγματα σε μεγάλη ένταση και αριθμούς. Σας θυμίζει κάτι; Είναι από τους βασικούς κανόνες πωλήσεων ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

Οι γυναίκες είναι εκδικητικές.
Barbara, Angie, Chelsea, Mary και πολλές άλλες. Βασικά προγράμματα crossfit με τα οποία μετράς την απόδοση και βελτίωσή σου. Είναι απίθανα, είναι δύσκολα, και εάν χαλαρώσεις θα σε εκδικηθούν. Τι μου έμαθε στην δουλειά; Ότι δεν μετριέται ΔΕΝ βελτιώνεται. Έχω γράψει πολλές φορές για αυτό. Εάν πηγαίνεις στην δουλειά σου χωρίς να έχεις ιδέα από τα νούμερά σου πως περιμένεις να τα βελτιώσεις; Πρέπει να ξέρεις πόσους ανθρώπους θα δεις για να κάνεις μια παρουσίαση, πόσες παρουσιάσεις για μια πώληση κλπ… Το ξαναλέω: Ότι ΔΕΝ μετριέται ΔΕΝ βελτιώνεται.

You are in the people bussines.
Όποιος θέλει να καταλάβει την δύναμη της κοινότητας πρέπει να πάει σε ένα crossfit box. Εκεί το κλίμα που επικρατεί από τους γυμναστές είναι αυτό της αμέριστης συμπαράστασης, της έλλειψης σνομπισμού και της διασκέδασης στην προπόνηση με μεγάλη ασφάλεια. Και στην ηλικία που είμαι όλα αυτά ήταν καθοριστικοί παράγοντες για να αγαπήσω τον χώρο του crossfit. Εσείς λειτουργείτε έτσι στην επιχείρησή σας; Κάνετε τους πελάτες σας να νοιώσουν παραπάνω από μια συνδρομή; Περνάνε καλά στην συνεργασία μαζί σας; Νοιώθουν ότι πραγματικά θέλετε να τους βοηθήσετε; Αν όχι πρέπει να εξετάσετε την φιλοσοφία σας.

Σας εύχομαι καλή τύχη!

Αφήστε μια απάντηση