Τηλεφωνική επικοινωνία μέρος 1ο

Τηλεφωνική επικοινωνίαΒελτιώστε την τηλεφωνική επικοινωνία σας γιατί πληρώνετε πολλά λεφτά για να χτυπάει το τηλέφωνό σας!

Ένα τηλέφωνο που χτυπάει είναι αποτέλεσμα των κόπων σας και των χρημάτων που διαθέτετε για μάρκετινγκ. Το να χαραμίζονται αυτά τα τηλέφωνα επειδή δεν αντιμετωπίζονται σωστά είναι πραγματικά πολύ κρίμα, δεν συμφωνείτε; Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους να πάρετε τα μέγιστα από κάθε τηλέφωνο που χτυπάει.

 

1.      Αναγνωρίστε το κόστος του κάθε τηλεφωνήματος. Υπολογίστε το κόστος που έχει για εσάς κάθε τηλεφώνημα που γίνεται στην εταιρία σας. Αν π.χ. ξοδεύτε  1000 τον μήνα σε διαφήμιση και έχετε 100 τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους, τότε κάθε τηλεφώνημα σας κοστίζει 10 ευρώ. Φροντίστε να το καταλάβουν αυτό οι υπάλληλοί σας και να πράξουν αναλόγως ώστε μα μην χάνουν ευκαιρίες!

2.      Αναγνωρίστε την καλή δουλειά. Κάντε ένα δώρο στον υπάλληλο που παίρνει τα πλήρη στοιχεία από τις περισσότερες κλήσεις. Ένα δωρεάν γεύμα ή οτιδήποτε είναι ότι πρέπει.

3.      Εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους. Συμπεριλάβετε εκπαιδεύσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση κλήσεων στα meeting σας. Εάν είναι αναγκαίο προσλάβετε ανθρώπους με ειδίκευση στην εκπαίδευση αυτή. Δημιουργήστε έτοιμα κείμενα για αυτούς στο ClickUp.

4.      Στοιχεία πελάτη. Ρωτήστε να μάθετε εάν αυτός που τηλεφωνεί είναι παλαιότερος πελάτης και εάν είναι πείτε του ότι ανανεώνετε την λίστα πελατών σας και αν μπορεί να σας δώσει τα πλήρη στοιχεία του. Χρησιμοποιήστε ένα καλό CRM για αυτό!

5.      Εάν δεν είναι. Τότε στο τέλος του τηλεφωνήματος προτείνετε να σας δώσει τα στοιχεία του ώστε να του στείλετε δωρεάν υλικό πάνω σε αυτό που ρώτησε.

6.      Email. Φυσικά στα πλήρη στοιχεία συμπεριλαμβάνεται και η διεύθυνση email.

 

Να ακούτε προσεκτικά στο τηλέφωνο. Η τηλεφωνική επικοινωνία έχει να κάνει με την σωστή ακρόαση. 

 

7.      Ρωτάτε με τρόπο που να προάγει την συζήτηση. Το πιο σημαντικό είναι καταλάβετε τι θέλει ο πελάτης από εσάς και τι μπορεί να διαθέσει. Μην τον πνίγετε με τις λίστες προϊόντων σας αλλά ακούστε τι μπορεί να χρειάζεται και ρωτάτε την γνώμη του και τις σκέψεις του.

8.      Περιμένετε να ακούσετε. Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι υπάλληλοι στο τηλέφωνο είναι να μην περιμένουν να ακούσουν τι λέει ο πελάτης αλλά να μιλάνε ακατάπαυστα. Να θυμάστε πρέπει να ακούτε κατά 80% και να μιλάτε 20%. Μην φοβάστε μια παύση στο τηλέφωνο αλλά περιμένετε να δείτε τι θα πει ο πελάτης.

9.      Ακούστε προσεκτικά τα παράπονα. Οι άνθρωποι έχουν μια φυσική τάση στο να παραπονιούνται. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε αρνητικότητα και άμυνα. Πρέπει να ακούμε υπομονετικά το παράπονο του πελάτη και με ήρεμο τρόπο να προτείνουμε λύσεις και όχι δικαιολογίες.

 

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

 

Αφήστε μια απάντηση