10 Ψέματα που λένε οι ανοργάνωτοι.

‘Δεν είμαι ανοργάνωτος, απλά έχω πολύ φόρτο εργασίας.’

disorganisedΟι ανοργάνωτοι άνθρωποι αφήνουν πίσω τους ένα χάος ακαταστασίας που επηρεάζει όχι μόνο την δική τους απόδοση αλλά και όλων γύρω τους. Και όμως οι ανοργάνωτοι υπάλληλοι δεν μπορούν να παραδεχτούν με τίποτα ότι είναι ανοργάνωτοι! Μπορούν να σκαρφιστούν την πιο περίτεχνη δικαιολογία για να καλύψουν αυτά που δεν κάνουν.

 

Σε κάθε γραφείο υπάρχει ο συνάδελφος ο οποίος δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί ότι είναι υπεύθυνος για το χάος μπροστά του. Ακόμα όμως χειρότερο από την τσαπατσουλιά του είναι όλες αυτές οι δικαιολογίες που έχει έτοιμες για την έλλειψη παραγωγικότητας.

Ας δούμε μερικές:

1.      Δεν είμαι ανοργάνωτος, απλά έχω πολύ φόρτο εργασίας. Όπως πολλά πράγματα στην ζωή, όταν κάποιος φωνάζει ότι είναι κάτι, το πιο πιθανό είναι να μην είναι.

2.      Δεν έχω τον χρόνο. Για την ακρίβεια έχουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τους υπόλοιπους εμάς. Αυτό που διαφέρει είναι πως ο τρόπος που τον αξιοποιούν δεν είναι παραγωγικός.

3.      Είμαι υπερφορτωμένος. Είναι περίεργο να το ακούς αυτό από κάποιον ο οποίος δεν μπορεί να κατηγοριοποιήσει καν τι πρέπει να κάνει. Άλλη μια δικαιολογία για όλα όσα δεν κάνουν.

4.      Ξέρω ακριβώς που είναι τα χαρτιά που χρειάζομαι. Όταν ένα γραφείο είναι χάλια…είναι χάλια. Οι στοίβες δεν σημαίνουν οργάνωση.

5.      Άργησα γιατί με καθυστέρησανΌταν μιλάμε για κάποιον που καθυστερεί μονίμως δεν έχει σημασία για ποιον λόγο καθυστέρησε. Όλες οι δικαιολογίες απλά σημαίνουν ότι δεν ξεκίνησε αρκετά νωρίς.

6.      Κάποιος με καθυστερεί από την δουλειά μου. Όλοι το παθαίνουν αυτό, απλά ο περισσότερος κόσμος βρίσκει τρόπο να αντιμετωπίζει το πρόβλημα και να κάνει την δουλειά του.

7.      Δεν πήρα το μέιλ γιατί α)πήγε στα spam β) έπεσε ο σέρβερ γ) δεν ήρθε ο ‘μέιλμαν’…. Από όλα τα μείλ που στάλθηκαν την προηγούμενη χάθηκε το δικό του μόνο.

8.      Θα το κάνω μέχρι αύριο. Πάντα αύριο…

9.      Θα σας πάρω εγώ σε λίγο.Τηλεφωνικές απαντήσεις που ποτέ δεν έρχονται.

10.  Θα το στείλω αμέσως. Και όμως το μέιλ δεν έρχεται ποτέ, το πακέτο δεν φτάνει ποτέ κτλ.

Ψέματα ή ανοργανωσιά;

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο αρνητικοί σχετικά με την τσαπατσουλιά τους που πιστεύουν τις δικαιολογίες τους ή είναι ένοχοι για ψέματα;

Εσείς τι από τα παραπάνω ακούτε όταν δεν γίνεται η δουλειά σας;

 

Αφήστε μια απάντηση