7 Στατιστικές για την εργασία από το σπίτι

Η πανδημία αυτή έχει υποχρεώσει πάρα πολύ κόσμο να αρχίσει να εργάζεται από το σπίτι. Όμως αυτού του είδους η εργασία είναι νέα για τους περισσότερους. Τι λένε τα στατιστικά για αυτήν και πως μπορούν να σας βοηθήσουν; 

 

Η ερώτηση είναι στο μυαλό του καθενός. Είναι καλύτερα ή χειρότερα η εργασία από το σπίτι. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από την μία δεν έχεις πλέον τις μετακινήσεις που τρώνε χρόνο και ενέργεια, από την άλλη είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς τον χρόνο σου. Ας δούμε τι λένε τα στατιστικά!

 

  1. Οι άνθρωποι που εργάζονται απομακρυσμένα έχουν 77% υψηλότερο ποσοστό παραγωγικότητας. Αν και η έρευνα έγινε με βάση τα λεγόμενα των συμμετεχόντων περισσότεροι από τα τρία τέταρτα ένιωσαν ότι είναι πιο παραγωγικοί την εργασία από το σπίτι από ότι στην δουλειά τους. 

 

  1. Η εργασία από το σπίτι ανεβάζει την απόδοση κατα 13%. Σε αυτήν την έρευνα όμως από το Stanford, η οποία ακολούθησε την απόδοση 16.000 εργαζομένων για 7 μήνες βρέθηκε ότι οι εργαζόμενοι αφιερώνουν περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο στην δουλειά τους. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει για την απομακρυσμένη εργασία με τα πιο διαφωτιστικά αποτελέσματα. 

 

  1. Η απομακρυσμένη εργασία είναι πιο ευχάριστη. 

Η παραπάνω έρευνα έδειξε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη σχέση ανάμεσα στην απομακρυσμένη εργασία και την μείωση των παραιτήσεων. Η εργασία από το σπίτι είναι πιο ευχάριστη και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κάνει περισσότερη υπομονή ένας εργαζόμενος που δεν είναι ευχαριστημένος από τις συνθήκες εργασίας του. Έτσι μένει περισσότερο και διευκολύνει την επιχείρηση καθώς δεν χρειάζεται να εκπαιδεύσει έναν νέο. 

 

  1. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη εκμάθηση εργαλείων. Η απομακρυσμένη εργασία το κάνει απαραίτητο να μάθουν οι εργαζόμενοι εργαλεία επικοινωνίας, παρουσίασης αλλά και project management όπως το ClickUp. Επίσης παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση σε εργαλεία παραγωγικότητας και ταυτόχρονης συνεργασίας (collaboration).

clickup

 

  1. Μειώνονται οι πιθανότητες για να ζητήσουν ρεπό οι υπάλληλοι στο μισό. Η έρευνα επίσης δείχνει ότι οι υπάλληλοι που εργάζονται απομακρυσμένα έχουν 52% λιγότερες πιθανότητες να ζητήσουν μέρες άδειας. Καθώς η απομακρυσμένη εργασία γίνεται στο δικό τους περιβάλλον, χωρίς περιττές μετακινήσεις, οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι κουρασμένοι και δεν έχουν ανάγκη τόσες ημέρες άδειας (σύμφωνα με την έρευνα).

 

  1. Η απομακρυσμένη εργασία μεγάλωσε κατά 10 φορές τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που συνέβει αυτό. Είτε οι υπάλληλοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την αυξημένη παραγωγικότητα που μπορούν να έχουν με αυτόν τον τρόπο, είτε οι επιχειρήσεις δημιουργούν πλέον περισσότερες θέσεις απομακρυσμένης εργασίας. 

 

  1. Περισσότεροι από τα ¾ των υπαλλήλων προτιμούν να εργάζονται μόνοι τους. Το Ask.com έχει βρει ότι το 86% των υπαλλήλων προτιμούν να εργάζονται μόνοι τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι μπορούν και να απομονωθούν άρα μπορούν να είναι και περισσότερο παραγωγικοί. Με τις πολύ λίγες ενοχλήσεις από άλλους υπαλλήλους υπευθύνους κλπ, στο σπίτι, η παραγωγικότητα αυξάνεται. Αυτό το ποσοστό φυσικά πέφτει κατακόρυφα όταν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά και δεν μπορούν να απομονωθούν (είτε τα παιδιά είτε οι εργαζόμενοι!)

Η εργασία από το σπίτι επίσης είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προσωπική παραγωγικότητα. Εάν δεν μπορεί κάποιος να είναι παραγωγικός στο σπίτι ή το γραφείο, είναι δύσκολο να δουλέψει αυτό. 

Αφήστε μια απάντηση