Γιατί γράφω τόσο.

Γιατί γράφω τόσο; Έχω γεμάτα σημειωματάρια, κρατάω ημερολόγιο (δείτε εδώ τι να γράφετε στο ημερολόγιο σας) και πλέον έχω πολλές σημειώσεις τόσο στο Evernote, το ClickUp όσο και στο Obsidian (όπου γράφω αυτήν την στιγμή). Δεν ήμουν πάντα έτσι αλλά κάτι μου έκανε το κλικ και ξεκίνησα να γράφω πολύ περισσότερο.

Η πολύ ωραία οπτικοποίηση στην εικόνα που ανέβασα σε αυτό το άρθρο εξηγεί πολλά. Προσπαθώντας να δημιουργήσω περιεχόμενο και να οργανώσω όλα όσα ήθελα τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκα να αρχίσω να τα γράφω. Τότε κατάλαβα ότι αυτό εμπεριέχει μερικούς κινδύνους και θα προσπαθήσω να τους αποτυπώσω παρακάτω σε μορφή ερωτήσεων:

  • Που αποθηκεύεις όλες αυτές τις σημειώσεις;
  • Πως διαχειρίζεσαι την καθημερινή πληροφορία;
  • Πως βρίσκεις αυτό που θέλεις όταν το θέλεις;
  • Πως μπορείς να συνδυάσεις τις πληροφορίες μεταξύ τους για να παράγεις περιεχόμενο;
clickup

Η ψηφιακή καταγραφή είναι μονόδρομος

Τις περισσότερες ερωτήσεις από πάνω τις απαντάει η στροφή στην ψηφιακή αποθήκευση των σημειώσεων. Για αυτό και γύρισα στην αρχή στο Evernote και τώρα πια στο Obsidian. Εκεί μπορώ όχι μόνο να αποθηκεύσω τις σημειώσεις μου και να τις βρω ευκολότερα αλλά και να τις συνδυάσω μεταξύ τους.

Χρησιμοποιώντας και την μεθοδολογία GTD για την οποία μιλάω πολύ στο online course μου “Μπορείς Περισσότερα” όλα αυτά τα χρόνια κατάφερα να παράγω σταθερά περιεχόμενο και αποτελέσματα σε όλα όσα κάνω.

Γράφεις; Σκέφτεσαι πιο δομημένα.

Όταν συνεργάζομαι ή συναντάω ανθρώπους που δεν γράφουν είμαι αρκετά επιφυλακτικός για την ποιότητα της συνεργασίας μας. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές έχω δίκιο. Η διαδικασία της καταγραφής, εάν γίνει με τον σωστό τρόπο, είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο, τουλάχιστον οργάνωσης.

Σε βάζει, η διαδικασία της γραφής, να συγκεντρώσεις τον λόγο, την σκέψη σου, που πολλές φορές είναι τόσο διάσπαρτη και δύσκολα γίνεται χρήσιμη.

Personal Knowledge Management

Η Διαχείριση της Προσωπικής Γνώσης είναι από τα σημαντικότερα θέματα που προκύπτουν όσο η πληροφορία που έρχεται καθημερινά σε εμάς είναι όλο και περισσότερη. Έχω φτιάξει ένα φανταστικό σεμινάριο, το Χτίσε τον Ψηφιακό σου Εγκέφαλο, που δίνει όλη την μεθοδολογία για να κάνεις σωστή διαχείριση γνώσης που τόσο σημαντικό είναι σήμερα και μοιάζει να έχει ξεφύγει από την προσοχή του περισσότερου κόσμου.

Ένα από τα σημαντικά βοηθήματα σε όλο αυτό βέβαια είναι και η δεξιότητα της Τυφλής Πληκτρολόγησης που χωρίς αυτήν η όλη διαδικασία θα ήταν ανυπόφορη.

Σας προτρέπω λοιπόν να ξεκινήσετε να κάνετε και εσείς την δική σας προσπάθεια καταγραφής και οργάνωσης σημειώσεων που θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε την σκέψη σας!

Αφήστε μια απάντηση