Γιατί να κρατάς ημερολόγιο;

 

Κρατάω ημερολόγιο από 15 χρονών, περισσότερα από 27 χρόνια δηλαδή. Έτσι λοιπόν έχω πλέον ένα ράφι στο σπίτι μου με παλαιά μου ημερολόγιο που τα τελευταία 5 χρόνια γεμίζει όλο και περισσότερο μιας και γράφω περισσότερο. Γιατί όμως να κρατάς ημερολόγιο; Ας δούμε μερικούς λόγους για να κρατάς ημερολόγιο που ξέρω σίγουρα προσωπικά ότι ισχύουν.

 

Πρώτα από όλα είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία για εμένα. Γράφω σκέψεις και συναισθήματα που με αυτόν τον τρόπο τα ξεκαθαρίζω καλύτερα. Τι να γράψεις όμως σε ένα ημερολόγιο; Φυσικά μπορείς να γράψεις ότι θέλεις, όμως θα σας πω τι γράφω εγώ και γιατί δουλεύει για μένα.  1. Σκέψεις. Το να έχεις μια προοπτική για μια κατάσταση είναι πολύ σημαντικό, και το να σταματήσεις λίγο, να καταγράψεις την σκέψη σου για αυτήν την κατάσταση και να δεις τι βγήκε σου ξεκαθαρίζει καλύτερα την κατάσταση αυτήν και το τι πρέπει να κάνεις. Σου δίνει την ευκαιρία να σκεφτείς περισσότερο και στρατηγικά πριν ενεργήσεις. 
  2. Στιγμές. Πλέον γράφω στιγμές που θέλω να κρατήσω για να μην ξεχάσω κάτι που έκαναν τα παιδιά μου π.χ. και ήταν αστείο ή σημαντικό. Μου αρέσει η σκέψη να μεγαλώσουν και να μπορούν να ξαναδιαβάσουν αυτές τις στιγμές.
  3. Στόχοι. Γράφω τους στόχους μου πλέον 4-5 φορές την εβδομάδα και είναι από τις σημαντικότερες δραστηριότητές μου γιατί με κρατάνε απόλυτα εστιασμένο σε αυτά που θέλω να πετύχω. Για να δείτε γιατί ρίξτε μια ματιά στο online course Μπορείς Περισσότερα!
  4. Σημειώσεις συναντήσεων. Σε κάθε επαγγελματική συνάντηση γράφω τις πολύτιμες πληροφορίες που θέλω να θυμάμαι. Μετά περνάω αυτές τις πληροφορίες στο πρόγραμμα οργάνωσης που χρησιμοποιώ για να μπορώ αν είμαι παραγωγικός (δείτε το ClickUp εδώ) 
  5. Ιδέες. Πάντα κρατάω κοντά το ημερολόγιό μου γιατί δεν θέλω να ξανανιώσω ότι είχα μια καλή ιδέα και την έχασα μέσα από τα χέρια μου γιατί απλά δεν την σημείωσα.

και αρκετά άλλα…

 

Εάν δεν κρατούσα ημερολόγιο θα είχα χάσει πάρα πολλά. Δεν θα μπορούσα να ανοίξω ένα παλιό ημερολόγιο και να δω τον τρόπο σκέψης μου πριν από 15-10-5 ή και έναν χρόνο! Την προσωπική φιλοσοφία και πόσο βελτιώθηκα. Τα λάθη που κάνω διαρκώς και πως να τα διορθώσω. Είναι ένας πραγματικός οδηγός το να έχεις μερικά σου παλιά ημερολόγια και θα σας συμβούλευα να το δοκιμάσετε! Επίσης πολύ συχνά όταν σκεφτόμαστε το παρελθόν ξεχνάμε τα θετικά, τις επιτυχίες μας και εστιάζουμε στα αρνητικά. Με το ημερολόγιο τα ξαναφέρνουμε στο μυαλό μας!

 

Τι ημερολόγιο; 

Θα έλεγα ψέμματα αν έλεγα ότι δεν παίζει ρόλο. Θέλω πλέον τα ημερολόγιά μου να είναι πολύ καλής ποιότητας. Τόσο γιατί τα βγάζω πάνω στο τραπέζι σε επαγγελματικές συναντήσεις όσο και γιατί θέλω να με προσκαλούν να γράψω σε αυτά. Οπότε πλέον, προσπαθώ να αγοράζω όσο γίνεται ποιοτικά ημερολόγια!

 

 

 

 

 

Φυσικά ένας ακόμα τρόπος να κρατάς ημερολόγιο είναι ο ψηφιακός! Αυτό όμως μπορεί να γίνει ένα τελείως διαφορετικό άρθρο! Δείτε παρόλα αυτά το ClickUp στο οποίο μπορείτε να γραφτείτε δωρεάν και να το δοκιμάσετε!

clickup

Ξεκινήστε σήμερα λοιπόν έστω και από μία γραμμή!

 

Καλή συνέχεια.

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

Αφήστε μια απάντηση