Ο εύκολος τρόπος να μην νοιώθετε πελαγωμένοι

Πώς να μην νοιώθετε πελαγωμένοι.

overwhelmed 2Όλοι όσοι έχετε ξεκινήσει κάτι πραγματικά μεγάλο είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή νιώσατε ότι αυτά που είχατε να κάνετε στην λίστα σας είναι τόσα πολλά που φτάσατε στα όρια σας και φοβηθήκατε ότι δεν θα καταφέρετε να τελειώσετε το έργο. Πελαγώσατε.

Είναι περίεργο που ενώ όλοι μας λίγο – πολύ έχουμε περάσει τέτοιες καταστάσεις συνεχίζουμε να αγνοούμε τις βασικές αρχές διαχείρισης χρόνου,

το οποίο είναι και λίγο λογικό όταν είσαι πιεσμένος σε μια δύσκολη κατάσταση.

Πρέπει όμως να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτό το συναίσθημα (ότι πελαγώσατε) είναι αποκλειστικά και μόνο στο μυαλό μας! (όπως και άλλα άσχημα συναισθήματα π.χ. φόβος) Είναι δικό μας δημιούργημα και μπορούμε να το διώξουμε. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι εστιάζουμε στο σύνολο του έργου ενώ θα πρέπει να εστιάζουμε στο τι πρέπει να γίνει στα επόμενα 15 λεπτά.

Πώς να δαμάσετε ενότητες των 15 λεπτών.

overwhelmedΌσο μεγάλο και αν είναι κάποιο έργο μπορείτε να το τεμαχίσετε σε μικρότερα κομμάτια που χρειάζονται 3 με 15 λεπτά για να ολοκληρωθούν. Και αν νομίζετε ότι 3 λεπτά είναι λίγα, αυτό εξαρτάται από το πώς τα χρησιμοποιείτε. Δοκιμάστε να κάνετε σχοινάκι για 3 λεπτά και θα δείτε ότι είναι πάρα πολλά.

Κάντε λοιπόν μια λίστα με κομμάτια του έργου που μπορείτε να ολοκληρώσετε σε 3 με 15 λεπτά και ξεκινήστε να την επεξεργάζεστε.

Για παράδειγμα θα παραθέσω περίπου την λίστα που είχα όταν ξεκίνησα αυτό το siteμε πολύ περιορισμένες γνώσεις κατασκευής σελίδων και περιορισμένο χρόνο καθημερινά για να ασχοληθώ:

Αναζήτηση κατάλληλου template

Εγκατάσταση joomla

Εγκατάσταση template

Δημιουργία κατηγοριών

Δημιουργία μενού

Επιλογή module αρχικής σελίδας

Επιλογή module λοιπών σελίδων

Δημιουργία Demo άρθρων για στήσιμο της σελίδας (3 άρθρα ανά κατηγορία)

Δημιουργία λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης

Κλπ.κλπ .κλπ.

clickup

 

Αυτό λοιπόν που στην αρχή φαινόταν μεγάλο και είχα προϋπολογίσει ότι θα μου πάρει μέχρι τον Μάιο για να ξεκινήσει, τελικά με συγκεντρωμένη δουλειά σε κομμάτια 15 λεπτών για κάθε εργασία μου πήρε πολύ λιγότερο. Η λίστα έχει ακόμα πολλά να γίνουν αλλά πλέον έγινε η αρχή και μπήκα σε μια κατεύθυνση. Επίσης, αυτή η διαδικασία μου έφερε και ιδέες για τα επόμενα βήματα που δεν είχα στην αρχή. Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον online course για αυτό!

Το περίεργο επίσης είναι ότι οι άνθρωποι εμψυχωνόμαστε μόνο όταν ήδη έχουμε ξεκινήσει κάτι και όχι από πριν. Όσα βιβλία εμψύχωσης και αν διαβάσει κάποιος τίποτα δεν συγκρίνεται με το να ξεκινήσει να κάνει πράγματα, με το να πιέσει τον εαυτό του να γίνει αποτελεσματικός, τότε εμψυχώνεται από μόνος του. Ή αλλιώς θα πρέπει να παρακολουθήσει ένα course σαν το 90 ημέρες για την επιτυχία!

Ακόμα και όταν δεν είμαστε σίγουροι προς ποια ακριβώς κατεύθυνση θέλουμε να κινηθούμε, αν ξεκινήσουμε είναι πολύ πιο εύκολο να βρούμε τον δρόμο μας.

Ξεκινήστε. Τώρα αμέσως! Όση ανασφάλεια και αν αισθάνεστε. Κάντε την λίστα σας από 15 λεπτά κομμάτια εργασιών και ξεκινήστε να την επεξεργάζεστε. Εάν συγκεντρωθείτε σε αυτήν θα σταματήσετε να νοιώθετε πελαγωμένοι.

Μην ονειρεύεστε υπερεκτιμώντας το τι θα κάνετε σε έναν χρόνο, υποτιμώντας παράλληλα το τι μπορείτε να κάνετε στα επόμενα 15 λεπτά.

 

Υποστηρίζουμε ένα ασφαλές δίκτυο με έμφαση στην ιδιωτικότητα.

Αφήστε μια απάντηση