Οι 3 λόγοι για τους οποίους αναβάλουμε εργασίες.

Σίγουρα το έχετε περάσει και εσείς. Να έχετε μια δύσκολη ή άβολη εργασία μπροστά σας και να βρίσκετε άπειρες δικαιολογίες για να μην την ολοκληρώσετε. Γιατί όμως αναβάλλουμε τις εργασίες που πρέπει να κάνουμε; Πως λειτουργεί το μυαλό μας και ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι της αναβλητικότητας; Δείτε τους 3 λόγους που αναβάλουμε εργασίες και δεν κάνουμε αυτά που πρέπει στην ζωή μας:

1)Δεν έχουμε ιδέα τι πρέπει να κάνουμε. Χρειάζεται να…σκεφτούμε αυτά που πρέπει να σκεφτούμε. Με αποτέλεσμα να χανόμαστε μέσα στον όγκο εργασιών που έχουμε στο μυαλό μας και να δημιουργείται αντίσταση.

Λύση: Βγάλε αυτά που έχεις να κάνεις από το μυαλό σου στο χαρτί και σε ένα σύστημα που θα σε βοηθήσει να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις όπου και αν είσαι. Ακριβώς πάνω σε αυτό δουλεύουμε στο course μας Μπορείς Περισσότερα.


2)Η αναβολή μας ανταμείβει στιγμιαία με εκτόνωση του στρες. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που αναβάλουμε μια εργασία νοιώθουμε καλά, και ο εγκέφαλός μας χαίρεται να νοιώθει καλά, οπότε μας το κάνει ακόμα πιο εύκολο να αναβάλουμε εργασίες. Και έτσι εθίζεσαι στην αναβολή. Μάλιστα, σύμφωνα με το βιβλίο The Now Habit από τον Neil Fiore που μιλάει για την αναβλητικότητα εθιζόμαστε και χρησιμοποιούμε την αναβλητικότητα με τρεις τρόπους.

Α) ως έναν έμμεσο τρόπο επανάστασης απέναντι στις αρχές.

Β) Ως έναν τρόπο να αποφύγουμε την αποτυχία και μια επίδοση χαμηλότερη του τέλειου.

Γ) Ως έναν τρόπο να αποφύγουμε την επιτυχία που φοβόμαστε ότι θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες.


clickup

3)Η πειθαρχεία μας έχει αρχή και τέλος. Αυτό είναι κάτι που ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει καταλάβει. Υπάρχουν όμως αρκετά πειράματα (και στο workshop μας βλέπουμε κάποια από αυτά) που αποδεικνύουν ότι η πειθαρχεία μας δεν είναι ατελείωτη. Το αντίθετο μάλιστα, εύκολα την σπαταλάμε.

Λύση: Μάθε να κάνεις την πιο δύσκολη εργασία σου πρώτη μέσα στην ημέρα. Έτσι και αλλιώς αυτή θα σου δώσει τα περισσότερα αποτελέσματα.

Ο δρόμος για την πραγματική παραγωγικότητα δεν περνάει μέσα από εργαλεία αλλά από την λύση στην ρίζα του προβλήματος και την ανάπτυξη των κατάλληλων Παραγωγικών Συνηθειών. Αυτό ακριβώς κάνουμε και εμείς και αυτό ακριβώς σας δείχνουμε στο course μας Μπορείς περισσότερα!

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση