Πως να βελτιωθείς στις τηλεφωνικές πωλήσεις

Η πιο απλή λύση και μερικές συμβουλές.

 

pos na veltiotheis stis tilephonikes poliseis1Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να γίνει κάποιος καλύτερος στις τηλεφωνικές πωλήσεις. Πρέπει να κάνει τηλεφωνικές πωλήσεις.

Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα προκαθορισμένο κείμενο μπροστά σου, ειδικά όταν επικοινωνείς με κρύες επαφές (cold calling). Αυτό το κείμενο θα σε βοηθήσει στο να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση αλλά δεν είναι αυτό που θα σε κάνει καλύτερο στις τηλεφωνικές πωλήσεις.

 

Η διαχείριση των αντιρρήσεων, που είναι σίγουρο ότι θα συναντήσεις στο τηλέφωνο, ειδικά όταν προσπαθείς να μετατρέψεις εκείνο το πρώτο τηλεφώνημα σε ραντεβού, είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να ξεπεραστούν και να πάρεις το ναι μέσα από το τηλέφωνο.

 

Πολλοί πωλητές δυσκολεύονται να σηκώσουν το τηλέφωνο και να ζητήσουν το ραντεβού που θα τους δώσει την πιθανότητα να δημιουργήσουν και να κερδίσουν ευκαιρίες. Δυσκολεύονται γιατί δεν είναι καλοί στο να επικοινωνούν με αυτόν τον τρόπο, στοχευμένα, ή επειδή θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε καν να επικοινωνούν με κρύες επαφές με αυτόν τον τρόπο. Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι για να γίνουν καλύτεροι στην τηλεφωνική επικοινωνία και την τηλεφωνική πώληση πρέπει να κάνουν τηλέφωνα. Να κάνουν ακόμα και θέατρο πωλήσεων μεταξύ τους ή με γνωστούς στο τηλέφωνο έτσι ώστε να ‘σπάσουν το στομάχι τους’ και να μπορούν πλέον να αφήσουν στην άκρη τους ενδοιασμούς τους και να φέρνουν αποτέλεσμα.

 

Όσο περισσότερα τηλέφωνα κάνεις (με σκοπό φυσικά να βελτιωθείς και όχι μόνο για να κάνεις τα τληέφωνα) τόσο καλύτερος θα γίνεσαι σε αυτό. Όσο καθυστερείς να μπεις σε αυτήν την διαδικασία και απλά περιμένεις να γίνεις καλύτερος χωρίς να έχεις την εμπειρία απλά χάνεις χρόνο.

 

Και μια συμβουλή: Όταν συναντάς μια αντίρρηση που δεν μπορείς να απαντήσεις, μην κάνεις άλλα τηλεφωνήματα εάν δεν βρεις την πιο ικανοποιητική απάντηση.

 

Δείτε 10 ακόμα συμβουλές για τις τηλεφωνικές πωλήσεις εδώ:

Καλή τύχη σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση