Σχεδιάζοντας μια επαγγελματική κάρτα.

 

Μερικές συμβουλές και κανόνες.

wozmetalproofΠολλοί άνθρωποι παραβλέπουν την αξία του να έχεις μια επαγγελματική κάρτα η οποία αντικατοπτρίζει την εικόνα της εταιρίας σας, και όμως αυτό το μικρό χαρτάκι μπορεί να είναι πολύ σημαντικό μέρος της εταιρικής σας εικόνας. Είναι συχνά η πρώτη εντύπωση που έχει ο υποψήφιος πελάτης από εσάς και μια ευκαιρία να κάνετε μια αρχική καλή εντύπωση.

 

Σήμερα με έναν υπολογιστή με πρόσβαση στο ίντερνετ είναι πάρα πολύ εύκολο να βρει κάποιος φθηνές και έτοιμες λύσεις για να εκτυπώσει τις κάρτες του και να βγει από αυτήν την ‘υποχρέωση΄. Αλλά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός να δώσει το σωστό μήνυμα και να μην φανεί ερασιτέχνης.

Δείτε λοιπόν μερικές σχεδιαστικές συμβουλές.

Αναθέστε την δουλειά σε κάποιον επαγγελματία.

Εκτός και αν έχετε τις απαραίτητες ικανότητες για σχεδιάσετε μόνος σας. Ιδανικά το ίδιο άτομο θα σχεδιάσει και τα υπόλοιπα που αποτελούν την εταιρική εικόνα σας (επιστολόχαρτα, σελίδα στο ίντερνετ, κάρτες κλπ) έτσι ώστε να υπάρχει το ίδιο στυλ σε όλα και η εικόνα να είναι ενιαία.

Κρατήστε την απλή.

Οι περισσότερες κάρτες έχουν περιορισμένο χώρο πάνω στον οποίο να μπορεί κάποιος να δουλέψει. Πρέπει λοιπόν να μην κάνετε το λογότυπο μεγάλο, να μην χρησιμοποιήσετε πολύ μικρή γραμματοσειρά και να μην φοβάστε τον λευκό χώρο.

Κρατήστε το ιδανικό μέγεθος στην επαγγελματική κάρτα, εκτός και είστε της περιπέτειας.

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε μια κάρτα 85 Χ 54 χιλιοστά που να σας κάνουν να ξεχωρίζετε, αλλά η αλλαγή σχήματος και μεγέθους είναι λιγάκι επίφοβη. Μια στρόγγυλη κάρτα π.χ. είναι σίγουρα διαφορετική αλλά δεν θα ταιριάζει στα περισσότερα πορτοφόλια. Θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά όταν κάνετε τέτοιες αλλαγές και να κοιτάτε και λίγο την πρακτικότητα στην καθημερινότητα.

Να είστε συγκεκριμένοι στο περιεχόμενό της.

Διαλέξτε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς και το κοινό στο οποίο στοχεύετε και κρατήστε το στην κάρτα. Εάν έχετε αρκετό χώρο μπορείτε να βάλετε και την ακριβή σας διεύθυνση ή ακόμα και τον χάρτη στην πίσω πλευρά (δεν ταιριάζει σε όλες τις επιχειρήσεις). Μην μπουκώνετε την κάρτα, όσο πιο καθαρή, τόσο το καλύτερο.

Ορθογραφία.

Ελέγξτε την σωστή ορθογραφία της κάρτας πριν τυπώσετε 10.000 αντίτυπα. Ελέγξτε την σωστή ορθογραφία της κάρτας πριν τυπώσετε 10.000 αντίτυπα ξανά. Ελέγξτε την σωστή ορθογραφία της κάρτας πριν τυπώσετε 10.000 αντίτυπα μια τελευταία φορά.

Παρατηρείστε τι σας εκνευρίζει με τις κάρτες συναδέλφων που μαζεύουμε όλοι κατά καιρούς. Σε ποιες δεν μπορείτε να βρείτε την πληροφορία που ψάχνετε, ποια είναι δύσκολη να την διαβάσετε, ποια σας δίνει την αίσθηση της φτήνιας…και φροντίστε να μην κάνετε τα ίδια λάθη.

Δείτε επίσης το άρθρο «Διαλέγοντας επαγγελματική κάρτα»

Καλή τύχη σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση