Συμβουλές αυτοβελτίωσης: Γιατί οι στόχοι σας είναι τόσο σημαντικοί;

 
Σε όλες τις εκπαιδεύσεις αυτοβελτίωσης αναφέρονται οι στόχοι, η σωστή στοχοθέτηση και η σημασία τους. Όμως τις περισσότερες φορές δεν είναι πλήρως ξεκάθαρο για ποιον λόγο είναι τόσο σημαντικό να θέτεις στόχους, και μάλιστα με τον σωστό τρόπο διατυπωμένους. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την πραγματική σημασία των στόχων και θα δώσουμε μερικές Συμβουλές αυτοβελτίωσης.
 
Οι περισσότεροι από εμάς που ασχολούνται με την αυτοβελτίωση κάποια στιγμή συνάντησαν σε αυτόν τον δρόμο την έννοια των στόχων. Επίσης συνάντησαν έννοιες όπως έλξη, το μυστικό, και άλλα… Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι στόχοι λοιπόν και τι σχέση έχουν με την έλξη;
 
Σύμφωνα λοιπόν με τον Δρ.Τζο Ντισπένζα όλη η δημιουργία ξεκινάει από μια σκέψη. Μια σκέψη για κάτι που θέλουμε, για κάτι που είμαστε, για οτιδήποτε. Αυτή η σκέψη ξεκινάει από τον προμετωπιαίο λοβό, το κέντρο δημιουργίας του εγκεφάλου. Όταν ενεργοποιείται αυτό το σημείο του εγκεφάλου ενεργοποιεί και άλλα σημεία του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ή να ενισχύονται συνάψεις σε κάθε σκέψη μας. Κάθε φορά που κάνουμε νέες σκέψεις αλλάζουμε κυριολεκτικά την δομή του εγκεφάλου μας. 
 

clickup

 
Εάν σκεφτόμαστε για τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον μας (στόχοι) και το κάνουμε συνειδητά με τον σωστό τρόπο τότε στο μυαλό μας τοποθετούμε τον εαυτό μας στο μέλλον, αλλάζουμε την δομή του εγκεφάλου μας για να ταιριάξει με αυτό το μέλλον δημιουργώντας νέες συνάψεις. Με άλλα λόγια αλλάζουμε τον εαυτό μας για να είναι αυτός που θα θέλαμε να είναι στο μέλλον, τώρα!
 
Εδώ είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αφήνονται στις ίδιες διαρκώς σκέψεις, που συνήθως είναι τα ίδια διαρκώς προβλήματα, με αποτέλεσμα περίπου το 80% των σκέψεων που έχουν την μία μέρα να είναι ίδιες με τις προηγούμενες μέρες. Όμως με αυτόν τον τρόπο ενισχύουν παλαιότερες συνδέσεις στον εγκέφαλο και το κάνουν αυτό με συναίσθημα (άγχος, φόβος, πόνο κλπ) κάνοντας τις συνδέσεις ακόμα πιο ισχυρές. Έτσι η πραγματικότητά τους πολύ δύσκολα αλλάζει καθώς βλέπουν διαρκώς πληροφορίες που ενισχύουν αυτό που ήδη έχουν στο μυαλό τους. 
 
Πως όμως είναι ο σωστός τρόπος;
Εδώ ερχόμαστε στην σωστή στοχοθέτηση. Στα σεμινάριά μου δείχνω στους συμμετέχοντες ότι θέτουμε πάντα τους στόχους μας σαν να τους έχουμε ήδη πετύχει. π.χ. “Έχω 5 βιβλία μου στα βιβλιοπωλεία” ακόμα και αν η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Επίσης μαθαίνουμε πως με την καθημερινή γραφή των στόχων περνάμε τις σκέψεις αυτές στο μυαλό μας ενισχύοντας νέες συνδέσεις συνάψεων για να αλλάξουμε τον εαυτό μας σύμφωνα με τον στόχο. Αυτές οι Συμβουλές αυτοβελτίωσης είναι που κάνουν την διαφορά. 
 
Και πετυχαίνει;
Αυτό που καταφέρνουμε σίγουρα με αυτόν τον τρόπο είναι να έχουμε διαρκώς στο μυαλό μας τους στόχους μας, με αποτέλεσμα το μυαλό μας να μας βοηθάει να αναγνωρίζουμε πάρα πολύ εύκολα τις ευκαιρίες, ιδέες και ενέργειες που θα μας βοηθήσουν να τους πετύχουμε. Σκεφτείτε το παράδειγμα με τον άνθρωπο που αγοράζει ένα νέο αυτοκίνητο που ήθελε και μετά το βλέπει διαρκώς τριγύρω του. Πάντα υπήρχαν τα άλλα αυτοκίνητα τριγύρω του αλλά το μυαλό του τα αγνοούσε γιατί δεν υπήρχε η σκέψη μέσα του για αυτό το μοντέλο! Αυτόν ακριβώς τον μηχανισμό του μυαλού χρησιμοποιούμε και εμείς!
 
Ο Νόμος της Έλξης!
Έτσι μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα αυτό που ονομάζουν ο Νόμος της Έλξης που τόσο εύκολα προτείνουν οι περισσότεροι αλλά που δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί!
 
Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το πως να πετύχετε τους στόχους σας ή Συμβουλές αυτοβελτίωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] !
 
Καλή συνέχεια σε όλους!
Ecwid

Αφήστε μια απάντηση