Το Facebook (Meta) έχασε σχεδόν το 25% της αξίας του σε μία μέρα!

Περίεργη η μέρα στο χρηματιστήριο εχθές μιας και Το Facebook (Meta) έχασε σχεδόν το 25% της αξίας του σε μία μέρα! Η εταιρία παρουσίασε σαφώς λιγότερα κέρδη από ότι περίμενε το κοινό με αποτέλεσμα η πτώση μέσα σε μία μέρα να είναι δραματική.

Η πτώση αυτή εξαφάνισε 180Δισ. από την κεφαλαιοποίηση της και έφερε την μετοχή της σε επίπεδα Ιανουαρίου 2021. Και η προηγούμενη αναφορά κερδών δεν ήταν η καλύτερη μιας και τα κέρδη ήταν λιγοστά.

Αναμένεται φυσικά να υπάρξει κάποια διόρθωση στην αγορά αλλά είναι γεγονός ότι το να χάσει μια τέτοια εταιρία σχεδόν το ένα τέταρτο της αξίας της σε μία μέρα μέσα και να εξαφανιστούν 180Δις είναι ένα δυνατό γεγονός που σίγουρα δυσκολεύει την κατάσταση για την Meta και την προσπάθεια να κυριαρχήσει ακόμα περισσότερο με την εισαγωγή του Metaverse στην ζωή μας.

Τι συμβαίνει στην εταιρεία το τελευταίο διάστημα;

1)Η Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 8%, ήτοι 10,29 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Το οξύμωρο στη συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίζεται στο εξής στοιχείο: Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 20%, ήτοι κατά 33,67 δισ. δολάρια.

2)Πώς είναι δυνατόν να αυξάνονται τα έσοδα, αλλά να μειώνονται τα κέρδη; Σύμφωνα με τους αναλυτές, η… ασυμβατότητα αυτή οφείλεται στις δαπάνες για το τμήμα Reality Labs, δηλαδή του τμήματος που θα «εγκαινιάσει» το μέλλον του διαδικτυακού κόσμου, την εικονική πραγματικότητα. Σύμφωνα με τις αναφορές, η Meta έχει ήδη επενδύσει πάνω από 10 δισ. δολάρια στη συγκεκριμένη τεχνολογία και αναμένεται να δαπανήσει ακόμα περισσότερα κεφάλαια.

3)Οι πρόσφατες αλλαγές απορρήτου από την Apple καθιστούν πιο δύσκολο για εταιρείες όπως η Meta να παρακολουθούν άτομα για διαφημιστικούς σκοπούς, γεγονός που ασκεί επίσης πίεση στα έσοδα της εταιρείας. Σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές την Τετάρτη, ο οικονομικός διευθυντής της Meta είπε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει τις «ετεροχρονισμένες συνέπειες» ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις αλλαγές της Apple το 2022. Αναλυτές στο MoffettNathanson, σε σημείωμα προς τους πελάτες, χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη εκτίμηση «εκπληκτική».

4)Η Meta προέβλεψε έσοδα πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για το τρέχον τρίμηνο, εν μέρει λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού από την TikTok, ανέφερε η εταιρεία, επηρεάζοντας σαφώς τους επενδυτές.

Ιδιαίτερη καιροί λοιπόν που Το Facebook (Meta) έχασε σχεδόν το 25% της αξίας του σε μία μέρα!

Αφήστε μια απάντηση