Αυξήστε την παραγωγικότητά σας με το σύστημα 139

το σύστημα 139

το σύστημα 139 από την Βαλεντίνα Κόρδη για το περιοδικό Productive Habits

Πόσες φορές σας έχει τύχει να προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε στην ολοκλήρωση μιας εργασίας και το μυαλό σας να τριγυρίζει σε άλλες, τις οποίες έχετε αφήσει σε εκκρεμότητα; Στο μυαλό μας δεν αρέσουν οι ανοιχτοί «λογαριασμοί». Είναι έτσι προγραμματισμένο, ώστε να έχει την τάση να επιδιώκει να τελειώσει ότι έχει αρχίσει και όταν αυτό δεν συμβαίνει να νιώθει ένα είδος δυσαρμονίας και να επανέρχεται συνεχώς στη σκέψη μας, μέχρι αυτό να συμβεί. Με το σύστημα 139 θα βρούμε μια λύση!

Για να το βοηθήσετε λοιπόν να δουλεύει πιο παραγωγικά, ολοκληρώνοντας τις εργασίες σας, μπορείτε να βάλετε σε εφαρμογή το σύστημα 139. Τι είναι όμως αυτό; Είναι ένα σύστημα οργάνωσης των καθημερινών εργασιών σας που αποσκοπεί στην αποδοτική διαχείριση και διεκπεραίωσή τους και δουλεύει ως εξής:

Βήμα 1ο : Κάντε μία λίστα με όλες τις εργασίες που θέλετε να κάνετε μέσα στη μέρα σας
Βήμα 2ο : Αξιολογήστε και οργανώστε τις εργασίες αυτές σε 4 κατηγορίες:
     o 1 πολύ σημαντική εργασία
     o 3 σχετικά πολύ σημαντικές εργασίες
     o 9 λιγότερο σημαντικές εργασίες
     o και μετά όλες οι υπόλοιπες, αν υπάρχουν
Βήμα 3ο : Αφού τελειώσετε με τη λίστα δουλέψτε στη μία και πιο βασική εργασία και μην προχωρήσετε παρακάτω αν δεν τελειώσετε πρώτα αυτή, εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα τελειώσετε σίγουρα αυτό που είναι απαραίτητο να γίνει.
Βήμα 4ο : Έχοντας τελειώσει την μία εργασία, προχωρήστε στο επόμενο βήμα που είναι να ασχοληθείτε με τις επόμενες τρεις (με τη σειρά), ώσπου να τις τελειώσετε και να προχωρήσετε στην επόμενη κατηγορία έως ότου τελειώσουν όλες οι εργασίες των κατηγοριών.

clickup

Δουλεύοντας με αυτόν τον τρόπο, δεν επιτρέπετε στο μυαλό σας να αποσπάται η προσοχή του, καθώς δεν έχει αφήσει πίσω «ανοιχτές» δουλειές, αλλά έχει μόνο εργασίες που ακολουθούν αυτήν που κάνετε εκείνη τη στιγμή, οπότε, για αυτό, έχει μεγάλη διαφορά. Επιπλέον, ολοκληρώνοντας την κάθε εργασία, αυξάνεται η ευχαρίστηση και η παρακίνηση, που προκύπτουν από την επίτευξη, για να συνεχίσετε.

Δοκιμάστε λοιπόν το σύστημα 139 και εκπλαγείτε ευχάριστα για το πώς το μυαλό σας θα ανταποκριθεί θετικά και άκρως παραγωγικά.

Δείτε περισσότερα για την παραγωγικότητα.

Αφήστε μια απάντηση