HTML5 ΣΤΟ ΝΕΟ ZIMBRA

Με έμφαση στην πρόσβαση από παντού.

zimbraΤο Zimbra της VMware έδωσε στην δημοσιότητα κάποιες πληροφορίες για τις βελτιώσεις που πρόκειται υπάρχουν στην επόμενη έκδοση του ZCS (Zimbra Collaboration Server), μία από τις οποίες είναι η χρήση HTML5 client για χρήση τόσο online όσο και offline.

 

Αυτήν την στιγμή το ZCS έχει περιβάλλον και για διαδικτυακή λειτουργία και για τοπική αλλά ο στόχος είναι κάποια στιγμή να μπορούν οι χρήστες να δουλέψουν και στα δύο περιβάλλοντα με ένα πρόγραμμα.

Το ZCS, μια εφαρμογή για emai lκαι ημερολόγια βασισμένη στο Linux, είναι αυτήν την στιγμή στην έκδοση 8 η οποία βγήκε τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε.

Η επόμενη έκδοση με κωδικό όνομα Judas Priest, θα ρίχνει το βάρος στις δυνατότητες της HTML5 με σκοπό η πρόσβαση στο πρόγραμμα ‘να γίνεται από οποιοδήποτε υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό με την χρήση του συγχρονισμου’ έγραψε ο Jon Dybik, ο υπεύθυνος προγράμματος του Zimbra σε μπλογκ του.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πότε θα βγει η επόμενη έκδοση.

Με την HTML5 το Zimbra θα μπορεί να αποθηκεύσει την εφαρμογή σε τοπικό μέσο αποθήκευσης και να προσφέρει υπηρεσίες SQLστον Chrome, IE και Firefox για αποθήκευση μέιλ, επαφών και ημερολόγια τοπικά.

calendarzimbra

 

 

Αφήστε μια απάντηση