Μείνετε συγκεντρωμένοι στην εργασία σας.

Μείνετε συγκεντρωμένοι στην εργασία σας.

Μερικές συμβουλές…

focus-headerΤο καλοκαίρι είναι πλέον εδώ. Ο καιρός είναι καλός (εκτός από μερικά Σαββατοκύριακα που επιδεικτικά μας κοροϊδεύει χαλώντας για να φτιάξει ξανά την Δευτέρα) και είναι πάρα πολύ εύκολο να χάσουμε την συγκέντρωσή μας και να πέσει η απόδοσή μας κατακόρυφα. Δείτε μερικές συμβουλές για να συγκεντρωθείτε πιο εύκολα και να μην επηρεάσει η απόδοσή σας την επιχείρησή σας και τις πωλήσεις σας.

 

Θέστε χρονικά περιθώρια. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα, πέντε λεπτά για να τελειώσετε κάτι συγκεκριμένο χωρίς να ασχοληθείτε με τίποτα άλλο. Έτσι κάνω και προσωπικά για τα άρθρα αυτά. Κλείνω ένα μισάωρο περίπου για αυτόν τον λόγο και δεν κοιτάω ούτε μέιλ ούτε facebook, τίποτα.

Απομονώστε τον θόρυβο. Εάν είστε από τους ανθρώπους που ο θόρυβος των συνεργατών σας αποσπά την προσοχή, μπορείτε να βάλετε ακουστικά με χαλαρή μουσική για να τον μπλοκάρετε και να μπορέσετε να μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε.

Μπλοκάρετε τις σελίδες που σας αποσπούν την προσοχή. Πολλοί από εμάς έχουμε κάνει συνήθεια να κοιτάμε χωρίς λόγο κάποιες σελίδες ή το email μας κάθε λίγο, κάτι σαν να ανοίγεις το ψυγείο για να δεις τι έχει ανά πεντάλεπτο λες και θα εμφανιστούν μαγικά αυτά που ονειρεύεσαι, με αποτέλεσμα να χάνουμε ώρες ολόκληρες χωρίς παραγωγή. Υπάρχουν κάποια προγράμματα για τον Chrome π.χ. όπως το Stayfocusd τα οποία μπορούν να μπλοκάρουν συγκεκριμένες σελίδες για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και να βοηθήσουν σε αυτό πολύ.

Αποσύνδεση. Σαν τελική λύση, αν δείτε ότι πάλι χάνετε χρόνο και δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε από αυτές τις ανούσιες περιηγήσεις μπορείτε να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο, ή να κλείσετε τον router σας αν δεν τον μοιράζεστε με άλλους.

Ειδοποιήσεις . Εάν θέλετε να τελειώσετε κάτι και δεν θέλετε περισπασμούς, κλείστε τις ειδοποιήσεις από το κινητό, ή κλείστε τελείως το κινητό. Κάποτε ζούσαμε και χωρίς αυτά και δεν είναι όλες οι ειδοποιήσεις άξιες προσοχής, ακόμα και αν ακούγονται έτσι.

Γράψτε αυτό που σας έρχεται. Το μυαλό μας λειτουργεί με τελείως απαράδεκτο τρόπο. Θα σας θυμίσει ότι χρειάζεστε κάτι από το φαρμακείο όταν κάνετε μια πολύ σοβαρή δουλειά και όχι όταν περνάτε ή είστε μέσα στο φαρμακείο. Για να μπορέσετε να είστε συγκεντρωμένος χρησιμοποιήστε λίγο από την τεχνική GTD και γράψτε αμέσως αυτό που σας ήρθε σαν περισπασμός και έχετε ξεχάσει να κάνετε σε ένα κομμάτι χαρτί. Μετά ξεχάστε το και συνεχίστε το έργο σας. Όταν ολοκληρώσετε αυτό που έχετε να κάνετε κοιτάξτε τι μάζεψε εκείνο το χαρτί και περάστε τα στην λίστα εργασιών ή όποιο άλλο τρόπο έχετε για να τα παρακολουθείτε.

Αυτογνωσία. Πρέπει να έχετε έναν μικρό επιθεωρητή στο μυαλό σας που να σας ελέγχει κάθε λίγο. Π.χ. ξεκίνησα να γράψω αυτό το άρθρο, αν ξαφνικά καταλάβω ότι είμαι σε μια σελίδα για εξωτικά ταξίδια…πρέπει να επιστρέψω σε αυτό που έκανα αμέσως. Καλλιεργήστε τον επιθεωρητή μέσα σας για να έχετε καλύτερο έλεγχο της παραγωγής σας!

Εσείς χρησιμοποιείτε μεθόδους για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στην εργασία σας; Και αν ναι ποιοι είναι αυτοί;

Αφήστε μια απάντηση