Αρνητικοί άνθρωποι

Αρνητικοί άνθρωποι και πως να τους ξεφύγεις.

arnitikoi anthropoiΤο γνωρίζετε ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως εάν κάποιος σας πει “Δεν μπορείς” θα πρέπει να σας πούνε έντεκα (11) άνθρωποι ότι “Μπορείς” για να πιστέψετε στον εαυτό σας να προσπαθήσετε αρκετά για να τα καταφέρετε; Προσωπικά το βρήκα τρομακτικό αυτό.

 


Επίσης, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι περίπου το 85% των σκέψεων μας είναι αρνητικό και μόνο το υπόλοιπο 15% είναι θετικές σκέψεις. Εάν κάνει κάποιος το λάθος και δεν προσπαθεί συνειδητά να σκέφτεται ότι μπορεί να τα καταφέρει και αφεθεί στο υποσυνείδητο δυστυχώς έχει εναντίον του τα ποσοστά. Και αυτό τρομακτικό.

Τι κάνεις λοιπόν;
Ένα πολύ βασικό κομμάτι της αλλαγής στον τρόπο σκέψης μας είναι να σταματήσουμε να έχουμε κοντά μας αρνητικούς ανθρώπους. Ξέρετε ποιους εννοώ, αυτούς που εάν τους δείξεις το οτιδήποτε θα βρουν το λάθος θαρρείς και θα κερδίσουν βραβείο. Αυτούς που γελάνε με τις ιδέες σας και δεν βρίσκουν ποτέ λύσεις παρά μόνο προβλήματα. Αυτούς που δίνουν συμβουλές με ύφος χιλίων καρδιναλίων για τα δικά σας όνειρα έχοντας πρώτα προδώσει τα δικά τους.

Κάντε τους πέρα, αλλάξτε παρέες, αλλάξτε τρόπο ακόμα και ομιλίας για να φύγετε ακόμα πιο μακριά τους… Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι.

Τώρα το δύσκολο.
Αυτό που κατάλαβα με αρκετό πόνο, αρκετή καθυστέρηση, και μεγάλο κόστος σε χρόνο είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι κακός ή να σε μισεί κάποιος για να είναι αρνητικός. Μπορεί πάρα πολύ εύκολα να είναι κάποιος που σε αγαπάει και είναι κατά βάσιν ένας καλός άνθρωπος. Τότε είναι που η αρνητικότητα που βγάζει αυτός ο άνθρωπος σε εσένα πονάει και περισσότερο, γιατί έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Τότε είναι που σε επηρεάζει και περισσότερο, γιατί είναι συγκαλυμμένη από τον μανδύα της καλής πρόθεσης. Ακόμα και αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην σας επηρεάζουν, έστω και με το να τους κόψετε από την ζωή σας, ή έστω από τα κομμάτια της ζωής σας, τα όνειρά σας, που είστε ευάλωτος.

Δεν μιλάω από θέση ισχύος, κοινός δεν το παίζω έξυπνος, γιατί ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να σταματήσω να θέλω την γνώμη ανθρώπων που ξέρω ότι με αγαπάνε για τα όνειρά μου, και κάθε φορά με ρίχνει η αρνητικότητά τους…

Ο εαυτός μας.
Αφού καταφέρετε να ρίξετε το ποσοστό των ανθρώπων γύρω σας που είναι γεμάτοι αρνητικότητα και τους ‘αντικαταστήσετε’ με ανθρώπους πιο θετικούς θα πρέπει να προσπαθείτε συνειδητά πλέον να πιστεύετε στον εαυτό σας και να προσπαθείτε να τα καταφέρετε.

Πέρυσι το καλοκαίρι ετοιμάζαμε το www.CoffeeSpots.gr το οποίο εκτός από ιστοσελίδα και ραδιόφωνο είναι και περιοδικό. Όταν κατέβασα ένα δωρεάν template για περιοδικό 20 σελίδων και εγκατέστησα το πρόγραμμα για να το επεξεργαστώ (Indesign αρχικά, Scribus μετά το 3 τεύχος) τα  άνοιξα έμεινα να κοιτάω την οθόνη για δέκα ολόκληρα λεπτά με τις σκέψεις στο μυαλό μου να είναι μόνο αρνητικές “Δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρω. Δεν ξέρω τίποτα ούτε από περιοδικά ούτε από το πρόγραμμα για να βγει σε ένα μήνα αυτό το πράγμα” και πολλά άλλα τέτοια. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν ότι μίλησα για αυτό μόνο με ένα δυο θετικούς φίλους που πήραν λίγο από το βάρος από πάνω μου και μόνο που με άκουσαν.  Έπρεπε να πιεστώ για να αρχίσω όχι να δουλεύω αλλά να πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω. Σκέφτηκα λοιπόν ότι απλά θα ξεκινήσω και ότι βγει, στην χειρότερη περίπτωση δεν θα έχουμε περιοδικό. Κάνοντας περίπου μία σελίδα την ημέρα έφτασε να παίρνει σχήμα εκείνο το πρώτο τεύχος, το οποίο τελικά έγινε πάνω από 30 σελίδες, και κάθε μέρα έπαιρνα και περισσότερο θάρρος. Τώρα μετά από έναν χρόνο έχω κάνει 12 τεύχη τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ και πλέον είμαι σίγουρος ότι μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα πράγματα γενικότερα αρκεί να προσπαθήσω αρκετά.

Εκείνη την εποχή που έπρεπε όλοι οι συνεργάτες μου και εγώ να κάνουμε πολλά πράγματα που μέχρι τότε δεν είχαμε μπει στην διαδικασία να κάνουμε επαγγελματικά με βοήθησε πάρα πολύ να βλέπω μερικά βιντεάκια κάθε μέρα. Να είστε λοιπόν επιφυλακτικοί στις πρώτες σκέψεις που κάνετε όταν παρουσιάζεται μια πρόκληση και να παρατηρείτε τον ίδιο σας τον εαυτό πως δημιουργεί δικαιολογίες και εμπόδια εκεί που δεν υπάρχουν. Μετά απλά να τον αγνοείτε και να το κάνετε έτσι και αλλιώς.

Καλή τύχη σε όλους!

 

Δείτε επίσης: Παραγωγικότητα δεν σημαίνει απλά να κάνεις πράγματα. 

                      Αντίπαλος με τον εσωτερικό μου διάλογο

Image courtesy of Master Isolated images at FreeDigitalPhotos.net

 

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

 

Υποστηρίζουμε ένα ασφαλές δίκτυο με έμφαση στην ιδιωτικότητα.

Αφήστε μια απάντηση